Vocea i-a definit viaţa! Angela Gheorghiu, la ceas aniversar

Angela Gheorghiu, admirată pentru vocea sa şi prezenţa scenică, împlineşte 51 de ani astăzi. Vocea ei este considerată de critica internațională drept o combinație între vocile a două celebre cântărețe de operă, Maria Callas și Renata Tebaldi.

Şi-a urmat destinul 

Angela Gheorghiu a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A debutat la nivel internaţional în 1992. Dorinţa de a cânta a fost mai puternică decât orice. „Când eram o copilă, nu gândeam, cântam pentru dragostea de a cânta. Cântam pentru că această dorință era mai puternică decât mine. Mi-am urmat destinul”, a mărturisit soprana într-un interviu acordat publicației Independent.
 
La Royal Opera House a cântat pentru prima dată „La Traviata”, în 1994, spectacol pentru a cărui transmisiune în direct BBC Radio şi-a întrerupt programul obişnuit. La una dintre repetiţii, Sir George Solti, dirijor, a spus: „Mi-au dat lacrimile. A trebuit să ies. Fata este minunată. Poate să facă orice”. Aşa s-a născut o stea.
 
De atunci, Angela Gheorghiu a fost o prezenţă constantă în săli de operă şi de concert din lumea întreagă. „Vedeam în reacțiile celor din jurul meu că, de câte ori cântam, produceam o impresie profundă și înțelegeam că asta e ceva neobișnuit”, a declarat artista într-un interviu acordat Agerpres.
 
Toate albumele lansate de Angela Gheorghiu au fost bine primite de critica de specialitate şi onorate cu numeroase premii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angela Gheorghiu, una dintre cele mai renumite cântărețe de operă din lume împlinește 53 de ani

07 Sep 2018 1809

Vineri, la Teatrul „Oleg Danovski“ Artistul care a cântat cu Angela Gheorghiu, Plácido Domingo și José Carreras vine la Constanța

23 Mar 2018 2207

Soprana Angela Gheorghiu împlinește 52 de ani

06 Sep 2017 2535

Revista presei locale

26 Jul 2016 2418

Ştiaţi că...? Celebra soprană Angela Gheorghiu împlineşte, astăzi, 50 de ani

07 Sep 2015 2491

Nu una, ci două găleți Loredana a dat curs provocării Ice Bucket chiar pe scenă (video)

30 Aug 2014 3318