Știați că...? Un celebru designer francez împlinește astăzi 66 de ani

Jean Paul Gaultier este un celebru creator de modă născut în data de 24 aprilie 1952, în Arcueil, Franța.
Gaultier nu a luat niciodată lecții de design vestimentar dar a început să trimită schițe la faimoși stiliști de la o vârstă destul de fragedă, potrivit wikipedia.org. Pierre Cardin a fost impresionat de talentul lui și l-a angajat ca asistent în anul 1970. După aceea a lucrat cu Jacques Esterel, in anul 1971, și cu Jean Patou mai târziu în același an.
În anul 1976 a apărut prima lui colecție individuală, iar caracteristicile hainelor relevau stilul anilor ’80, fiind considerat mult timp bad boy-ul modei franceze. A produs costume pentru Madonna, si a creat îmbracaminte pentru Confessions Tour, in anul 2006. A lucrat de asemenea în stransă colaborare cu Wolford Hosiery. La sfârșitul anului 1980 Gaultier a suferit mai multe pierderi pe plan personal, partenerul său de afaceri Francis Menge murind, iar prietena sa părăsindu-l.
Gaultier a creat haine pentru mai multe evenimente, inclusiv: filmul lui Luc Besson The Fifth Element; The Cook; The City of Lost Children. Deasemenea a creat un număr mare de costume pentru Marilyn Manson, inclusiv hainele necesare videoclipului intitulat Golden Age. A creat și pentru Kylie Minogue, hainele necesare turneului KYLIEX 2008.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gucci, Armani, Moncler, Lacoste și Hugo Boss Cele mai mari case de modă din lume, părți vătămate la Judecătoria Constanța!

01 Jun 2023 1566

Ştiaţi că...? Astăzi, îşi sărbătoreşte ziua de naştere un designer important

24 Apr 2015 1808