Terasa Ţărănească, localul în care mănânci produse de la supermarket din „meniul tradiţional românesc“ (galerie foto)

Terasa Ţărănească este un local cu specific românesc din staţiunea Mamaia, zona Cazinoului. Amenajarea interioară este de inspiraţie autohtonă şi te duce cu gândul la casele ţărăneşti, iar atmosfera din restaurant este rustică, cu muzică de radio de actualitate. Au fost puse tot felul de ştergare şi farfurii pe pereţi, ca să fie clar despre ce e vorba. Pe fiecare masă tronează, în centru, un prosop roşu ţesut la război.
 
Meniul de la Terasa Ţărănească este tradiţional, cum altfel? Poţi opta pentru mic dejun (2 – 20 de lei), antreuri (5 – 40 de lei), ciorbe (7,5 – 19 lei), preparate tradiţionale (17 – 35 de lei), preparate din carne de pui (15 – 33 de lei), preparate din carne de vită (27 – 45 de lei), preparate din carne de oaie (34 – 37 de lei), preparate din carne de porc (16 – 33 de lei), preparate din carne de peşte (19 – 48 de lei), salate (4 – 28 de lei), pizza şi paste (21 – 28 de lei). Un desert are preţuri cuprinse între 7 şi 14 lei, iar un suc sau o cafea costă 6 lei.
 
Mi-am comandat mic dejun ţărănesc, compus din ouă ochiuri, cârnăciori, bacon, brânză, roşii, castraveţi, ardei, măsline, unt şi gem (20 de lei). Prezentarea meniului compus din bacon, brânză şi cârnăciori de la supermarket ca fiind „tradiţional românesc“ poate doar să înşele câţiva străini, dar nu şi pe mulţi români. Pur şi simplu nu aveau niciun gust, se vedea cu uşurinţă că erau produse semipreparate de la supermarket, luate la întâmplare, cine ştie de unde. Sunt sigură că aici ar putea pregăti mâncare mult mai bună şi cu adevărat ţărănească, dacă ar vrea.
 
În ceea ce priveşte măsurile de siguranţă, nu am văzut afişat planul de evacuare în caz de incendiu. M-au întrebat dacă achit cash sau cu cardul şi mi-au dat, odată cu nota, şi bonul fiscal. În acest local, legea este aplicată şi se fumează pe terasă.

Ce spune Registrul Comerţului

Terasa Ţărănească funcţionează pe societatea Simpione SRL, înfiinţată în anul 2011, cu sediul social în Mamaia, ce se ocupă de „restaurante“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului la 11 septembrie 2016, asociaţi în firmă sunt Iulia Alida Nacee şi Ionuţ Nacee, ultimul fiind şi administratorul societăţii. Iulia Alida Nacee nu mai apare în nicio firmă, însă Ionuţ Nacee mai figurează într-o firmă radiată, şi anume Maxicon Trade SRL.
 
Conform vrajitorul.eu, Simpione SRL a înregistrat la sfârşitul anului 2015 o cifră de afaceri de 1.809.141 de lei, un profit de 846.943 de lei şi 55 de salariaţi. La finele anului 2014, firma înregistrase o cifră de afaceri de 488.197 de lei, o pierdere netă de 66.069 de lei şi zece angajaţi.

Informaţii utile:

Facebook: https://www.facebook.com/TerasaTaraneasca/
Wi-Fi: Da
Locuri de parcare: Da.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autorizație de construire pentru o terasă din Mamaia! Cum se modifică

27 Jul 2022 1553

La Terasa Ţărănească din Mamaia mănânci bine, dacă ştii ce să alegi din meniu

24 Jun 2014 15899