Constanta de odinioara in imagini

Constanţa de odinioară „Este greu să-ţi dobândeşti drepturile odată ce n-ai ştiut să le revendici, să le serveşti şi să le aperi“

A fost unul dintre întemeietorii ingineriei româneşti, unul dintre făuritorii tehnicii româneşti, omul cu cele mai multe decoraţii. Savantul a avut opt copii, dar au trăit numai trei: Sofia, Mihai, director în Direcţia generală a căilor de comunicaţii, autorul primului proiect de metrou din Bucureşti, în 1920, şi o fată care, neputând să divorţeze din cauza rigorilor catolicismului, s-a sinucis. Sofia a avut şi ea nouă copii.
 
Anghel Saligny s-a născut la 2 mai 1854, pe o vreme ploioasă care aproape a inundat hanul unde poposise familia Saligny în drum spre iarmaroc. Un potop care a ţinut câteva zile, astfel că nou-născutul a simţit din plin efectul apei. Aceasta pătrunsese în han şi patul pe care era aşezat copilul era să fie luat pe sus. Academicianul Radu Voinea remarca: „Era o prevestire că noul născut va avea de luptat, în viaţa lui, cu furia apelor. În lupta cu Prahova, Trotuş, Siret, Dunărea, Marea Neagră, el a ieşit, necontenit, victorios“. Mereu, puţinii biografi ai inventatorului au legat această întâmplare de numeroasele poduri pe care acesta le-a construit peste multe râuri ale României.
 
O cunoaşte pe cea care avea să-i devină soţie, Thereza Khona, care l-a sprijinit toată viaţa, dăruindu-i dragostea ei şi 12 copii. În timpul celor patru ani de logodnă, Anghel i-a scris peste o sută de poezii, apreciate de Nicolae Iorga drept adevărate perle de cultură. Vom puncta doar câteva repere biografice ale savantului Anghel Saligny.
 
În mai 1907 era ales preşedintele Academiei Române. Discursul său de mulţumire este o pildă de modestie. În cei trei ani de conducere a înaltului forum academic au fost acordate 40 de burse din fondurile Academiei pentru tot atâţia studenţi merituoşi de la diverse facultăţi din ţară, zece burse de studiu în străinătate. Printre beneficiari, Traian Lalescu, Constantin PopoviciNicolae Costăchescu, Vasile Mera. În acelaşi timp, patrimoniul Academiei s-a îmbogăţit cu donaţii şi legate valoroase din partea unor personalităţi române.

România - gazda Congresului internaţional al petrolului 

În data de 13 iunie 1905 se ţinea, la Liège, cel de-al doilea Congres internaţional al petrolului. Deşi nominalizată gazdă pentru o asemenea manifestare, de abia la ediţia din 1907 România a fost pregătită să accepte. Astfel, la Liège se deplasează o delegaţie specială a guvernului şi un număr impresionant de industriaşi. Ceea ce niciun alt stat producător nu are, României i se rezervă un pavilion special. Iată ce transmitea reporterul de la faţa locului: „Expoziţia internaţională din Liège a procurat o nouă ocaziune României de a obţine un succes pe tărâmul industriei de petrol. Dintre toate ţările producătoare de petrol din lume, România singură a avut un pavilion special pentru petrol şi el a fost şi este cercetat cu mare interes de toţi vizitatorii internaţionali ai Expoziţiei. Congresul a reunit la Liège pe toţi reprezentanţii autorizaţi ai industriei de petrol, şi toţi aceştia s-au exprimat în modul cel mai favorabil despre industria română de petrol. […].
 
În ultima seară a avut loc un grandios banchet pe care comitetul organizator al Expoziţiei l-a oferit congresiştilor. Alături de Dejordin, preşedintele Congresului, s-a aflat o româncă, C. Alimănişteanu. În tot timpul banchetului au cântat lăutarii români de la pavilionul român de petrol, care au cules entuziaste aplauze. D.N. Mancaş, directorul «Monitorului Petrolului», telegrafiază din Liège că în ultima şedinţă a Congresului s-a luat în unanimitate deciziunea ca viitorul Congres al Petrolului să aibă loc la Bucureşti“.
 
Pregătirile încep din septembrie 1906, revista de specialitate „Monitorul petrolului“ făcând lunar referiri la program, invitaţi, teme etc. În mai 1907, comitetul central din Franţa al Congresului internaţional de petrol de la Bucureşti îşi desemnează reprezentanţii şi temele de prezentat.              Primit de puţin timp în Academia Română, Anghel Saligny, inspector general la Direcţiunea generală a porturilor şi a comunicaţiilor pe apă, a primit sarcina de a fi preşedinte al Congresului. Pentru cheltuielile necesare manifestării, guvernul a alocat 150.000 de lei, în afara mijloacelor de transport pe calea ferată.
 
Reprezentanţi de seamă din Germania, Austria, Belgia, SUA, Franţa, Anglia, Olanda, Ungaria, Italia, Rusia, Serbia, Suedia se află în comitetul de organizare. În prefaţa lucrărilor se organizează o excursie pe traseul Băicoi – Ţintea – Buştenari – Călinet, Câmpina – Poiana – Vrăjitoarea – Gura Drăgănesei – Moreni. „Dl. David Day, delegatul guvernului şi şeful serviciului minelor din Statele Unite, în toastul ridicat la prânzul pe care «Steaua Română» l-a oferit în Câmpina, s-a exprimat cu satisfacţia că în nici una din uzinele lui «Standard Oil» din America nu a văzut ocupaţi atâţia oameni de ştiinţă câţi a văzut în uzinele societăţilor «Aurora» şi «Steaua Română» şi că nicăieri nu a văzut atâta metodă şi pricepere în lucrări ca aici în România“ (Monitorul Petrolului, 8, vol. 8, nr. 30, sept. 1907, p. 777).
 
Deschiderea oficială a Congresului şi toate dezbaterile s-au făcut sub cupola Ateneului Român. Cinci miniştri români, sub sceptrul de autoritate al lui D.A. Sturdza, preşedintele Consiliului, au onorat cu prezenţa lucrările marelui forum. Congresul a adoptat unificarea metodelor de măsură şi greutate a derivatelor din petrol.
 
Excursia la Constanţa a circa 200 de congresmeni a început cu trenul, pe ruta Bucureşti – Giurgiu, apoi cu vaporul „Orientul“ până la Cernavodă, iar de aici cu un tren special spre Constanţa. Pe terasa Cazinoului, încă în construcţie, prefectul Scarlat Vârnav a primit oaspeţii.
 
„Timpul a fost splendid. Oraşul, pavoazat şi iluminat peste tot. În timpul banchetului, bărcile din port, bogat împodobite cu lampioane de toate culorile au ieşit în largul mării şi au făcut apoi cerc în faţa terasei. Luminile lampioanelor se reflectau în undele mării, producând un aspect feeric.“
 
Banchetul a fost prezidat de D.A. Sturdza, preşedintele Consiliului de Miniştri. Au toastat Scarlat Vârnav, prefectul judeţului Constanţa, David Day, reprezentantul SUA, iar primarul Cristea Georgescu a făcut o prezentare oraşului gazdă.
 
„Vin în numele a 15.000 locuitori ai acestui oraş a vă saluta şi a vă ura bun venit. După ce aţi vizitat terenurile noastre petrolifere şi v-aţi convins că ele constituie adevărate sorginţi de bogăţie pentru ţara noastră, ne faceţi acum onoarea de a vizita şi portul Constanţa, drumul pe care aceste bogăţii sunt transportate în streinătate. Veţi putea constata aci sforţările gigantice ce le-a făcut ţara în vederea încurajărei exploatării petrolului. Veţi vedea că România n-a ezitat în faţa nici unui sacrificiu pentru a ajunge acest scop.“
 
Cea de-a doua zi a excursiei la Constanţa a fost dedicată portului. Congresiştii au vizitat instalaţiile în construcţie ale portului Constanţa. Dejunul s-a servit pe vaporul „Dacia“. Comandor Coandă şi general Boerescu au făcut onorurile. Toasturi, propuneri pentru unirea ştiinţei şi tehnicii din toate ţările avansate, mulţumiri şi laude aduse României şi organizatorilor congresului. O mare parte dintre invitaţi au făcut o vizită cu vaporul „Dacia“ la Constantinopol.
 
La sfârşitul dezbaterilor, aprecierile favorabile sunt unanime. Delegatul guvernului american la congres a recunoscut în mai multe rânduri şi fără nicio rezervă că numai în România industria petrolului are în realitate o bază ştiinţifică. Din păcate, participarea capitalului naţional era simbolică. Profesorul M.A. Chevalier de Gorayski declara cu sinceritate: „Plec cu convingerea că aveţi multe bogăţii, îndeosebi în terenurile petrolifere, dar este nevoie să luaţi o participare preponderentă în punerea lor în valoare. Deşi sunt din o ţară mare, am văzut prin propria mea experienţă cât de greu este să-ţi dobândeşti drepturile odată ce n-ai ştiut să le revendici, să le serveşti şi să le aperi“.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment „Alerg pentru Unirea de la Marea Neagră”. Cursă Cernavodă - Constanța. Aproape 30 de persoane au participat (galerie foto+video)

10 Nov 2018 507

Sâmbătă, cursă între Cernavodă și Constanța. „Alerg pentru Unirea de la Marea Neagră „Vă așteptăm să sărbătorim împreună!”

09 Nov 2018 762

„Alăturaţi-vă nouă!“ Vor alerga de la podul de la Cernavodă până la Constanţa. Ce evenimente va celebra cursa

03 Nov 2018 975

Revista presei locale

20 Oct 2018 469

Avarie RAJA la Cernavodă. Iată ce străzi sunt afectate!

07 Sep 2018 330

Avarie RAJA în Cernavodă. Ce străzi sunt afectate.

06 Sep 2018 326

Avarie RAJA în Cernavodă. Ce zone sunt afectate

05 Sep 2018 314

UPDATE Judeţul Constanţa Un bărbat ameninţă că se aruncă de pe podul Anghel Saligny din Cernavodă!

01 Sep 2018 1756

Reparaţiile planificate în cadrul reclasificării la nava „Anghel Saligny“, executate de Sorena SA (document)

28 Aug 2018 1781

Silozurile „Anghel Saligny“, Cuibul Reginei, Dana de pasageri La plimbare cu autobuzele etajate ale RATC prin Portul Constanţa

13 Aug 2018 754

Platformele din spatele Silozurilor „Anghel Saligny“, în atenţia conducerii Portului Constanţa (document)

10 Aug 2018 491

Consumatorii din Cernavodă, fără apă potabilă!

26 Jul 2018 578

UPDATE. Trupul bărbatului care a căzut în Dunăre la Cernavodă, recuperat de salvatori

20 Jun 2018 1019

Judeţul Constanţa. Alertă la pompieri. Om la apă. Unde se întâmplă

20 Jun 2018 1640

Nava „Anghel Saligny“, reclasificată. CN APM Constanţa SA anunţă licitaţie (document)

14 Jun 2018 1042

Tinerii ingineri din echipa lui Anghel Saligny, constructori ai podului de la Cernavoda

23 May 2018 2140

ElectroScoica Mar SRL se va ocupa de reabilitarea navelor „Anghel Saligny“ şi „Pompier 8“ (document)

16 May 2018 847

Inginerul Anghel Saligny. „Sclav al muncii şi al datoriei“

16 May 2018 1791

Şcoala Gimnazială Nr. 33 „Anghel Saligny“, Constanţa scoate la concurs un post vacant. Ce condiții trebuie îndeplinite

13 May 2018 1088

Festivalul Danubius Ediția I Cernavodă. Cei mai buni interpreți de muzică ușoară românească din județul Constanța au fost premiați (galerie foto)

24 Apr 2018 1467

Gestul unui constănţean, dedicat zilei de naştere a lui Anghel Saligny (galerie foto)

20 Apr 2018 876

#citeşteDobrogea 164 de ani de la naşterea părintelui ingineriei româneşti, Anghel Saligny. Află marele său regret legat de Podul de la Cernavodă!

19 Apr 2018 2310

Vizită din Iran la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța. Oaspeții au făcut un tur al portului Constanța (galerie foto)

16 Apr 2018 757

UPDATE Imagini de la eveniment Accident rutier, pe bulevardul I.C.Brătianu din Constanţa. A fost solicitată ambulanţa (galerie foto+video)

06 Apr 2018 4544

#scrieDobrogea Semne bune anul are când... silozurile Saligny sunt pline (galerie foto)

01 Jan 2018 1501

Spectacol caritabil de Crăciun la Liceul Teoretic Anghel Saligny din Cernavodă. Banii adunaţi, donaţi unei eleve din clasa a VI-a

23 Dec 2017 1188

#scrieDobrogea Anghel Saligny, uriașul din bronz care-și contemplă creația și marea (galerie foto)

20 Dec 2017 1727

Școala Gimnazială nr. 33 ”Anghel Saligny” din Constanța organizează concurs. Ce post este vacant

19 Dec 2017 1391

Carte poştală ilustrată ce poartă scrisul și semnătura olografe ale lui Anghel Saligny - Anul 1919

05 Nov 2017 1827

În accidentul feroviar din Portul Constanța un utilaj al silozului a fost aruncat în mare. A fost adusă o macara plutitoare. Utilajul...este ancorat de un bolard (galerie foto + video)

26 Aug 2017 5494

La silozul construit de Anghel Saligny. Vagon căzut în mare în Portul Constanţa. Eveniment feroviar nemaiîntâlnit (galerie foto+video)

25 Aug 2017 13892

Zeci de mine antipersonal au fost descoperite de ISU Vrancea în curtea unui localnic. Cum trebuie procedat în astfel de situații

02 Aug 2017 653

Italianul Vittorio Brumotti pe coamele înalte ale Podului de la Cernavodă. O plimbare cu bicicleta. Cine l-a oprit și de ce. Imagini de excepție

20 Jul 2017 6216

160 de ani de la inaugurarea primei rafinării de petrol din lume Placă aniversară, dezvelită la statuia lui Anghel Saligny din Constanţa (galerie foto)

30 Jun 2017 1144

Motociclistul rănit grav în accidentul de pe bulevardul IC Brătianu este internat în Secţia Chirurgie a SCJU Constanţa

27 Jun 2017 3668

Anghel Saligny a murit într-o zi de 17 iunie

17 Jun 2017 3060

Expoziție de icoane pe sticlă la Liceul Teoretic Anghel Saligny

14 Apr 2017 1413

Trafic feroviar blocat după ce o mașină de poliție a fost lovită de tren

13 Feb 2017 1115

Avarie pe strada Anghel Saligny din Cernavodă

25 Jan 2017 897

Constanța de odinioară Farurile care ”luminează” istoria orașului (galerie foto)

27 Dec 2016 16339

Fotoreportaj Podul de la Cernavodă, maiestuos, și după mai mult de un secol de existență

08 Nov 2016 3664

Constanţa de odinioară Cu crizanteme, arcuri de triumf şi entuziasm popular, s-a pus piatra fundamentală a portului

11 Oct 2016 8639

14 septembrie 1895 - inaugurarea Podului de la Cernavodă La 33 de ani, Anghel Saligny semna în oţel blazonul Dobrogei (galerie foto)

13 Sep 2016 16608

UPDATE 2 Incendiu în Portul Constanţa, la silozurile lui Anghel Saligny! Intervine ISU Dobrogea (galerie foto + video)

21 Jun 2016 7568

Ştiaţi că...? Anghel Saligny, inginerul care a făcut România celebră...

19 Apr 2016 5362

Școala siguranței TEDI

26 Feb 2016 1128

Avarie în oraşul Cernavodă. Cine rămâne fără apă

20 Dec 2015 1082

Va funcţiona în fiecare zi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cernavodă şi-a deschis pentru prima dată porţile

21 Sep 2015 1895

Reparații pe nava „Anghel Saligny” CN APMC a atribuit un contract unei firme din Germania pentru aproape 40.000 de euro (documente)

10 Sep 2015 2694

Arhitectul Radu Cornescu „Dobrogea a devenit modernă odată cu lucrările lui Anghel Saligny / În Constanţa s-a construit mult şi prost“

01 Aug 2015 9035