Povești în premieră video, la Teatrul „Căluțul de mare“ din Constanța


Întâlnirile online, „puse la cale” de Teatrul pentru Copii și Tineret din Constanța sunt un prilej pentru spectatorii mai mari sau mai mici de a vedea și asculta, de acasă, spectacole antrenante, puse în scenă pe texte cunoscute, menite să le readucă în atenție povești clasice din literatura română sau universală.
 
Astfel, miercuri, 29 aprilie, de la ora 11, va fi prezentat live, pe Facebook, teatrul radiofonic „Dl. Goe” de I.L.Caragiale, în interpretarea actorilor Rovena Paraschivoi, Clara Ghiuvelichian, Claudia Brădescu, Arina Cojocaru, Daniel Minciună. Demersul este cu atât mai util cu cât textul propus este în programa de gimnaziu a elevilor.
În aceeași zi, de la ora 18, copiii peste 3 ani vor putea viziona, timp de 45 de minute, spectacolul cu „Rățușca cea urâtă”, după H. Ch. Andersen, în regia și scenariul semnate de Valentin Dobrescu. Din distribuție vor face parte Rovena Paraschivoi, Vasile Gherghilescu /Andrei Stroescu, Claudia Zaharia, Arina Cojocaru, Ion Ciolan.
 
Vineri, 01 mai, de la ora 17, va fi difuzat live spectacolul „Războiul troian”, creat după „Legendele Olimpului” de Al. Mitru, în regia lui Gavril Pinte. In distribuție: Daniel Minciună, Clara Ghiuvelechian, Lucian Zaharia, Daniela Vlad, Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi, Adrian Bădilă, Claudia Brădescu, Alin Constantinescu, Magdalena Baciu, Ion Ciolan, Alina Manțu. Textul este recomandat pentru elevii ciclului gimnazial, clasele a-VII-a și a-VIII-a.
Tot vineri, de la 20.00, Arina Cojocaru îi va încânta pe cei mici cu o poveste după Frații Grimm, „Privighetoarea cântătoare”.
Sâmbătă, 2 mai, de la ora 11.00, vom petrece aproape o oră, martori ai spectacolului „Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă, regia și scenariul fiind semnate de Daniel Stanciu. In distribuție: Aneta Forna Christu, Gabriel Monțescu, Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan, Tiberiu Roșu, Rodica Parase.
Originalitatea cu care s-a transpus în scenă cunoscuta și îndrăgita poveste a lui Creangă, cu prezența actorului lângă păpușa-personaj, fac ca spectatorul să pătrundă cu fascinație în universul celebrei povești.
 
Un alt text bine-cunoscut al lui Creangă, „Capra cu trei iezi”, va fi prezentat duminică, 3 mai, de la ora 11. Gabriel Apostol, autor al scenariului şi regiei spectacolului, a reușit să recreeze povestea, introducând muzică, dans şi umor, și readucându-i la viață, în final, pe iezii devorați de lup în textul original. Îi distribuție îi veți regăsi pe Magda Vernescu, Ion Ciolan, Daniel Minciună, Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Claudia Brădescu.
 
Toate aceste interesante propuneri de petrecere a timpului liber, în mod frumos și util, le găsiți pe pagina de Facebook a instituției de cultură constănțene, „Teatrul Căluțul de mare”.
 
Citește și:

Constanța Spectacole online, în acest weekend! Ce puteți viziona din confortul casei

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Păpușile prind din nou viață, pe scena teatrului „Căluțul de mare“

05 Feb 2021 2734

Constanța Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” reia susținerea spectacolelor

29 Jan 2021 744

Constanța Dr. Aurel Palade, cadru didactic la Facultatea de Arte, numit director interimar la Teatru pentru Copii și Tineret

12 Jan 2021 1671

Constanța Spectacolul ”Alba ca Zăpada”, la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Căluțul de Mare”

07 Jan 2021 826

Pandemia a mutat și scândura scenei teatrelor constănțene pe paginile de Facebook

24 Dec 2020 2309

Toma Hogea, regizorul viitoarei premiere de la Teatrul „Căluțul de mare” „Noile generații de spectatori vin la teatrul de păpuși cu o «condiție» – să fie provocați”

27 Oct 2020 3624

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ din Constanța deschide stagiunea teatrală 2020-2021

18 Sep 2020 2757

Doliu la Teatrul pentru Copii și Tineret Căluțul de Mare! „Plecarea sa dintre noi lasă un gol“ (galerie foto)

14 Sep 2020 1469

#DobrogeaDigitală – „Metamorfoza unui vis” Admirabile cronici din cariera actriței-păpușar Aneta Forna Christu. Medalion-aniversar, la împlinirea a 81 de ani

12 Sep 2020 2927

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” din Constanța anunță anularea unor spectacole. Motivul

09 Sep 2020 2783

Modificări legate de programul spectacolelor pentru cei mici, oferite de Teatru Căluțul de mare

09 Aug 2020 1005

Spectacole pentru copii, în aer liber. Poveștile lui Creangă, vedetele weekend-ului

07 Aug 2020 2361

„Amfiteatre culturale” pentru copii și tineret, oferite de Teatrul „Căluțul de mare”

22 Jul 2020 2165

#DobrogeaDigitală - Revista „Teatrul”, nr. 7, iulie-august 1986 Constanța găzduia cea mai veche și constantă reuniune a teatrelor de păpuși din România

17 Jul 2020 2394

Evaluarea anuală a managerului Teatrului pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare”. Ce notă a obținut?

25 Mar 2020 1518