Lucrari pentru pregatirea sezonului estival 2009 - 13.05.2009

Lucrari pentru pregatirea sezonului estival 2009

Pana la data de 15 aprilie , au fost finalizate lucrarile specifice executate in cadrul activitatii de pregatire a plajelor pentru sezonul estival 2009,  inceputa in data de 2 martie 2009.

In perioada 16 aprilie – 12 mai au fost efectuate lucrari de finisare a tuturor suprafetelor de plaja aferente litoralului Marii Negre constand in lucrari de afanare si ecologizare in profunzime a stratului de nisip executate cu utilaje specializate si lucrari de igienizare a acestora.

Lucrarile au fost realizate in paralel pe toate suprafetele de plaja aferente Litoralului marii Negre de la Navodari la Vama Veche.
In aceasta perioada au fost realizate urmatoarele categorii de lucrari :

· Igienizarea manuala a suprafetelor de plaja
Zilnic au fost efectuate lucrari de igienizare , rezultand  o cantitate de   300 to deseuri.  Aceste activitati se desfasoara in continuare pe suprafetele care nu au fost predate la operatorii de plaja.

· Indepartarea manuala a nisipului depus la zidurile de sprijin din vecinatatea aleilor de promenada,  ca urmare a actiunii vantului in sezonul rece.

· Demontarea panourilor de stuf de stuf (garduri de protectie montate in sezonul rece anterior ) –. Au fost demontate 8500 ml de stuf, amplasate in statiunile in care s-a constatat o eroziune mai mare in perioada sezonului rece ( Mamaia, Eforie Nord, Costinesti, Neptun, Jupiter). Materialele recuperate au fost transportate la magaziile de depozitare.

Lucrarile manuale au fost realizate cu echipe totalizand 60 de muncitori.

Lucrarile de demontare a gardurilor au fost precedate de lucrari de indepartare a depozitelor de nisip acumulate in dreptul gardurilor de stuf.

In total a fost realizat un volum de terasamente de 80 mii mc.

Lucrari specifice de amenajare a  suprafetelor de plaja
- Au fost realizate lucrari de nivelare a tuturor suprafetelor de plaja realizate cu utilaje specifice : buldozere si autogredere.

Evacuarea depozitelor de scoica din zonele cu depuneri si transportul acestora pentru amenajarea drumurilor tehnologice.  A fost realizat un transfer de aproximativ 1200 to, realizat cu  4 tractoare cu remorca si o autobasculanta de 16 to si s-a realizat in statiunile Eforie Sud, Olimp, Jupiter, Cap Aurora.

O parte din scoica depusa la linia tarmului a fost macinata cu utilajul specializat  de concasare a scoicilor . Acesata activitate a fost realizata in statiunile din sudul litoralui, unde s-a constatat o depunere mai mare se scoica .

O activitate importanta realizata in aceasta perioada a fost reabilitarea suprafetelor de plaja erodate (deficitare in stratul de nisip) prin transfer de nisip din zonele cu acumulari sau din depozitele de nisip realizate in perioada de pregatire a sezonului rece 2008 ( zonele Neptun si Jupiter ).
     
Aceste lucrari s-au executat in urmatoarele statiuni : Eforie Nord ( Acapulco, Steaua de mare), Eforie Sud (Zona Capul Turcului – Plaja Flamingo), Costinesti (zona epava si Forum), Olimp ( Amfitetru ), Jupiter ( golful Delta ), Cap Aurora ( toata statiunea ), Venus ( plaja Esplanada ), Mangalia ( plaja Siemens ) .


      Cantitatea totala de nisip  transferata a fost de 8 mii tone.

Au fost executate lucrari de discuire si ecologizare  pe toate suprafetele .
A inceput sa se manifeste fenomenul de depunere la mal a algelor preponderent in statiunile din sudul litoralului. Pana la aceasta data au fost evacuate un numar de 1300 tone.

Utilaje si mijloace de transport proprii folosite :
 - buldoexcavatoare – 3 buc
-  incarcatoare de mare capacitate -2 buc
-  buldozer  - 3 buc
-  tractoare cu remorca – 4 buc
-  tractoare cu disc – 3 buc
- autobasculanta – 1 buc
- utilaje de ecologizare – 2 buc
- utilaj de concasare scoica – 1 buc

Utilaje si mijloace de transport – terti


- autogreder – 3 buc
- incarcator – 1 buc
- basculante – 6 buc

Pana la aceasta data au fost inregistrate costuri in valoare de aprox – 1.000.000 lei


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Acționarii companiei Șantierul Naval 2 Mai SA, convocați la AGA! Se discută acordul-cadru pentru serviciile juridice

08 May 2024 1435

Firme Constanța AGA la Alliance Qwest Company SA, fondată de Mirea, Mazăre, Constantinescu, Secărea. Se repartizează profitul

06 May 2024 992

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 492

Afaceri Constanța Punct de lucru al SC Vivinco Winery SRL deschis la Murfatlar

01 May 2024 590

Firme Constanța Sterk Plast SRL nu mai este administrată de Erkan Genc

01 May 2024 468

Firme Constanța Acționarii Granat SA, convocați la AGA! Se decide repartizarea profitului companiei

28 Apr 2024 449

Decizii AGA Asociatul minoritar, municipiul Constanța a încasat în ultimii ani dividende de aproape 2 milioane de lei de la Telegondola-Mamaia SRL

22 Apr 2024 463

Firme Constanța AGA Vinvico SA! Se stabilește bugetul pe 2024

21 Apr 2024 529

Firme Constanța AGA la Șantierul Naval 2 Mai SA! Acționarii, chemați să stabilească repartizarea profitului din 2023 și fixarea dividendului

19 Apr 2024 596

Transilvania Investments Alliance SA contestă convocatorul AGA a Neptun Olimp SA. Dosarul, pe masa Tribunalului Constanța

19 Apr 2024 610

Ce au decis magistrații în cauza Matichescu &Micu vs. AGA Airtours SRL

12 Apr 2024 628

Firme Constanța Acționarii Neptun-Olimp, convocați în AGA. Vor supune la vot închirierea terenului Complexului Maramureș din Olimp

05 Apr 2024 482

Convocator privind Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor SC CAMPIO ICM SA

03 Apr 2024 417

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 605

Știri Portul Constanța Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

28 Mar 2024 766