Prezentarea noului sediu al ambasadei SUA – un exemplu de constructie verde

BULETIN INFORMATIV
Ambasada Statelor Unite ale Americii
Str. Tudor Arghezi 7-9 Bucuresti, Romania Tel: 40 21 – 200 - 3695 Fax: 40 21- 200 - 3723

28 ianuarie 2009

Prezentarea noului sediu al ambasadei SUA – un exemplu de construcţie verde

Ambasada SUA şi Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) au organizat azi, 28 ianuarie 2010, un eveniment interactiv „Green Café: Sediu nou pentru Ambasada SUA la Bucureşti”, dedicat reprezentanţilor mediului de afaceri din Romania interesaţi de construcţii verzi.

În cadrul întrunirii s-a prezentat proiectul noului sediu al ambasadei, care va include tehnologii şi soluţii ce au ca scop atingerea unui înalt grad de eficienţă energetică şi reducerea impactului clădirii asupra mediului.

Printre invitaţii care au susţinut prezentări în cadrul evenimentului se numără Jorge Vazquez, Directorul de Proiect pentru noua clădire a Ambasadei şi Beth Kempton, Technology Manager pentru Divizia Internaţională de Mentenanţă a Construcţiilor, Energie şi Sustenabilitate din cadrul Departamentului de Stat al SUA.

Evenimentul a fost deschis de Jeri Guthrie-Corn, Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA. „Deşi pentru mulţi aceasta poate fi o simplă clădire, pentru noi este mult mai mult de-atât. Ea este o ilustrare a angajamentului nostru pe termen lung faţă de puternicul parteneriat SUA-România. Atât pentru mine, cât şi pentru guvernul SUA este important ca noul sediu să reflecte respectul nostru faţă de cultura şi patrimoniul ţării gazdă. Noul sediu demonstrează clar angajamentul SUA de a proteja mediul înconjurător,” a declarat Jeri Guthrie-Corn.”

Steven Borncamp, Preşedintele Consiliului Român pentru Clădiri Verzi a declarat: „Acest proiect exemplar demonstrează încă o dată că, în România, construcţia clădirilor verzi eficiente energetic este posibilă şi este o bună investiţie.”

Noul sediu al Ambasadei SUA se va întinde pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, într-o zonă ce cuprinde atât spaţii rezidenţiale, cât şi spaţii comerciale, în nordul capitalei, în apropierea pădurii Tunari. La construcţia sa lucrează peste 300 de angajati, majoritatea români. Conform estimărilor, investiţia va aduce în economia românească 60-80 milioane de dolari. Printre subcontractori se numără: Bog’Art, Sommering-Mech, LaFarge, Titan Mar.

Pentru noul sediu se vor folosi vopsele şi materiale de construcţie ecologice, menite să reducă emisiile chimice şi de căldură în atmosferă. Amplasarea clădirii şi orientarea ferestrelor vor folosi la maxim lumina naturală. În interior vor exista tehnologii avansate care vor permite modificarea automată a iluminatului electric în funcţie de intensitatea luminii naturale. De asemenea, consumul de apă în interiorul şi exteriorul clădirii va fi eficientizat. Pentru a utiliza cât mai puţin spaţiu, parcarea va fi construită pe două nivele, iar amplasarea sediului se va face lângă staţii de autobuz pentru a încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun.   

Departamentul de Stat al SUA este lider în proiectarea şi construirea de clădiri eficiente energetic iar proiectul noului sediu al Ambasadei SUA de la Bucureşti va obţine certificare de clădire verde. Conform politicii adoptate de către SUA, toate construcţiile publice noi trebuie să respecte standardul de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) elaborat şi promovat de către US Green Building Council.
 
Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC - www.rogbc.org ) îşi propune să aducă în atenţia sectorului privat, dar şi a publicului general, proiectele de construcţii in curs de implementare  sau deja implementate în Romania respectând principiile construcţiilor verzi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Emoționant! Prima promoție a Liceului nr. 5 (Decebal), întâlnirea de 50 de ani de la absolvire. Cunoscuți oameni de sport în acea generație (GALERIE FOTO)

17 May 2024 457

De Zilele Constanței 2024, iubitorii de mișcare și distracție sunt invitați din nou la CSM Sport Corner

17 May 2024 407

Constanța Doliu în sport. Culturistul Costel Căileanu, mort în gravul accident rutier dintre Năvodari și Corbu. Campionul avea doar 54 de ani! (GALERIE FOTO)

16 May 2024 5611

Editorial Simona Halep. Dragostea sa pentru tenis e prea mare pentru a fi înfrântă de ceva

15 May 2024 595

Școala Gimnazială nr.29 „Mihai Viteazul“ Constanța reabilitează fațada sălii de sport (DOCUMENT)

14 May 2024 516

Cumpăna, județul Constanța, gazda Olimpiada Națională a Sportului Școlar - faza Națională la Handbal gimnaziu băieți și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

12 May 2024 660

Ministerul Apărării repară cazarma 2749 Mangalia! Se va realiza, printre altele, o spălătorie auto tip self service și o parcare (DOCUMENT)

11 May 2024 607

Achiziții Constanța Primăria Mangalia a cumpărat dotări pentru bazinele de înot din cadrul proiectului „Înființare Bază Sportivă și reabilitare infrastructură rutieră” (DOCUMENTE)

08 May 2024 605

Comuna Castelu anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru amenajare parc și teren de sport

08 May 2024 918

Cine va ridica autovehiculele abandonate din municipiul Mangalia? (DOCUMENT)

07 May 2024 573

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 939

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1594

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 437

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 487

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1967