Dezvoltarea relatiilor romano-turce, componenta a strategiei CCINA

COMUNICAT DE PRESĂ

Dezvoltarea relaţiilor româno-turce, componentă a strategiei CCINA

            În demersurile sale de relansare a relaţiilor economice şi de cooperare ale firmelor constantene cu parteneri din Turcia, Camera de Comerţ, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta a primit, in dupa-amiaza zilei de 26 iulie 2010, vizita oamenilor de afaceri turci, membrii ai Camerei de Comert si Industrie Trabzon. Delegatia a fost condusa  de domnul M. Suat HACISALIHOGLU – Presedintele Camerei de Comert si Industrie Trabzon si a fost insotita de domnul Mesut Cevik – Viceconsul, Consulatul General a Republicii Turcia la Constanta.  Colaborarea dintre CCINA Constanta si CCI Trabzon a devenit deja o traditie, dovada stand protocolul de colaborare incheiat intre cele doua camere de comert, inca din anul 1998.

Domnul Presedinte Suat Hacisalihoglu a multumit domnului Presedinte Mihai Daraban si Conducerii Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta pentru primirea delegatiei la sediul CCINA si a subliniat importanta dezvoltarii  legaturilor economice dintre cele doua orase, Constanta si Trabzon.  De asemenea, dansul si-a exprimat, interesul pentru dezvoltarea componentei economice a relaţiilor româno-turce, apreciind ca extrem de bine-venită propunerea domnului Presedinte Mihai Daraban, de a se infiinta o asociatie a Camerelor de Comert situate la Marea Neagra, pentru a facilita contactele directe dintre mediile de afaceri, din orasele si judetele riverane Marii Negre. Totodata, domnului Presedinte Daraban i-a fost adresata invitatia de a vizita CCI Trabzon, impreuna cu o delegatie de oameni de afaceri din Constanta.

Pentru a face cunoscute, la Constanta,  produsele si serviciile agentilor economici din Trabzon, domnul Presedinte Mihai Daraban a invitat companiile din Turcia sa se inscrie, in numar cat mai mare, la targurile si expozitiile organizate de Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura la Constanta.

Reprezentantii delegatiei din Turcia si-au manifestat, in cadrul intalnirii,  interesul in ceea ce priveste dezvoltarea portului, a infrastructurii dar si alte investitii ce ar putea fi dezvoltate in judetul Constanta, interesandu-se in mod special de domeniile principale de activitate in care activeaza agentii economici din judet. Dupa o ampla prezentare a judetului Constanta, domnul Presedinte Mihai Daraban a subliniat importanta pe care o are Portul Constanta, numeroasele investitii ce ar putea fi dezvoltate in judet, Constanta ramanand,  o zona puternica de dezvoltare  pentru energiile regenerabile.

            Atât Preşedintele CCINA, cât şi Presedintele CCI Trabzon au subliniat importanţa dezvoltării unor proiecte comune în zona Marii Negre, ambele Camere de comert fiind pregatite pentru orice nivel de colaborare.

Lucia CALENICI
Sef Cabinet Presedinte
CCINA Constanta

 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria municipiului Tulcea Sesiunea de bugetare participativă începe la 1 iunie 2024

16 May 2024 416

Tribunalul Constanța radiază Encanto Dance SRL! Firma a avut punct de lucru în Tomis Mall

29 Apr 2024 538

Istoria Dobrogei Vasile Canarache - personaj de legendă. Despre moştenirea istorică lăsată la Constanța

12 Apr 2024 4197

SRI angajează inginer electronist

07 Apr 2024 737

Zeci de elevi intoxicați la Timiș. DSP a intervenit

03 Apr 2024 454

Horoscop pentru duminică, 31 martie 2024. Cheltuielile comune cu alții sunt o temă delicată pentru unii nativi

31 Mar 2024 680

Horoscop pentru sâmbătă, 30 martie 2024. Iată ce le este rezervat zodiilor astăzi

30 Mar 2024 865

SRI angajează! Se cer, printre altele, atenţie la detalii și abilităţi de lucru în echipă!

22 Mar 2024 20748

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 585

Eveniment organizat de Academia Navală „Mircea cel Bătrân" Constanța Master Nav adună studenți și specialiști într-un dialog constructiv (FOTO)

24 Feb 2024 765

SRI angajează! Iată pe ce post și care sunt responsabilităţile

18 Feb 2024 31465

Istoria Dobrogei - Bibliografie Gellius (sec. II) - „Nopțile atice”

17 Feb 2024 5508

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 796

Horoscop pentru miercuri, 07 februarie 2024! Segmentul amoros este sensibil astăzi pentru unii nativi

07 Feb 2024 985

Un important Ordin al Ministrului Dezvoltării ar putea fi anulat la Constanța

05 Feb 2024 820