Membrii Corpului Diplomatic acreditaţi la Bucureşti faţă în faţă cu ambasadorii antreprenoriatului românesca

 Bucureşti, 9 octombrie 2013: Identificarea de noi posibilităţi de colaborare între  firmele româneşti şi potenţiali parteneri străini din diverse zone ale lumii, schimbul de informaţii şi o mai bună cunoaştere reciprocă au reprezentat obiectivul Reuniunii Consilierilor Economici acreditaţi la Bucureşti organizate de Camera de Comerţ şi Industrie a României. Acest eveniment iniţiat de Camera Naţională, în 2011 şi ajuns la ediţia a 2-a, a pus faţă în faţă reprezentanţii economici ai misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti, cu „ambasadorii antreprenoriatului românesc”. Din partea gazdelor, respectiv a Sistemului Cameral românesc, au luat cuvântul Doamna Cornelia Liliana Ştefănescu. Şef Cancelarie şi al Executivului CCIR, Domnul Sorin Vornic, Preşedintele CCI Vrancea şi Preşedintele Consiliului de Administraţie Romexpo SA, Doamna Mariana Suciu, Director General Romexpo SA, membrii ai Executivului Camerei Naţionale, care au prezentat specificităţile Sistemului Cameral românesc, activităţile şi cele mai noi servicii puse la dispoziţia mediului de afaceri din ţara noastră şi de pretutindeni.

      „Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără ajutorul şi prezenţa E.S. Preşedintelui Camerei Naţionale, Dl Mihail Vlasov, fără deschiderea pe care Domnia Sa o are faţă de reprezentanţii ambasadelor”, a spus în deschiderea reuniunii Doamna Cornelia Liliana Ştefănescu.
  În continuare, Domnul Sorin Vornic a vorbit despre „internaţionalizarea Sistemului Cameral” şi efectele pe care demersurile întreprinse de Camerele de Comerţ pentru dinamizarea schimbului de informaţii economice şi comerciale le au asupra mediului de afaceri şi, cu precădere, asupra întreprinderilor mici şi mijlocii. Domnia Sa a lansat tuturor participanţilor propunerea de a contribui la eficientizarea cunoaşterii reciproce şi diversificarea modalităţilor de prezentare a unei ţări, folosind cadrul târgurilor şi expoziţiilor internaţionale organizate de Romexpo, pentru realizarea de întâlniri profesionale de business pe domenii prestabilite, dar şi la abordarea altor modalităţi mai complexe, de promovare a tradiţiilor şi valorilor culturale.
Un mare interes din partea reprezentanţilor Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti a suscitat şi prezentarea avantajelor serviciilor Curţii de .Arbitraj Comercial Internaţional, de pe lângă CCIR, a serviciilor de informaţii de afaceri puse la dispoziţia oamenilor de afaceri prin Sistemul Naţional de Informaţii de Afaceri, dezvoltat de Camera Naţională, ca şi posibilitatea de a obţine Carnete ATA sau Scrisori de Garanţie pentru simplificarea procedurilor de acordare a vizelor de călătorie.

  „Camera de Comerţ şi Industrie a României este partenerul nostru natural pentru intensificarea relaţiilor economice şi comerciale dintre Polonia şi România”, a declarat Domnul Wlodzimierz Sadzik, Şeful Secţiei Comerciale şi de Promovare a Investiţiilor de pe lângă Ambasada Poloniei.    
  „Informaţiile referitoare la noua bază de date disponibilă la Camera Naţională a României mi s-au părut extrem de interesante şi ni s-ar părea foarte utilă acordarea unei perioade de testare pentru a vedea cum funcţionează”, a afirmat în finalul reuniunii Domnul Arnulf Gressel, ataşat comercial al Ambasadei Austriei la Bucureşti.
           „Din timp în timp trebuie să fim în contact cu noile activităţi derulate de Camera de Comerţ Naţională. Asemenea întâlniri sunt vitale pentru încurajarea relaţiilor economice şi comerciale dintre ţările noastre şi ar trebui organizate regulat”, a punctat Domnul Ragy Nabil Adly, Prim Secretar pe probleme comerciale al Ambasadei Egiptului la Bucureşti.

Direcţia Reprezentare Camerală
Biroul Relaţii Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța azi Accident mortal în Sinoe! Un tânăr de doar 21 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu mașina (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 5169

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 508

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 510

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3756

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 603

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 1021

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2648

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3641

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 436

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1116

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 977

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 663

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 5225

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1187

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 858