Contract de peste 7,5 milioane de lei Trei firme vor asfalta drumurile de pământ din localitățile Castelu și Nisipari, județul Constanța (DOCUMENT)

  • Troia Premium Construct SRL, Geda Com SRL, DM Buildings & Roads Engineering & Partnership SRL au semnat cu Primăria Castelu.
  • Cele trei firme și-au adjudecat contractul privind proiectarea, asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului și execuția lucrărilor de construcții și instalații pentru obiectivul de investiții «Asfaltare drumuri de pământ în localitățile Castelu și Nisipari», etapa I.
 
Primăria Castelu a anunțat pe SICAP numele societății comerciale care și-a adjudecat contravtul „Servicii de proiectare, asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului și execuția lucrărilor de construcții și instalații pentru obiectivul de investiții «Asfaltare drumuri de pământ în localitățile Castelu și Nisipari», județul Constanța, etapa I”.
 
Contractul 2260 / 14 februarie 2024 a fost încheiat cu Troia Premium Construct SRL, Geda Com SRL și DM Buildings & Roads Engineering & Partnership SRL. Contractul are o valoare de 7.594.246,22 lei
 
Obiectivul general la care proiectul contribuie, se referă la îmbunătățirea condițiilor de viață a populației din comuna Castelu și la asigurarea accesului la servicii considerate de bază.

Obiectivul specific la care acest proiect contribuie vizează creșterea numărului de locuitori din zona urbană (comuna Castelu) care beneficiază de servicii îmbunatățite – îmbunatățirea infrastructurii fizice de baza în spațiul rural.  
O astfel de abordare integrată are la bază o serie de motive importante, respectiv:
  • gradul înalt de interdependență a acțiunilor, reprezentând necesități stringente comune;
  • necesitatea renovării și revitalizarii comunei Castelu, corelând intervențiile astfel încat să fie eficiente și în armonie cu peisajul;
  • reducerea cheltuielilor administrative și simplificarea procedurilor.
 
Toate acestea sunt nevoi ce presupun urgentă pentru activitatea specifică în infrastructura de drumuri. Investiţia “Asfaltare drumuri de pământ în localitățile Castelu și Nisipari, județul Constanța – Etapa I” are ca obiective evidente:
  • Decongestionarea nodurilor de rețea și a legăturilor cu orașele din Județul Constanța;
  • Asigurarea unui trafic local în condiţii sporite de siguranţă şi confort;
  • Sporirea aspectului estetic al localității;
  • Îmbunătăţirea aspectelor de mediu și sănatate (înlăturarea prafului şi a noroiului);
  • Reducerea consumului de carburanţi pentru utilizatori şi reducerea emisiilor ce rezultă de aici.
 
Din punct de vedere economic, aceasta oferă avantajul economiei de scară a operaţiunilor executate integrat, dar şi reducerea cheltuielilor administrative şi simplificarea procedurilor, în timp ce tratarea lor individuală ar induce întârzieri în implementare.

Avand in vedere situaţia precară a strazilor de pe raza localitatii Castelu, atât din punct de vedere tehnic, al viabilităţii, cât şi din punct de vedere estetic, se doreşte modernizarea lor prin adoptarea unei structuri rutiere elastice, cu îmbrăcăminte rutiera bituminoasă.
 
Prin modernizare se înţelege atât asigurarea unei suprafeţe de rulare moderne care să permită desfăşurarea unui trafic în condiţii sporite de confort şi siguranţă pentru a asigura accesul la proprietăţi, înlocuirea podeţelor existente şi dispunerea de podeţe noi, etc. Toate aceste lucrări vor înscrie investiţia în direcţia obiectivelor trasate de Beneficiar.
 

Asigurând o cale de acces modernă la proprietăţi, comuna Castelu urmăreşte sporirea confortului locuitorilor comunei şi reprezintă un pas important al dezvoltării şi dotării infrastructurii economico-sociale în zonă în ideea sporirii importanţei localităţilor rurale. Dincolo de rolul de satisfacere a necesităţilor de transport de oameni sau bunuri în bune condiţiuni, străzile au şi rol de sistematizare, iar o reţea modernizată sporeşte aspectul estetic al comunei. De asemenea se evidenţează şi aspectele de mediu, o reţea modernă ducând la scăderea nivelului de zgomot şi vibraţii, înlăturarea apariţiei prafului şi reducerea consumului de combustibili.
 
 

Despre Troia Premium Construct SRL


 
Înființată în anul 2013, Troia Premium Construct SRL are sediul social pe bulevardul Iuliu Maniu, nr. 94-100 din București și execută lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezențiale. Neacșu Eugenia este asociat unic, iar de administarea firemi se ocupă Răileanu Adriana.
 
De-a lungul anilor, societatea a obținut, prin achziție directă, 245 de contracte de la instituții publice. Printre acestea se numără: Comuna Slobozia Bradului, Comuna Poșta Câlnău, Administrația Domeniului Public, Compania de Utilități Publice SA Focșani și altele. În anul fiscal 2022, societatea cu 246 de angajați a raportat o cifră de afaceri de 93.611.487 lei și un profit de 10.511.786 lei.
 

Despre Geda Com SRL

 
Cu sediul social pe strada Focșani, nr. 10 A din Râmnicu Sărat, Județ Buzău, firma a fosdt înființată în anul 1003 și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezențiale. Bogdan P Gheorghe este asociat unic și administrator al societății.
 
De-a lungul anilor, societatea a obținut, prin achziție directă, 112 de contracte de la instituții publice. Printre acestea se numără: Primăria CA Rosetti, Primăria Valea Râmnicului, Primăria Salcia Tudor Brăila, Primăria Ziduri, Țcoala Gimnazială Buda, Primăria Tătăranu și altele. În anul fiscal, Geda Com SRL a avut 47 de salariați, a raportat o cifră de afaceri de 36.104.920 lei și un profit de 7.815.307 lei.
 
 

Despre DM Buildings & Roads Engineering & Partnership SRL


Înființată în anul 2021, fima are sediul social pe strada Traian, nr. 391 din Galați și desfășoară activități de arhitectură. Darie Mădălin este asociat unic și administrator.
 
De-a lungul anilor, societatea a obținut, prin achziție directă, 63 de contracte de la instituții publice. Printre acestea se numără: Comuna Maxineni, Comuna Jorasti, Primăria Gohor-Galați, Primăria municipiului Tecuci, Comuna Racoviță, Comuna Cumpăna, județul Constanța, Comuna Frecăței și altele. În anul fiscal 2022, firma cu 4 salariați a raportat o cifră de afaceri de
1.723.615 lei și un profit de 541.980  lei. 
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului publicat pe SEAP.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe Termene.ro.

Citește și:
 
Cumpărări directe Constanța: Top Management ING SRL va presta servicii de management pentru proiectului „Creșterea eficientei energetice a Școlii Spiru Haret din Medgidia“ (DOCUMENT)

 
Licitații Constanța: Spațiile verzi și locul de joacă aferente Grădiniței „Voinicelul” din Cernavodă vor fi reabilitate (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria comunei Casimcea, asfaltare de străzi. Contract de peste 11 milioane de lei, atribuit la trei firme (DOCUMENT)

02 Apr 2024 564

Primăria Babadag, contract de 3,6 milioane de euro cu șase companii. 2AOP Architecture Constanța, printre afaceriștii asociați (DOCUMENT)

25 May 2023 1875