După mai multe licitații anulate Colegiul Național „Mihai Eminescu” va fi reabilitat! Primăria Constanța a bătut palma cu trei firme (DOCUMENT)

 
  • Valoarea totală a achiziției este de 15.315.000 lei, atribuirea având loc pe 28 decembrie 2023
 
 
Primăria Constanța a atribuit un contract, în urma unei licitații publice, cu privire la elaborarea documentației tehnico-economică și execuție lucrări, aferentă obiectivului de investiții „Reabilitare clădire Colegiul Național Mihai Eminescu”.
 
Conform descrierii de pe SEAP, se vor achiziționa serviciile de proiectare (elaborare studiu de parament, studiu biologic și studiile de componente artistice la fază DTAC+ PT, PAC, POE, PT, DE), serviciul de asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție „Reabilitare Colegiul Național Mihai Eminescu”.
 
Valoarea totală a achiziției este de 15.315.000 lei, atribuirea având loc pe 28 decembrie 2023, rezultatul fiind urcat pe platformă la dată recentă. Firmele câștigătoare sutn Bau Klincher Art SRL, Inspeti Building Restauration SRL și Crindesign Proiect SRL.
 
Elaborarea documentației tehnico-economice (studii de teren, expertiză tehnică, DALI, PT, DTAC, avize,altele) trebuie realizată în patru faze, după cum urmează:

1. Faza I. Elaborare studii de teren (studiu geotehnic, studiu topografic), expertiză tehnică
2. Faza II. Elaborare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții și documentații pentru obținerea avizelor/acordurilor
3. Faza III – Elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC), Proiect de Organizare a Execuției lucrărilor (POE), Proiect Tehnic (PT), Caiete de sarcini (CS) și detalii de execuție (DDE)
4. Faza IV - Prestarea serviciului de asistență tehnică din partea proiectantului.
 
În ultimii 37 de ani, imobilul nu a fost renovat, cu excepţia unor lucrări de consolidare în urma cutremurului din 1977.

 
Corpul situat pe strada Traian este monument istoric de importanţă naţională.


Incinta liceului se situează în situl urban Peninsula Constanţa şi în situl arheologic oraşul antic Tomis.


Gardul colegiului a fost construit în jurul anului 1962, odată cu extinderea lui.


De la punerea în funcţiune (1962) şi până în prezent, gardul nu a fost reabilitat.


Lipsa hidroizolaţiei, faptul că pe această porţiune gardul funcţionează şi ca zid de sprijin, precum şi lucrările de infrastructură executate în urmă cu cinci ani în zona peninsulară au dus la avarierea acestuia.


Reamintim, pe 23 iulie 2023, Primăria Constanța a anulat pentru a treia oară licitația pentru serviciul de elaborare documentație tehnico-economică și execuție lucrări, aferentă obiectivului de investiții "Reabilitare clădire Colegiul Național Mihai Eminescu" deoarece nu au existat ofertanți.
 
Despre Bau Klincher Art SRL


Bau Klincher Art SRL a fost înființată în 2017 și are sediul social în Baia Mare, Maramureș.

Asociat unic și administrator este Mircea Dolha. Potrivit termene.ro, în 2022, cifra de afaceri raportată a fost de peste 7 milioane de lei și profitul de 615.574 de lei, cu 9 angajați.

Amintim că Primăria Constanța a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de construcții din cadrul proiectului „Incubator de afaceri“, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Firma Bau Klincher Art SRL a făcut parte din asocierea de firme care a câștigat licitația pentru renovarea Casei Embiricos.
 
Inspeti Building Restauration SRL
 
Firma este fondată în anul 2017, cu sediul social în județul Prahova, pe șoseaua Vestului nr 20, Ploiești. Mădălina Georgiana Ignatuc este asociat unic și administrator. Pe anul 2022, societatea a raportat 84 de angajați, o cifră de afaceri de 22,5 milioane lei și un profit de 3,4 milioane lei.
 
Crindesign Proiect SRL
 
Firma este înființată în anul 2011, cu sediul social pe bulevardul Ferdinand din București. Pe anul 2022, a raportat 2 salariați, un profit de 287.729 lei la o cifră de afaceri de 960.939 lei. Cristina Irina Ioana Saplacan este asociat unic și administrator.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.



 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
LIVE TEXT Farul Constanța, vizită la Colegiul Național „Mihai Eminescu“, în programul „Învățăm să fim campioni“ (FOTO+VIDEO)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Ce firmă va asigura dirigenția de șantier la reabilitarea Colegiului Mihai Eminescu?

31 Jan 2024 979

UPDATE. Doliu în învățământul constănțean. A murit unul dintre cei mai reputați profesori și directori de liceu

03 Jul 2018 19031

Învăţământul constănţean, în doliu. A decedat un fost profesor al Colegiul Mihai Eminescu

22 Aug 2017 8378

Exclusiv O fostă profesoară de la Eminescu, un jandarm de la Gruparea Mobilă şi un polițist din IPJ, condamnaţi pentru proxenetism

01 Feb 2016 3613

Elevii Colegiului Mihai Eminescu din Constanţa donează bani pentru cei afectați de tragedia de la ”Colectiv”

07 Nov 2015 2358

„Poliţişti“ condamnaţi în cazul turistului jefuit în spatele Colegiului „Mihai Eminescu“

27 Oct 2015 2099

Sondaj de opinie Credeţi că eleva de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ care a vrut să facă videochat trebuie sancţionată?

11 May 2015 2484

O elevă de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, vedetă pe un site erotic

07 May 2015 4210

Spectacol în cinstea poetului, organizat de Colegiul Național "Mihai Eminescu”

13 Jan 2015 1919