Expert Proiect 2002 SRL revine în clientela Primăriei Constanța și va proiecta un pasaj rutier la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu (DOCUMENT)

  • Contractul este estimat la 268.000 lei
  • Expert Proiect 2002 a mai elaborat pentru Primăria Constanța proiectul şoselei de coastă, al pontonului pietonal care ar fi trebuit să se realizeze în staţiunea Mamaia, în dreptul hotelului Victoria, dar şi al celui referitor la restaurarea şi reamenajarea promenadei şi a spatiilor verzi din zona Vraja Mării - Cazino - Port Tomis
  • Compania a câştigat în trecut şi licitaţia pentru reamenajarea integrata a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa dar și pe cea pentru proiectul tehnic revizuit aferent obiectivului „Reabilitarea și amenajarea Parcului Arheologic din municipiul Constanța“
  • Anul trecut a declarat o cifră de afaceri de 996,100 lei, profit de 214,616 lei și 4 angajați
  • Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 70.42%
  • Potrivit www.termene.ro, din 2007 și până în prezent, compania figurează cu 40 de contracte din achiziții publice directe


 
Municipiul Constanța a atribuit societății Expert Proiect 2002 cu sediul în București, sector 3, contractul de elaborare SF obiectiv de investiții „Pasaj rutier denivelat la intersecția Bulevardului Tomis cu Bulevardul Aurel Vlaicu”.

Contractul este estimat la 268.000 lei.

În scopul îmbunătățirii mobilității pe bulevardul Tomis, anul trecut a fost realizat un studiu de trafic pentru evaluarea sistemului de circulație existent și identificarea principalelor deficiențe. Colectarea datelor a fost realizată în 12 puncte fixe, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 

Au fost testate două variante:

-Prima variantă presupunea construirea unui pasaj de-a lungul bulevardului Tomis (traversare peste bulevardul Aurel Vlaicu), iar din valorile rezultate s-a constatat că realizarea acestuia ar duce la înrăutățirea situației curente.

-În cea de-a doua variantă, a fost analizată situația construcției unui pasaj de-a lungul bulevardului Aurel Vlaicu (traversare peste bulevardul Tomis), iar din valorile rezultate și analizate, s-a recomandat realizarea unui pasaj peste bulevardul Tomis.

De la finalizarea studiului de trafic și până în prezent, lucrurile au avansat considerabil. Au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanții Ministerului Transportului și ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru ca în luna septembrie să fie aprobat „de principiu” un parteneriat între Primăria Constanța, Zona Metropolitană Constanța și CNAIR, în vederea aplicării pentru accesarea finanțării prin PNRR .


În luna octombrie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local, la propunerea primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, aleșii locali au aprobat, prin rectificare bugetară, introducerea unei linii noi de bugetare - Elaborarea documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Pasaj rutier denivelat la intersecția bulevardului Tomis cu bulevardului Aurel Vlaicu”, în valoare de 2 milioane lei.

Reamintim, Expert Proiect 2002 a mai elaborat pentru Primăria Constanța proiectul şoselei de coastă, al pontonului pietonal care ar fi trebuit să se realizeze în staţiunea Mamaia, în dreptul hotelului Victoria, dar şi al celui referitor la restaurarea şi reamenajarea promenadei şi a spatiilor verzi din zona Vraja Mării - Cazino - Port Tomis.

Totodată, SC Expert Proiect 2002 SRL a câştigat în trecut şi licitaţia pentru reamenajarea integrata a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa dar și pe cea pentru proiectul tehnic revizuit aferent obiectivului „Reabilitarea și amenajarea Parcului Arheologic din municipiul Constanța“.

SC Expert Proiect 2002 SRL
 
Societatea este administrată de Cristian Daniel Borbeli, care este şi asociat al firmei alături de Diana Mirela Borbeli şi de Ion Cristian Vîlcu. Cristian Daniel Borbeli deține și calitatea de administrator.

Societatea a fost înfiinţată în 2001 şi are ca obiect de activitate "activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea".

Anul trecut a declarat o cifră de afaceri de 996,100 lei, profit de 214,616 lei și 4 angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 70.42%.
 
Potrivit www.termene.ro, din 2007 și până în prezent, compania figurează cu 40 de contracte din achiziții publice directe.

Societatea este cunoscută în ţară pentru că a derulat proiecte de anvergură referitoare la întocmirea unor studii de fezabilitate şi documentaţie tehnică pentru mai multe proiecte, printre care un pasaj aerian în Piatra-Neamţ, proiectul tehnic şi detaliile de execuţie pentru proiectul care viza reabilitarea drumului DJ 713 Sinaia - Cuibul Dorului - Şaua Dichiului - Cabana Babele. Au existat însă şi unele proiecte care la acel moment le-au stricat imaginea. Este vorba despre elaborarea greşită de către asocierea SC Expert Proiect 2002 SRL cu Ove Arup and Partners a proiectului tehnic pentru realizarea pasajului Pipera - Tunari.

Pasajul Pipera-Tunari a fost proiectat fără a se ţine cont de prezenţa pe teren a unei magistrale de cale ferată, a conductelor de apă, de gaze sau a reţelelor de telefonie.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat în SEAP.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.   
 
Citește și:

Expert Proiect 2002, expertă la toate documentaţiile date de primărie Se reamenajează zona pietonală din centrul istoric

Constanța. Ați mai fost prin Parcul de la Primărie? Am fost noi. Iată cum arată. Umbrare, foișoare, bănci noi, aparate de fitness, locuri de joacă (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mentenanța pentru soft-urile de gestionare a parcărilor de reședintă din municipiul Constanța va fi realizată de Nanoterra SRL (DOCUMENTE)

17 Feb 2024 586

Licitații publice SPIT Constanța și Real Data Net SRL au bătut palma pe acordurile cadru de servicii de mentenanță (DOCUMENTE)

19 Dec 2023 927

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, achiziții de echipamente IT și de localizare. Cine a câștigat contractul? (DOCUMENT)

06 Nov 2023 1004