Licitația a fost în atenția CNSC și Curții de Apel Constanța Oltenia Garden și-a adjudecat două loturi din acordul cadru pentru furnizare de arbori și plante decorative în municipiu (DOCUMENTE)

  • În toamna anului 2022, Primăria Constanța lansa achiziția pentru furnizarea de material dendro-floricol pentru plantat, în valoare de 82.373.970.72 lei fără TVA
  • Achiziția cuprindea trei loturi iar după aproape un an de la lansarea licitației, municipalitatea a încheiat contracte cu Oltenia Garden SRL pentru două loturi din cele trei din achiziție
  • Oltenia Garden SRL este o firmă cu sediul social în județul Dolj controlată de Marian Balica, Bogdan Doru Buzatu și Ionel Pîrvu, ultimul fiind și administratorul societății
  • Lotul 2 din cadrul achiziției a ajuns în atenția judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța după ce a fost contestat inițial la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor
 

 
În toamna anului 2022, Primăria Constanța lansa achiziția pentru furnizarea de material dendro-floricol pentru plantat, în valoare de 82.373.970.72 lei fără TVA.

Achiziția cuprinde trei loturi: Lot 1 – arbori, Lot 2 – arbuști decorativi și arbuști pentru gard viu și Lot 3 – liana decorative, trandafiri,și plante decorative.

După aproape un an de la lansarea licitației, Primăria Constanța a încheiat contracte cu Oltenia Garden SRL pentru două loturi din cele trei din achiziție: pentru Lot1, în valoare de 9.132.600 de lei fără TVA și Lot 3, în valoare de 7.088.400 de lei fără TVA.
 
Despre Oltenia Garden SRL

Oltenia Garden SRL este o firmă cu sediul social în județul Dolj care se ocupă cu comerțul cu ridicata al florilor și al plantelor.

Asociați sunt Marian Balica, Bogdan Doru Buzatu și Ionel Pîrvu, ultimul fiind și administratorul societății.
 
Numele lui Bogdan Doru Buzatu figurează și în Oltenia Authentic Imobiliare SRL Dolj, iar cel al lui Ionel Pîrvu se leagă și de Verdi Partners SRL Dolj.

 
Oltenia Garden SRL figurează, potrivit termene.ro, cu 293 de achiziții directe (Școala Gimnazială Alecsandru Nicolaid, SC Edilitară Public SA Târgu-Jiu, Comuna Mischii, Asociația Dezvoltare.ro, dar și alte autorități contractante), dar și cu 22 de contracte publice (Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și a Fondului Locativ R.A. Craiova, dar și alte autorități contractante).
 

În 2022, Oltenia Garden SRL a declarat 40 de angajați, profit peste 4,45 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 19,73 de milioane de lei.
 
Lotul 2 contestat la CNSC și apoi la Curtea de Apel Constanța
 
Lotul 2 – arbuști decorativi și arbuști pentru gard viu din cadrul achiziției mai sus amintite a ajuns în atenția judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța după ce a fost contestat inițial la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.

Dosarul cu număul unic 370/36/2023 are ca părți SC Garden Center Grup SRL în calitate de reclamant, și, respectiv, Municipiul Constanța prin Primar și SC Hiris Garden Expert SRL în calitate de pârâți.
 
Obiectul dosarului este reprezentat chiar de plângerea împotriva Deciziei CNSC nr. 1275/C3/1193/08.06.2023.
 
Prin decizia CNSC atacată la instanță, Consiliul a respins ca nefondată contestația formulată de Garden Center Grup SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă Municipiul Constanța.

În luna iulie a.c., judecătorii de la Curtea de Apel au soluționat dosarul în care societatea Garden Center Grup SRL a atacat în instanță decizia de respingere a contestației luată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor și a decis să respingă cererea Garden Center Grup SRL. Judecătorii obligă reclamanta la plata către pârâta SC Hiris Garden Expert SRL a sumei de 26.512,31 lei reprezentând cheltuieli de judecată.
 
Lotul 2 este estimat la 55.866.735,29 lei fără TVA.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente”, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Citește și:
 
Curtea de Apel, verdict final într-un dosar care viza o licitație organizată de Primăria Constanța

O licitație organizată de Primăria Constanța a ajuns în atenția Curții de Apel! Despre ce este vorba?
 
Licitație a Primăriei Constanța pentru flori, arbori și arbuști, estimată la peste 16 milioane de euro, pe masa Curții de Apel (DOCUMENTE)

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum se toacă un milion Târgul de Crăciun din parcul „Oleg Danovski” din Constanța se deschide de Sfântul Andrei! Cine asigură serviciile artistice, scenotehnica, butaforiile și montarea patinoarului (DOCUMENTE)

30 Nov 2023 1255

CNAIR a atribuit contractul de proiectare al podului de pe DN39 din dreptul localității 23 August, județul Constanța. Detalii despre câștigător (DOCUMENT)

27 Nov 2023 969

Licitații Constanța DGAS cumpără peste 33.000 de cutii de bomboane care vor ajunge în grădinițele și școlile din Constanța (DOCUMENTE)

26 Nov 2023 539

IGPR Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității

26 Nov 2023 442

Un nou contract semnat de Iris Luxury Consulting SRL cu Primăria Constanța. Reamenajează spațiul din zona Gării (DOCUMENT)

23 Nov 2023 536

Licitații Constanța SC Arasound SRL organizează evenimentul Ziua Națională a României 2023. Cât plătește Primăria pentru serviciile companiei? (DOCUMENTE)

23 Nov 2023 655

După ce a contestat licitația, TPF Inginerie SRL câștigă un contract important la noul terminal al Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu (DOCUMENT)

18 Nov 2023 686

O companie din Baia Mare a încheiat un acord cadru de furnizare hrană pentru Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (DOCUMENTE)

16 Nov 2023 603

Licitații publice Fadmig SRL reabilitează mai multe adăposturi civile din municipiul Constanța (DOCUMENT)

15 Nov 2023 528

Primăria Constanța a desemnat câștigătorul contractului care va aduce artiștii de la Târgul de Crăciun de la Constanța (DOCUMENT)

15 Nov 2023 778

Licitații publice O compania din Brașov furnizează echipamente pentru modernizarea și extinderea Teatrul de Vară de la Techirghiol (DOCUMENT)

12 Nov 2023 760

Licitații publice Primăria Constanța a semnat un nou contract. Sunt vizate 18 noi locuri de joacă (DOCUMENT)

11 Nov 2023 673

Licitații publice Compania fostului șef de la GeoEcoMar a primit contractul pentru urmărirea evoluţiei fenomenelor apărute pe strada Traian din Constanța(DOCUMENT)

09 Nov 2023 976

Licitații publice După contestația de la CNSC, Primăria Constanța a schimbat câștigătorul achiziției de servicii de curățenie (DOCUMENT)

30 Oct 2023 774

Poliția Română Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității

29 Oct 2023 481