Licitații Tulcea Firma unui fost consilier județean din Constanța, contract cu Primăria Crișan (DOCUMENT)

Crișan, județul Tulcea. Sursa foto: Primăria Comunei Crișan
  • Marinetek NSD SRL și-a schimbat numele în Pontoane.ro SRL.
  • În Secțiunea Document poate fi accesat anunțul de atribuire publicat în SEAP.
Pontoane.ro SRL, fostă Marinetek NSD SRL, deținută de fostul consilier județean Remus Cristy Băisan, și-a adjudecat de la Primăria Crișan (județul Tulcea), prin licitație deschisă, contractul vizând furnizarea pontoanelor de acces în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.
 
Informațiile au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se arată că, în cadrul licitației deschise organizate de Primăria Crișan, au fost depuse două oferte, dar una a fost considerată neconformă.
 
Titlul contractului este „Achiziție pontoane de acostare în cadrul proiectului «Facilități de acostare pentru ambarcațiuni în com. Crisan , jud. Tulcea»“.
 
Valoarea totală a contractului este de 1.485.000 de lei fără TVA, adică aproape 300.000 de euro, la cursul actual, inițial achiziția fiind estimată la 1.516.236 de lei fără TVA.
 
Finanțarea este asigurată din fonduri europene.
 
În descrierea achiziției, reprezentanții Primăriei Crișan au precizat că „acest produs este necesar în vederea îndeplinirii obiectivului general al proiectului“.
 
„Obiectivul general al proiectului constă în amenajarea de pontoane de acostare în comuna Crișan , teritoriu ce face parte din zona FLAG Delta Dunării. Această activitate eligibilă contribuie la încurajarea investițiilor care vor susține activitățile ecoturistice și implicit sporirea atuurilor de mediu și atenuarea schimbărilor climatice. Menționăm că ecoturismul înseamnă dezvoltarea turismului în sensul protejării mediului și atenuării schimbărilor climatice“, conform sursei citate.
 
De asemenea, s-a mai precizat că „proiectul propune spre finanțare achiziția unor pontoane, ceea ce va contribui la realizarea obiectivului Măsurii 2 și anume Amenajarea de pontoane, pasarele, foișoare turistice de observare (de exemplu birdwatching) care să se încadreze în specificul local, tocmai datorită faptului că infrastructura de transport specifică zonei Flag Delta Dunării este transportul naval cu ambarcațiuni compatibile canalelor de navigație ale Dunării“.
 

Prin contract sunt vizate localitățile Crișan, Caraorman și Mila 23.
 
Despre Pontoane.ro SRL, fostă Marinetek NSD SRL

 
Marinetek NSD SRL, actuală Pontoane.ro, a mai câștigat în ultimele luni contracte similare la Sfântu Gheorghe și Jurilovca, iar un alt contract a fost semnat și cu Primăria Ovidiu, din județul Constanța.
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 2 noiembrie 2023, Marinetek NSD SRL, actuală Pontoane.ro SRL, a fost înființată în anul 2019, are sediul social în comuna constănțeană 23 August, pe strada Lot 15, bloc C12 și se ocupă de construcții hidrotehnice.
 
Firma este deținută de Remus Cristy Băisan, fost consilier județean liberal, Mihaela Băisan și Ioana Alina Costea, numele lui Remus Cristy Băisan regăsindu-se și în Float Story SRL din 23 August, Constanța.
 
Administratorul Marinetek NSD SRL, actuală Pontoane.ro SRL este Remus Cristy Băisan.
 
În 2022, firma a declarat nouă angajați, profit peste 605.000 de lei, iar cifra de afaceri a depășit 3,04 milioane de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, Marinetek NSD SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 2.836.053,10 lei, printre autoritățile contractante numărându-se Comuna Jurilovca, Comuna Ciugud, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Marină Grigore Antipa, Orașul Techirghiol, Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Sulina, dar și UM 02133.
 
În Secțiunea Document poate fi accesat anunțul de atribuire publicat în SEAP.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Tulcea
Contract de aproape 900.000 de lei atribuit de Primăria comunei Crișan. Care este obiectul achiziției (DOCUMENT)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Marinetek NSD SRL din Constanța, a fostului consilier județean Remus Cristy Băisan, contract cu Primăria Sfântu Gheorghe (DOCUMENT)

28 Aug 2023 1026

Ponton de acostare la Jurilovca, în județul Tulcea. Contractul, câștigat de o firmă din 23 August, în care asociat e și Remus Cristy Băisan (DOCUMENT)

11 Apr 2023 2671

Ponton sub formă de ancoră pe lacul Techirghiol. Contractul pentru reconstruire a fost adjudecat de Marinetek NSD (document + galerie foto)

25 May 2019 4808