Primăria comunei Mihai Bravu, județul Tulcea, cumpără tablete pentru uz școlar. Cine le furnizează (DOCUMENT)


Primăria comunei Mihai Bravu, județul Tulcea a încheiat un acord cadru pentru furnizare  tablete pentru uz scolar cu acces la internet siechipamente/dispozitive electronice.
 
 
Potrivit Licitație publica.ro, denumirea completă a proiectului atribuit este „Furnizare tablete pentru uz școlar cu acces la internet și echipamente/dispozitive electronice în cadrul proiectului Achiziționarea de echipamente TIC pentru Școlile din UAT Mihai Bravu, Jud. Tulcea, Cod SMIS 2014+ 144696“.  
 
Societatea care se va ocupa de furnizarea tabletelor pentru Primăria Muhai Bravu este Elsaco Solutions.
 
Atribuirea a avut loc în data de 17.01.2022.   
 



Descrierea contractului
 
Desfășurarea de activități didactice în anul școlar 2020/2021 presupune o serie de măsuri necesare pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educațional atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activităților didactice.

 
 
 În acest sens una dintre măsurile adoptate prin ”ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 144 din 24 august 2020 privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020/2021 în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2” se referă la asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line. În acest sens, măsura are în vedere dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ.

 
 
 
Această măsură vizează interesul strategic național, acela de a asigura în bune condiții desfășurarea activităților didactice în anul școlar 2020-2021, respectiv de a asigura desfășurarea în bune condiții a serviciului public de educație. Autoritatea contractanta doreste sa achizitioneze echipamente mobile din domeniul tehnologiei informatiei- tablete scolare, necesare desfasurarii activitatii didactice, pentru proiectul Programul Operaţional Competitivitate “ Cresterea accesului elevilor din unitatile de invatamant preuniversitar de stat din Comuna Mihai Bravu, judetul Tulcea la procesul de învățare în mediul on-line”, cod SMIS 144696.
 
 

Autoritatea contractanta doreste sa achizitioneze un numar de :
- 188 buc tablete pentru uz scolar, inclusiv acces la internet pe o perioadă de 24 de luni, pentru elevi,
- 17 laptop-uri pentru profesorii din învățământul preuniversitar de stat din cadrul Școlii gimnaziale Mihai Bravu, Jud. Tulcea,
- 10 clase vor fi dotate cu echipamente /dispozitive (10 buc Sistem all in one, 10 buc Cameră web conferință, 10 buc Proiector, 10 buc Tablă interactivă, 10 buc Ecran proiecție),
- 2 buc Router wirless.
 

Accesul la internet se va asigura printr-un operator de telefonie mobila care asigura acoperire 3G/4G la nivelul intregii comune in baza unui acord de asociere sau acord de subcontractare cu un operator de telefonie mobila, in cazul in care ofertantul nu este operator de telefonie mobila.
 

Termenul limita pana la care operatorii economici pot solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de 6 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor. Termenul limita pana la care Autoritatea contractanta va raspunde în mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificare/informatiilor suplimentare este 3 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.

Valoarea totala a achizitiei (fara TVA) este de 311440.95 RON.
 



Despre Elsaco Solutions, firma câștigătoare  
 

Societatea a fost înființată în anul 2001.

Acționari sunt Popa Doru, care este și administrator  cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20%, Parfenov Petru, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20%, Jitaru Ovidiu, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20%, Iftime Valeriu, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 40%.

Domeniul de activitate principal al firmei îl reprezintă activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client).
 
Potrivit Confidas.ro.,  pentru anul fiscal 2020, societatea a raportat cifra de afaceri de 34.412.998  lei, profit net 2.196.241  de lei și un număr de  28 de angajați.
 
Societatea a raportat 2 puncte de lucru.

Compania ELSACO SOLUTIONS SRL a încheiat 1220 contracte de achiziții publice in valoare totală de 114.903.040,20 lei.
 
Printre autoritățile contractante se numără Academia de Muzica "Gheorghe Dima" Cluj-Napoca, Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza Bucuresti.
 
Societate are un număr de 1220 de  contracte publice. Această firmă a solicitat inscrierea in programul IMM INVEST ROMÂNIA! 
 
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 

În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.



 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Sursa foto: Unsplash/  Igor Starkov

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ispitit de câteva ceasuri, 1 500 lei și o tabletă. S-a ales cu dosar penal

06 Apr 2024 513

Justiție la Constanța! 9 ani de închisoare pentru un tânăr care a furat o ciocolată și tabletă de vitamina C! Cum s-a ajuns la această pedeapsă

19 Nov 2023 2572

IGPR, despre digitalizarea Poliției Rutiere. Informații de interes pentru șoferi!

22 Apr 2023 1120

Vremea rea a afectat conexiunea de internet la un centru de vaccinare din județul Constanța. Cum se pot emite adeverințele de vaccinare

27 Jan 2021 1340

Editorial Școala online. (Dez)avantaje

09 Nov 2020 4801

Ludovic Orban face precizări despre asigurarea de tablete pentru elevi (video)

06 May 2020 2222

#ConstantaEsteBine Muftiatul Cultului Musulman din România lansează o campanie pentru achizițioarea de tablete pentru copii

06 May 2020 2298

Inspectorul școlar general, Sorin Mihai „Dacă le asigurăm cât mai multor copii ai județului un smartphone, o tabletă, un laptop, vom câștiga încă o bătălie în criza actuală“

24 Mar 2020 2482

Ministrul Educaţiei Modificarea modului de predare a lecţiilor folosind internetul ar putea face „un salt în performanţa şcolilor" din România

13 Mar 2019 1389

Prins în flagrant, după ce a sustras o tabletă

05 Sep 2016 1708

Anunț important pentru cei care tranzitează punctele de trecere a frontierei

26 Dec 2015 2003

ReCreativ, magazinul hobby-urilor, locul unde creativitatea prinde contur (galerie foto)

25 Aug 2015 10066

Hoţii nu mai au scăpare Cum să vă localizaţi telefonul, tableta sau PC-ul pierdut

16 Aug 2015 2321

A rămas fără tabletă în timp ce se afla la cumpărături

09 Jun 2015 1860

Sfatul medicului La ce vârstă este indicat să cumpărăm telefon copilului nostru?

23 May 2015 3373