Acţiuni ale IPJ Iaşi pentru siguranţa cetăţenilor

În data de 29 august a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 9 acțiuni și s-a intervenit la 100 de evenimente, dintre care 89 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 26 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 260 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 82.698 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 24 de permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

FEMEIE BĂNUITĂ DE FURT, IDENTIFICATĂ DE POLIŢIŞTI
 
La data de 29 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au fost sesizaţi de un bărbat de 31 de ani, cu privire la faptul că la data de 27 august a.c., persoane necunsocute i-au sustras din faţa blocului o sacoşă în care avea bijuterii în valoare de 8.000 de lei.

 
Poliţiştii au demarat de îndată cercetările, iar în scurt timp a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, stabilindu-se că este vorba de o femeie de 43 de ani.
 
Prejudiciul a fost recuperat, fiind restituit persoanei vătămate.
 
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
  
CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
În seara de 28 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au oprit pentru control, pe DN28A, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani.
 
Din verificărilor efectuate a rezultat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.
 
În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
De asemenea, s-a constatat faptul că asigurarea de răspundere civilă auto obligatorie era expirată.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prleevarea de mostre biologice.
 
Totodată, tânărul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 132/2017, fiind dispusă retragerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.
  
DEPISTAT CONDUCÂN DUN AUTO, AVÂND SUSPENDAT DREPTUL  DE A CONDUCE
 
La data de 28 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au oprit pentru control, pe DJ 282 B, în comuna Plugari, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
DEPISTAŢI CONDUCÂND AUTOTURISME, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 27 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au depistat un bărbat de 39 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Ţibăneşti, fiind sub influenţa alcoolului.
 
În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.
   
La data de 28 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au depistat un bărbat de 59 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Miroslava, fiind sub influenţa alcoolului.
 
În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN MOPED, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE
 
La data de 28 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au oprit pentru control, în comuna Rediu, un moped condus de un 41 de ani, care nu purta casca de protecţie.
 
Din verificărilor efectuate a rezultat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.
 
De asemenea, s-a constatat faptul că bărbatul nu avea încheiată asigurare de răspundere civilă auto obligatorie pentru moped, iar inspecţia tehnică periodică nu era valabilă.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Totodată, bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002 şi Legii nr. 132/2017, fiind dispusă retragerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

În serile de 27 spre 28 august  şi 28 spre 29 august a.c., în intervalul orar 23.00 – 03.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi şi Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi, cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi şi al jandarmilor, au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, combaterea faptelor antisociale şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
În cadrul acţiunilor, au fost verificate 22 de societăţi, au fost verificaţi şi instruiţi 47 de agenţi de pază şi au fost legitimate 113 persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.800 de lei, dintre care 15 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi două pentru alte abateri.
 
  
La data de 28 august a.c., în intervalul orar 18.00 – 00.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi, au acţionat, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
În cadrul acţiunii au fost controlate 3 societăţi comerciale şi 70 de autovehicule, fiind legitimate 94 de persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 18.570 de lei, dintre care 19 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 14 pentru alte abateri.
 
Spre exemplu, administratorul unei societăţi comerciale a fost sancţionat contravenţional, conform H.G. nr.  301/2012, deoarece nu a întocmit analiza de risc la securitate fizică pentru societatea administrată. De asemenea, a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 28/1999, deoarece a comercializat produse, fără a emite bon fiscal, fiind totodată dispusă confiscarea diferenţei nefiscalizate. 
  
În noaptea de 28 spre 29 august a.c., în intervalul orar 21.00 – 01.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi, au acţionat, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
În cadrul acţiunii au fost controlate 10 societăţi comerciale şi 32 de autovehicule, fiind legitimate 40 de persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.890 de lei, dintre care 16 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 3 pentru alte abateri.
 
Spre exemplu, un bărbat de 37 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece, în timp ce se afla pe terasa unui magazin comuna Mirceşti, a adresat cuvinte şi expresii jignitoare şi a refuzat să se legitimeze.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caz șocant Femeie de 83 de ani, violată de bărbatul care o îngrijea

19 Nov 2021 1039

Iași O mamă și-a ucis fetița de doi ani pentru a-și demonstra dragostea față de concubin (VIDEO)

12 Nov 2021 819

Incident grav într-un liceu din Iași O profesoară a ajuns la spital. Ce s-a întâmplat

10 Nov 2021 745

Accident rutier cu victimă în Iași O autoutilitară ar fi pătruns albia râului Bahlui. Șoferul era băut

30 Oct 2021 839

IPJ Iași Accident mortal pe raza comunei Grajduri. Un pieton și-a pierdut viața

21 Oct 2021 886

IPJ Iași Buletin de presă -Percheziții efectuate de polițiști în cazuri de furt

16 Sep 2021 563

Buletin de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi 31 august 2021

01 Sep 2021 254

Buletin de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi 30 august 2021

31 Aug 2021 560

IPJ Iași Comunicat de presă - 09.08.2020

09 Aug 2021 383

IPJ Iași Buletin de presă - Bani predați poliției

05 Aug 2021 339

IPJ Iași Buletin de presă -05.08.2021

05 Aug 2021 336

IPJ Iași Buletin de presă - Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

02 Aug 2021 387

IPJ Iași Buletin de presă -30.07.2021

30 Jul 2021 399

IPJ Iași Buletin de presă -29.07.2021

29 Jul 2021 374

IPJ Iași Comunicat de presă - Activitatea poliţiştilor rutieri în primele 6 luni ale anului 2021

28 Jul 2021 367