Giurgiu/Funcționari condamnați definitiv pentru infracțiuni de corupție

Doi funcționari publici, la data săvârșirii faptelor angajați ai Direcției Județene pentru Evidență a Persoanelor Giurgiu au fost condamnați, primul la pedeapsa închisorii cu executare, iar cel de-al doilea la pedeapsa închisorii cu suspendare, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Hotărârea a fost pronunțată de către Curtea de Apel București, la data de 23.02.2021, care a dispus condamnarea la închisoare a celor doi inculpați într-o cauză penală constituită ca urmare a sesizării din oficiu a ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, care au administrat și probatoriul necesar, în baza delegării procurorului competent.

 Astfel, unul dintre inculpați a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani și 4 luni de închisoare, în regim privativ de libertate, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită și a unei infracțiuni de fals intelectual, iar cel de-al doilea inculpat la o pedeapsă de 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendarea pedepsei sub supraveghere, pentru săvârșirea unei infracțiuni de complicitate la luare de mită și a unei infracțiuni de complicitate la fals intelectual.

În fapt, în cursul lunii iulie 2016, cei doi inculpați, în baza unei înțelegeri prealabile, au pretins și primit de la o persoană o sumă de bani, atestând în mod nereal că aceasta și-a stabilit reședința într-o comună din județul Giurgiu.
Ulterior, în aceeași lună, primul inculpat a mai pretins și primit de la o altă persoană bani cu titlu de mită, pentru a atesta în fals stabilirea reședinței în municipiul Giurgiu.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Condamnată în primă instanţă Florina Marcu, fostul director al Telegondola Mamaia SRL, acuzată de delapidarea societăţii. Cum s-a finalizat procesul (document)

19 Mar 2018 3135

Fostul rector al Academiei de Poliţie, Gheorghe Popa, acuzat de conflict de interese

16 Sep 2016 1898

Şase tineri, băgaţi în celulă de Judecătoria Constanţa Arestaţi preventiv după o lună de la săvârşirea faptelor

08 Mar 2014 1596

Ungureanu Nelu Marius, Lakatos Ciprian, Salop Cristian, Carmis Gabriel, Martinescu Nicolae, trimişi în judecată

18 Oct 2011 2686