Domeniile Ostrov vă invită la Festivalul ”Vinul Nou”

Tu ce faci pe 26 septembrie? Dacă nu ai planuri îți spunem noi ce poți să faci!

Domeniile Ostrov, producătorul de vinuri care găzduiește cea mai mare podgorie din sud-estul Europei, se îmbracă în straie de sărbătoare, așa cum făceau romanii odinioară pentru a sărbători culesul viei și roadele bogate prin Festivalul ”Vinul Nou”.

Dacă și tu respecți tradiția sau doar ești curios să vezi cum se sărbătorea pe vremuri vinul nou, te invităm să iei parte la această sărbătoare bahică unde mustul, vinul și masa tradițional dobrogeană vor fi la ele acasă.
Joi, 26 septembrie ești invitat la Crama Ostrov, să pătrunzi în universul viei și al tradițiilor asociate culesului strugurilor.

Și pentru că vorbim de meleagurile de la Ostrov, de pe malul Dunării care sunt cunoscute pentru întinderile nemărginite de viță de vie și pentru calitatea strugurilor și vinurilor din această zonă nu vor lipsi bucăți alese, degustări de vinuri, muzica și voia bună.  Festivalul ”Vinul Nou” continuă seria evenimentelor artistice și culturale organizate de Domeniile Ostrov. Această ediție a festivalului va reuni peste 100 de artiști, dansatori, soliști și instrumentiști care vor prezenta cântece dansuri și obiceiuri tradiționale ale zonei Ostrovului.

Să nu uităm de bunătățile cultinare tradiționale, făcute după rețete uitate. Vă puteți bucura de gustul unic al pâinii făcute la țest, de mireasma tradiționalei plăcinte cu brânză făcută pe vatră, cum numai în zona Dobrogei se întâlneşte. Nu va lipsi nici proțapul sau fructele pe care gazda le pune la dispoziția tuturor oaspeților. Toate aceste bucate alese vor fi asezonate cu must și vin atent alese pentru această sărbătoare.  

Pentru că este un moment de celebrare a vinului, somelierii de la Domeniile Ostrov ne vor dezvălui arta degustării vinului. Și cum sărbătoarea nu e sărbătoare fără muzică, ne vor încânta cu muzică populară dobrogeană Veronica Geamanu și taraful tradițional românesc ”Gradea”, după care vor evolua pe scenă Ansamblul reprezentativ al comunității aromâne ”Vrearea Armănească” și ansamblul ”Dabrudjanche” din Bulgaria. Invitații speciali ai evenimentului sunt cei 22 membrii ai ansamblului ”AZTLAN”, unul dintre cele mai reprezentative ansambluri din Mexic, statul Puebla, recunoscut pentru muzica sa.

Așadar pentru a profita de toate acestea şi pentru a sărbătorii alături de noi culesul viei te invităm la Festivalul ”Vinul Nou” de la Ostrov. Pentru doritorii din București, compania pune la dispoziție un autocar ce va pleca de la Piața Alba Iulia, joi, 26 septembrie, între orele 8:30-9:00 și se va întoarce în București în aceeași zi pe’nserat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru luni, 06 mai 2024. Apar schimbări în domeniul profesional pentru una din zodii

06 May 2024 243

Autoturism electric, implicat într-un accident, pe strada Cibinului (FOTO+VIDEO)

03 May 2024 968

Constanța Accident pe Autostrada Soarelui, lângă Ciocârlia

03 May 2024 690

Știri Constanța Un autoturism cu numere de Ialomița a intrat în mai multe mașini, în zona Hotelului Nevada

02 May 2024 995

Horoscop pentru joi, 02 mai 2024. Află cum va fi ziua de azi pentru zodia ta

02 May 2024 523

Alertă lângă o stație GPL O camionetă, cuprinsă de flăcări, pe Șoseaua Mangaliei! (FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1701

Mai multe mașini avariate în zona unor localuri din Constanța (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 2142

Știri Constanța azi UPDATE. LIVE VIDEO. Accident rutier mortal, la ieșire din 2 Mai spre Mangalia. Mașină răsturnată (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 9535

Horoscop pentru luni, 29 aprilie 2024. Segmentul financiar atrage atenția în mod deosebit unuia dintre nativii zodiacului

29 Apr 2024 569

Știri Constanța azi Accident mortal în Sinoe! Un tânăr de doar 21 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu mașina (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 6748

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 535

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 546

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3793

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 626

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 1063