Fundatii - Comunicate

Andreea Raducan sustine campania Hula Hoop pentru Diabet

andreea-raducan.jpgAndreea Răducan, campioana olimpică şi mondială la gimnastică şi reprezentantă a Fundaţiei Olimpice Române, s-a alăturat campaniei Hula Hoop pentru Diabet. Campania este organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului (14 noiembrie) şi are scopul de a atrage atenţia asupra importanţei educaţiei şi a PREVENŢIEI, în special printre copii şi tineri. Portalul oficial al campaniei este www.hoop4diabetes.com. Organizatorii sunt sanofi-aventis şi Zentiva, în parteneriat cu Federaţia Internaţională de Diabet.

„Susţin campania pentru că promovează importanţa unui stil de viaţă sănătos, de la sport la o alimentaţie echilibrată. Statisticile oficiale comunicate recent de către Federaţia Internaţională de Diabet sunt foarte îngrijoratoare şi trebuie să facem ceva. Prevenţia nici măcar nu presupune un efort deosebit. Spre exemplu, 30 de minute de activitate fizică pe zi reduc cu 40% riscurile apariţiei diabetului zaharat de tip 2. Cu puţin exerciţiu, înveţi să preiei controlul asupra mişcării hula hoop. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul diabetului." a declarat Andreea Răducan.

Campania constă în reprezentaţii spontane cu tineri dansatori efectuând mişcări hula hoop în locuri neconvenţionale precum staţii de metrou sau mall-uri, evenimente şi concursuri interne adresate angajaţilor companiei, promovare în mediul online şi sesiuni de fotografii şi autografe cu sportivi renumiţi - exemple de ambiţie şi echilibru - precum Andreea Răducan, Gabriela Szabo, Ivan Pazaichin sau Marius Urzică. Sâmbătă, de Ziua Mondială a Diabetului, va avea loc evenimentul oficial în Plaza România, Bucureşti, începând cu ora 13.00.

„Îi aşteptăm pe toţi cei doritori de dans şi hula hoop să participe la evenimentele de sâmbătă din Plaza România. Este distractiv şi, în plus, foarte sănătos. De asemenea, cei interesaţi de informaţii suplimentare, dar şi de videoclipuri amuzante cu hula hoop, pot accesa www.hoop4diabetes.com " - Andreea Răducan, Fundaţia Olimpică Română.

Unul dintre factorii care au determinat organizarea acestei campanii este avertizarea Federaţiei Internaţionale de Diabet cu privire la riscurile creşterii incidenţei diabetului la nivel mondial. Până în anul 2025, numărul persoanelor care sunt afectate de diabet ar putea ajunge la 380 de milioane. În prezent, circa 250 de milioane de oameni suferă de această afecţiune în toată lumea, dintre care 55,2 milioane în Europa.

„Creşterea cazurilor de diabet de la an la an este alarmantă, iar previziunile pentru viitor nu sunt deloc optimiste. Situaţia actuală este în primul rând dovada unei lipse de informare şi educaţie în cadrul publicului larg, dar şi a unei atitudini pasive generale", a declarat Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Preşedinte al Federaţiei Române pentru Diabet. „Ca şi în cazul prevenţiei cancerului sau a bolilor cardiovasculare, în cazul diabetului ar trebui să se aplice Regula celor 60 de minute: mai mult de 60 de minute pe zi pentru activitate fizică şi mai puţin de 60 de minute pentru televizor, computer şi jocuri video".

„Campania Hula Hoop pentru Diabet promovează într-un mod foarte distractiv şi interactiv ideea de viaţă sănătoasă, adresându-se în mod special publicului tânăr, dar nu numai. Mesajele campaniei au fost diseminate în mediul online, prin www.hoop4diabetes.com şi social media, iar cei pasionaţi de shopping şi care îşi petrec timpul liber în mall pot să danseze hula hoop şi totodată să se informeze cu privire la factorii de risc şi metodele de prevenţie. Prin această campanie, intenţionăm o abordare globală, de 360° a diabetului: nutriţie, sport, medicaţie, familie, prieteni, atitudine etc.", explică Oana Belinski, Product Manager sanofi-aventis.

„Pornind de la moştenirea remarcabilă pe care o avem în tratamentele împotriva diabetului, sanofi-aventis este de peste 85 de ani un partener responsabil pentru pacienţi şi pentru comunitatea medicală. Astăzi, sanofi-aventis pune la dispoziţia pacienţilor nu doar soluţii terapeutice medicamentoase, ci încearcă să acopere şi ceilalţi factori foarte importanţi în managementul acestei afecţiuni, prin proiecte complexe de educaţie şi prin atragerea atenţiei asupra importanţei prevenţiei în diabetul zaharat. Obiectivul nostru este de a oferi încredere şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii pentru persoanele care suferă de diabet", a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis.

Sanofi-aventis se implică de peste 85 de ani în tratarea diabetului, încă de la inventarea primei insuline, Insulina Hoechst, care a fost introdusă în Germania, în 1923. Compania dispune de cea mai mare capacitate de producţie de insulină din lume, la Frankfurt, cu o suprafaţă de 4,6 milioane m2. Fabrica asigură necesarul de insulină pentru 100 de ţări, printre care şi România.

Despre sanofi-aventis

Sanofi-aventis, companie farmaceutică de vârf la nivel mondial, descoperă, dezvoltă şi oferă soluţii terapeutice pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor. Sanofi-aventis este listată la bursa din Paris (EURONEXT PARIS: SAN) şi New York (NYSE: SNY)

Declaraţii cu caracter previzional

Prezentul comunicat de presă conţine declaraţii cu caracter previzional în sensul Private Securities Litigation Reform Act din 1995, cu amendamentele ulterioare. Declaraţiile cu caracter previzional sunt acele declaraţii care nu au un caracter istoric. Aceste declaraţii includ proiecţiile şi estimările financiare şi supoziţiile şi declaraţiile care stau la baza acestora şi care se referă la planurile, obiectivele, intenţiile şi aşteptările legate de evenimentele, operaţiunile, produsele şi serviciile viitoare, precum şi declaraţiile privind performanţa viitoare. Declaraţiile cu caracter previzional sunt în general identificate prin cuvintele „aşteaptă", „anticipează", „consideră", „intenţionează", „estimează", „planifică" şi alte expresii similare. Deşi managementul sanofi-aventis consideră că aşteptările reflectate de declaraţiile cu caracter previzional sunt rezonabile, investitorii sunt avertizaţi că informaţiile şi declaraţiile cu caracter previzional se supun diferitelor riscuri şi incertitudini, multe din acestea fiind dificil de previzionat şi fiind în general în afara controlului sanofi-aventis, ceea ce poate conduce la diferenţe semnificative între rezultatele şi evoluţiile reale şi cele care sunt exprimate, implicate sau proiectate prin declaraţiile şi informaţiile cu caracter previzional. Aceste riscuri şi incertitudini le includ pe cele discutate sau identificate în documentele publice înregistrate la SEC şi AMF de sanofi-aventis, inclusiv cele menţionate la rubrica „factori de risc" şi „declaraţii de prudenţă privind declaraţiile cu caracter previzional" din raportul anual al sanofi-aventis din Formularul 20-F pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2008. Dacă legislaţia în vigoare nu impune altfel, sanofi-aventis nu îşi asumă nicio obligaţie de a actualiza sau revizui vreo informaţie sau declaraţie cu caracter previzional.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tenismanul Marius Copil s-a calificat în optimi la Antwerp (ATP)

15 Oct 2019 307

Simona Halep s-a calificat în optimi la turneul de la Wuhan

24 Sep 2019 443

Simona Halep şi Raluca Olaru s-au calificat în optimi la turneul de la Wuhan

22 Sep 2019 457

Declaraţia Simonei după calificarea în optimi Deşi suferind încă după recenta accidentare, Simona Halep a ieşit învingătoare în primul meci din turneul de la Cincinnati.

14 Aug 2019 684

Simona Halep s-a calificat în sferturi la Rogers Cup

09 Aug 2019 616

UPDATE Simona Halep, victorie în trei seturi cu Jennifer Brady, în turul secund la Rogers Cup. Pe cine va întâlni în optimi

07 Aug 2019 676

Începe Liga a 2-a! FC Farul are planuri mari la meciul din Regie Ianis Zicu - „Rapidului nu îi va fi deloc uşor cu noi“

02 Aug 2019 1272

FC Farul Constanţa întâlnește sâmbătă Rapid Bucureşti. "Marinarii", optimiști. Ce au spus Ianis Zicu și Viorel Lică (galerie foto)

01 Aug 2019 1615

Simona Halep, meci, astăzi, în sferturi la Wimbledon. Întâlneşte o jucătoare contra căreia are palmares negativ

09 Jul 2019 687

Horia Tecău şi Julien Rojer s-au calificat în sferturi la Wimbledon

08 Jul 2019 869

Astăzi, în optimi la Wimbledon, Simona Halep se duelează cu noua senzaţie a tenisului feminin, Cori Gauff

08 Jul 2019 733

Simona Halep o va înfrunta pe Cori Gauff în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. Adolescenta de 15 ani este noua senzație a tenisului mondial

05 Jul 2019 1128

Tenis Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au calificat în turul 3 al probei de dublu a turneului de tenis de la Wimbledon

05 Jul 2019 636

Apă furnizată la presiuni reduse la Nicolae Bălcescu, județul Constanța, pentru lucrări ENEL!

03 Jul 2019 488

UPDATE. Victorie și la dublu Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Eastbourne

26 Jun 2019 1024