World Vision se implica activ in combaterea traficului de fiinte umane

10 decembrie 2009  

Comunicat de presă

World Vision se implică activ în combaterea traficului de fiinţe umane din regiunea Orientul Mijlociu, Europa de Est şi Asia Centrală (MEERO)

Din Albania până în Pakistan, World Vision trece la îndeplinirea angajamentului luat de a combate traficul de persoane, prin adresarea de o manieră strategică a cauzelor acestui fenomen, prin activităţi de prevenire şi protecţie realizate în parteneriat  cu comunităţile şi guvernele ţărilor.

Prin crearea Coaliţiei de Acţiune Anti – Trafic (Anti-Trafficking Action Coalition (ATAC), World Vision continuă să întărească cadrele şi mecanismele de lucru în direcţii ca prevenirea, protecţia şi reintegrarea, pornind de la relaţiile bune stabilite cu comunităţile şi guvernele, inclusiv prin reforme structurale şi întărirea capacităţii principalilor actori ai statului.
ATAC acordă, de asemenea, sprijin tinerilor şi comunităţilor, astfel încât să devină o voce care luptă pentru schimbarea sistemelor, structurilor şi politicilor cu privire la respectarea drepturilor lor, furnizând totodată o protecţie adecvată împotriva traficului la nivelul comunităţilor locale.

“Traficul este un proces, nu un eveniment singular, izolat”, explică dl. Matthew Stephens, Coordonator regional Anti-Trafic pentru regiunea MEERO.  “Este vorba despre crimă organizată, la nivel global, care exploatează categoriile cele mai vulnerabile ale societăţii.”

Prevenirea şi întărirea capacităţii comunităţilor prin oferirea de informaţii corecte referitoare la migraţie, prin educaţie, creşterea nivelului de conştientizare a copiilor, training vocaţional şi dezvoltare micro – economică, pune la dispoziţia copiilor şi adulţilor mai multe opţiuni, oportunităţi şi speranţă în comunităţile aflate la risc în ceea ce priveşte fenomenul de trafic de persoane.

“Trebuie să lucrăm mai deştept, nu mai mult, pentru a învinge traficul de fiinţe umane”, a declarat Sharon Payt, Director Regional Advocacy - MEERO.

În luna noiembrie 2009, Organizaţia World Vision România a marcat încheierea proiectului  „Prevenirea traficului de persoane în comunităţile rurale din judeţul Iaşi” – o iniţiativa care a debutat în urmă cu doi ani sub forma unui proiect - pilot desfăşurat în comuna Cepleniţa şi replicat apoi în perioada 2008 – 2009 în alte patru comunităţi rurale din judeţ (Aroneanu, Costuleni, Vlădeni şi Golăieşti) şi în oraşul Negreşti din judeţul Vaslui.

În perioada de derulare a proiectului, 500 de copii şi tineri precum şi 300 de adulţi au primit informaţii despre ce înseamnă traficul de persoane, care sunt dimensiunile acestui fenomen la nivel global şi în ţară noastră şi, mai ales, ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale acestuia.

În urma cercetării calitative realizate de World Vision România în 2007, în pregătirea acestui proiect în judetele Ialomiţa, Constanţa, Iaşi şi Bucureşti (zone în care World Vision România este prezentă), au fost identificate grupurile cele mai expuse riscului de traficare: copiii care provin din familii dezorganizate, tinerii care au abandonat şcoala, tinerele din mediu rural, adolescenţii care au absolvit  şcoli de arte şi meserii. Cele mai vulnerabile persoane sunt cele din zonele rurale sărace.

Conform statisticilor oficiale oferite de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane,  fenomenul traficului de persoane se află în scădere – ajungând în primele şase luni ale anului 2009 la o pondere redusă la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Exploatarea prin muncă forţată este principala cauză a traficării victimelor bărbaţi pentru această perioadă. Se înregistrează, de asemenea, dublarea procentului de victime exploatate prin cerşetorie – de la 8% în 2007, la 17,5% din totalul populaţiei traficate, în primele şase luni ale acestui an (http://anitp.mai.gov.ro/ro/).

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, sărbătorită pe data de 10 decembrie, World Vision lansează pachetul multi-media intitulat “Întărirea comunităţii/ reforme guvernamentale pentru a stopa traficul de fiinţe umane”.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi pe doamna Daniela Buzducea, Director Advocacy World Vision România
Email: daniela_buzducea@wvi.org
Mobil: 0723 – 559 976

Puteţi obţine copii ale DVD-ului şi alte informaţii, scriind pe adresa info@meero.org.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un celebru și îndrăgit actor s-a stins din viață. "A fost cea mai bună, cea mai spirituală şi iubitoare fiinţă umană"

08 May 2024 1066

A murit un cunoscut actor din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”

05 May 2024 771

Investiții la Marea Neagră Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu comisarul european pentru Parteneriate Internaționale

25 Apr 2024 394

Guvernul RomânieiÎntrevederea dintre premierul Marcel Ciolacu și comisarul european pentru Parteneriate Internaționale, Jutta Urpilainen

25 Apr 2024 313

Legendarul actor Robert De Niro deschide două hoteluri pe malul Mării Negre

14 Apr 2024 2101

Doliu în cinematografia mondială Un actor cunoscut pentru rolul său dintr-un serial pe Netflix s-a stins din viață la doar 27 de ani

31 Mar 2024 1887

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 697

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Constanța face angajări!

22 Mar 2024 1051

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 695

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 720

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 1145

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 1000

Spectacol estival pentru copii Firma lui Gabriel Soare bate palma cu Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța

22 Feb 2024 820

Născut la Tulcea Carol Feldman, actorul cu o reputație construită în Israel

09 Feb 2024 847

Teatrul de Stat Constanța Emilian Oprea, actor de la Teatrul Național București, cooptat în spectacolul „A douăsprezecea noapte”

09 Feb 2024 993