Buletin informativ Garda de Coastă - 02.07.2012

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

 


                                           BULETIN INFORMATIV
02.07.2012
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Act de teribilism în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut doi cetăţeni români care au forţat ieşirea din ţară prin P.T.F. Vama Veche cu un  microbuz.
Persoanele în cauză sunt cercetate prin trecerea frauduloasă a frontierei, iar şoferul aflat în stare de ebrietate şi pentru săvârşirea altor două infracţiuni la regimul rutier.
În data 01.07.2012, în jurul orei 06.30, două persoane s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche cu un microbuz marca Ford, înmatriculat în Bucureşti.
Şoferul a ignorat semnalele de oprire regulamentare efectuate de lucrătorii români şi bulgari, trecând pe culoarea roşie a semaforului şi înaintând pe teritoriul R. Bulgaria pe o distanţă de aproximativ 100 de metri.
La somaţiile legale ale poliţiştilor de frontieră români şi bulgari şoferul a oprit microbuzul şi a revenit pe teritoriul românesc împreună cu pasagerul din dreapta.
Cei în cauză au fost identificaţi ca fiind I.B. de 28 ani, conducător auto domiciliat în Bucureşti, şi P.N. de 27 ani, pasager domiciliat în localitatea Fundulea din judeţul Călăraşi.
Pentru că cel aflat la volan emana halenă alcoolică şi avea dificultăţi cu menţinerea echilibrului, poliţiştii de frontieră au chemat un echipaj al Poliţiei Rutiere din municipiul Mangalia care l-a testat cu aparatul Drager, rezultând o alcoolemie de 0,82 mg/l în aerul expirat.
Verificările au mai scos la iveală faptul că şoferul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Celor doi tineri le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „ieşire din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, iar pe numele celui aflat la volan au mai fost întocmite două lucrări penale pentru „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste 0,80 mg/l”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 86 şi art 87 din O.U.G. 195/2002 republicată.

Cetăţeni bulgari mult prea „grăbiţi” în P.T.F. Ostrov

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi colegii bulgari au identificat doi cetăţeni bulgari care au trecut fraudulos frontiera de stat prin P.T.F. comun Ostrov – Silistra cu un autoturism de lux.
În data 01.07.2012, în jurul orei 18.30, două persoane s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov cu un autoturism de lux marca Nissan Terrano care tracta o platformă pe care se afla un autoturism marca Audi A4.
După aproximativ două minute de staţionare în apropierea P.T.F. Ostrov, pasagerul din dreapta s-a dat jos din autoturismul înmatriculat în R. Bulgaria şi a îndepărtat de pe carosabil indicatorul de oprire din material plastic.


Şoferul a demarat în trombă şi a trecut cu autoturismul cu platformă pe teritoriul statului vecin fără a se supune controlului de frontieră.
Poliţiştii de frontieră au alertat autorităţile din R. Bulgaria care au reuşit să-i identifice pe raza localităţii Silistra pe cetăţenii bulgari A.O. de 38 ani şi I.Z. de 54 ani, autorii trecerii frauduloase.
Celor două persoane le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „ieşire din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

Plase monofilament confiscate în Delta Dunării


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat doi cetăţeni români care pescuiau cu 12 plase interzise de lege.
 În data de 29.06.2012, în jurul orei 19.00, pe lacul Goloviţa o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă a verificat o barcă pescărească confecţionată artizanal din tablă, în care se aflau G.M. de 22 ani şi C.T. de 25 ani, domiciliaţi în localitatea Baia din judeţul Tulcea.
În urma verificărilor au fost descoperite 12 plase monofilament în lungime de aproximativ 400 de metri, care au fost ridicate în vederea confiscării.
Poliţiştii de frontieră au confiscat şi barca din tablă, evaluată la aproximativ 500 lei, iar pe numele celor două persoane au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi utilizare a plaselor tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Genţi susceptibile a fi contrafăcute

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.
Containerul controlat în data de 29.06.2012, în jurul orei 09.00, sosise din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Cluj-Napoca şi era încărcat cu 419 bucăţi genţi din înlocuitor pentru bărbaţi, reprezentând o marcă cunoscută, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.
Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 100.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării.
Pe numele administratorilor societăţii comerciale, doi cetăţeni români, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal CSM Constanța s-a calificat în finala Cupei României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 413

Fotbal Campioanele de la Farul Constanța au dansat și au cântat la vestiare pe melodia „Made in Romania“ (VIDEO)

18 May 2024 612

LIVE TEXT. Sărbătoare pe litoral Fotbalistele de la Farul Constanța au primit trofeul de campioane (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2024 725

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

17 May 2024 2347

Cu prilejul Jocurilor Olimpice Loteria Română lansează lozul TEAM ROMANIA

16 May 2024 376

Farul Constanța Spectacol pirotehnic la festivitatea de premiere a campioanelor României. Cine participă de la FRF

16 May 2024 588

Farul Constanța Under-18 a pierdut finala Cupei de Tineret, dar vrea să-și ia revanșa în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO)

16 May 2024 622

Festivitate la baza Academiei Hagi Fotbalistele de la Farul Constanța primesc trofeul, medaliile și tricourile cuvenite campioanelor (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 May 2024 926

ZIUA Electorală Ioan Alexandru Picu, despre proiecte ambițioase pentru atragerea investitorilor și revitalizarea Palatului Copiilor (VIDEO)

15 May 2024 920

LIVE TEXT Stelian Ion, candidatul din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța prezintă subiecte de interes local (Galerie FOTO)

15 May 2024 724

Oină Constanța Echipa Liceului Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârșova, medaliată la faza națională a ONSS 2024 (GALERIE FOTO)

15 May 2024 819

Intervenție în premieră pentru echipa Heka Hospital Constanța! Viața unui pacient de 45 de ani a fost salvată

14 May 2024 1067

DGASPC Constanța face precizări despre situația copiilor intoxicați (VIDEO)

14 May 2024 552

ZIUA Electorală De la antreprenoriat la politică. Ioan Picu, despre proiectul său de suflet - Palatul Copiilor din Constanța!

14 May 2024 949

CSM Constanța volei Echipa Under-17, pe locul trei la Turneul Final - Perspectivă din Campionatul Național (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 May 2024 506