Insolvențe Constanța Lucia Inter Tour SRL, firmă ce deține hotelul plutitor „Bella Marina“, cere să intre în insolvență!

 
 
  • Lucia Inter Tour SRL a fost fondată în mai 2005, se ocupă de alte servicii de cazare, are sediul social pe strada Soveja, din Constanța, și are puncte de lucru pe strada Pescarilor, loc. Baltenii de Sus, jud. Tulcea, dar și în Dunăvățu de Jos, Tulcea.
  • SC Lucia Inter Tour SRL îi are ca asociați, potrivit Termene.ro, pe Munteanu Eugen, cu 80 %, dar și pe Munteanu Monica-Cristina, cu 20 %, cei doi fiind și administratori.  
  • Pentru anul 2022, SC Lucia Inter Tour SRL a raportat o cifra de afaceri netă de 273.384 de lei și un profit net de 8.945 de lei.
  • În iunie 2018, Lucia Inter Tour SRL și Munteanu Eugen, dar și alte persoane, au fost trimise în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța.
  • Dosarul se află la Tribunalul Constanța, noul termen fiind stabilit pentru data de 5 decembrie 2023.
 
 
Compania Lucia Inter Tour SRL, cu sediul în Constanța, firmă ce deține hotelul plutitor „Bella Marina“, cere să intre în insolvență!
 
Solicitarea Lucia Inter Tour SRL a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța - dosar 7691/118/2023
 
Nu a fost fixat primul termen.
 
Într-un  alt dosar, și Unitatea Administrativ Teritorială a Județului Tulcea prin Consiliul Județean Tulcea solicită intrarea în insolvență a companiei Lucia Inter Tour SRL.
 
Cererea UAT Tulcea a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, cu numărul 6697/118/2023
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 4 decembrie 2023.
 
Potrivit Termene.ro, SC Lucia Inter Tour SRL a fost fondată în mai 2005, se ocupă de alte servicii de cazare, are sediul social pe strada Soveja, din Constanța, și are puncte de lucru pe strada Pescarilor, loc. Baltenii de Sus, jud. Tulcea, dar și în Dunăvățu de Jos, Tulcea.

 
SC Lucia Inter Tour SRL îi are ca asociați, potrivit Termene.ro, pe Munteanu Eugen, cu 80 %, dar și pe Munteanu Monica-Cristina, cu 20 %, cei doi fiind și administratori.
 

Pentru anul 2022, SC Lucia Inter Tour SRL a raportat o cifra de afaceri netă de 273.384 de lei și un profit net de 8.945 de lei.
 
Despre Bellamarina
 
Potrivit bellamarina.ro, „în Delta pe care o face Dunărea la varsare, unde întâlnim cel mai tânar pământ al ţării alături de peisajele naturale deosebite, aici ne aflăm şi noi Hotel plutitor Bella Marina****“.
 
„Ca să înţelegi o particică din ceea ce înseamnă complexitatea Deltei Dunării, trebuie să vizitezi acest vast monument al naturii, să te plimbi cu barca pe canale şi lacuri, să asculţi freamătul stufului şi zgomotele naturii şi abia atunci îţi vei da seama cât de bogaţi suntem cu un asemenea loc mirific supranumit Raiul pasărilor şi a peştilor. Aceasta este comoara noastă, pe care te invităm să o descoperi, cu mare grijă şi respect faţă de tot ce înseamnă viaţă. Suntem convinşi că vei fi încântat să găseşti atâta bogăţie şi frumuseţe într-un singur loc. Hotelul  plutitor Bella Marina****  este locul ideal pentru o vacanţă mai mult decât relaxantă şi este situat într-un cadru natural de excepţie, în Miniportul comunei Jurilovca, localitatea Jurilovca, zona de sud pe canalul Central, Judeţul Tulcea unde vă aşteaptă şi vă oferă 104 locuri de cazare distribuite în 49 de camere confortabile şi 4 apartamente cu un design modern“, conformsursei.
 
În iunie 2018, Lucia Inter Tour SRL și Munteanu Eugen, dar și alte persoane, au fost trimise în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța.
 
Potrivit DNA, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada decembrie 2009 – octombrie 2010, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile („Hotel plutitor Bella Marina****”), în calitate de administrator al SC Lucia Inter Tour SRL, beneficiind de ajutorul inculpatului Trupină Bogdan-Valeriu, a folosit cu rea-credință, în relația cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Est Brăila, mai multe documente false, reprezentând avans solicitat la rambursare și valoarea situațiilor de plată corespunzătoare cererilor de rambursare nr. 2-5.
 
Prin aceste demersuri, inculpatul a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în sumă de 7.436.312 lei.
 
În același context, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, inculpatul Munteanu Eugen a înregistrat în contabilitatea societății pe care o conducea mai multe cheltuieli nereale reprezentate de documente justificative false (o parte din ele puse la dispoziție de ceilalți inculpați), în valoare totală de 5.588.913 lei, prejudiciind astfel bugetul statului cu suma de 898.904 lei rezultată ca urmare a deducerii, în mod nelegal, a TVA aferentă achizițiilor fictive.
 
În aceeași perioadă, inculpatul Munteanu Eugen a transferat către societatea administrată de inculpatul Trupină Bogdan-Valeriu suma de 4.851.368 lei, care la rândul ei a procedat în aceeași manieră, transmițând banii către firmele celorlalți inculpați. Ulterior, banii care reprezentau plăți pentru lucrări și bunuri ce nu au fost efectuate/livrate în realitate, au fost retrași în numerar și predați inculpatului Munteanu Eugen.
 
Agenția Națională de Administrare Fiscală a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 7.436.312 lei.
 
Până la data întocmirii rechizitoriului, Ministerul Fondurilor Europene nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză.
 
În cauză s-a dispus măsura sechestrului asigurator precum și cea a popririi asiguratorii asupra bunurilor, respectiv conturilor bancare deținute de inculpații Munteanu Eugen, SC Lucia Inter Tour SRL și Trupină Bogdan-Valeriu.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Dosarul se află la Tribunalul Constanța, noul termen fiind stabilit pentru data de 5 decembrie 2023.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constanța. Amânare de pronunțare în dosarul lui Mihai-Octavian Gabur, fost director Navrom!
 
DNA Constanța a retrimis la tribunal acordul cu Iulia Cristina Cabrancea, fost inspector școlar!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Județean Tulcea cere insolvența Lucia Inter Tour SRL, din Constanța, care deține hotel plutitor „Bella Marina“

03 Oct 2023 1120

Mai mulţi afaceriști, trimiși în judecată în 2018 de procurorii Anticorupție din Constanţa. Ce s-a întâmplat cu dosarul

09 Sep 2020 2518

Începe judecata într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Constanţa

31 Dec 2018 2864

Procurorii Anticorupție din Constanţa au trimis în judecată mai mulţi oameni de afaceri

08 Jun 2018 3213