Zeci de mii de lei pentru dezvoltarea rugby-ului din Constanța! CJC, pastilă amară în instanță! Este vizată Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa (DOCUMENTE)

 
 
  • Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa a obținut două finanțări în cuantum de câte 50.000 lei, din bugetul Consiliului Județean Constanța, în baza H.C.J.C. nr.52/06.02.2012 și a H.C.J.C. nr.51/12.03.2013.  
  • Cei 50.000 de lei au fost solosiți pentru finanțarea unui program de dezvoltare a rugby-ului la nivelul județului Constanța, demarat în anul 2009, pentru copiii cu vârste între 9 și 14 ani, în 28 de centre școlare, program în care erau implicați 450 de copii de care se ocupau 28 de profesori și antrenori.
  • Ca urmare a admiterii excepției de nelegalitate a celor două H.C.J.C., Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa a fost obligată la restituirea sumelor astfel încasate.  
 

Curtea de Apel Constanța a respins, printr-o decizie definitivă, cererea Unității Administrativ Teritorială a Judeţului Constanţa privind intrarea în insolvență a Asociaţiei Judeţeană de Rugby Constanţa!
 
Decizia este definitivă și a fost luată de completul de judecată format din judecătoarele Cristina Belecciu și Laura Elena Suliman, de la Curtea de Apel Constanța.
 
Potrivit documentelor oficiale, Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa a obținut două finanțări în cuantum de câte 50.000 lei, din bugetul Consiliului Județean Constanța, în baza H.C.J.C. nr.52/06.02.2012 și a H.C.J.C. nr.51/12.03.2013 (ce pot fi citite integral accesând secțiunea Documente)  și, urmare admiterii excepției de nelegalitate a celor două H.C.J.C., Asociaţia a fost obligată la restituirea sumelor astfel încasate.
 
Unitatea Administrativ Teritorială a Judeţului Constanţa a depus la dosar adresa nr.07/25.01.2011, prin care Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa solicita Consiliului Județean Constanța finanțarea cu 50.000 lei a unui program de dezvoltare a rugby-ului la nivelul județului Constanța, demarat în anul 2009, pentru copiii cu vârste între 9 și 14 ani, în 28 de centre școlare, program în care erau implicați 450 de copii de care se ocupau 28 de profesori și antrenori.
 
De asemenea, UAT Constanța a mai depus la dosarul cauzei un deviz estimativ aferent anilor 2010 – 2011, întocmit de Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa, din care rezultă că suma de 147.860,00 lei era justificată pe categorii de cheltuieli – premii (în echipament, mingii, cupe, diplome), arbitraj, asistență medicală, pregătire.
 
Cererea UAT Constanța a fost soluționată în primă instanță de Tribunalul Constanța, prin Hotărârea nr. 886/2023, din 07.08.2023, în sensul respingerii acţiunii.
 
În motivarea deciziei, tribunalul reține, printre altele, că, „nici din titlurile executorii depuse la dosar de creditoare nu rezultă dovada existenței unor creanțe născute din derularea de către debitoare a unei activități care să poată fi calificată drept exploatare a unei întreprinderi“.

 
„În lipsa unor alte probe din care să rezulte că debitoarea (nr. Asociația) a exercitat în fapt o activitate de tip întreprindere care să fi dat naștere unor creanțe rezultate din desfășurarea unei activități de profesionist, reținem că aceasta nu poate fi supusă procedurii de insolvență, creditoarea având deschisă procedura prevăzută de art.56 lit.(d) din O.G. nr.26/2000 pentru a obține dizolvarea judecătorească și lichidarea Asociației“, potrivit motivării.
 

„În concluzie“, apreciază instanță“, că „nu sunt întrunite condițiile deschiderii procedurii, motiv pentru care vom respinge cererea creditoarei de deschidere a procedurii insolvenței, ca neîntemeiată“.
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
CJC a cerut insolvența unei cunoscute asociații din Constanța! Solicitarea, respinsă
 
Falimentul RADET Constanța, amânat pentru anul 2024! În ce stadiu este dosarul în care se cere tragerea la răspundere pentru situației regiei
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.