Falimentul RADET Constanța, amânat pentru anul 2024! În ce stadiu este dosarul în care se cere tragerea la răspundere pentru situației regiei

  • Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice (RADET) Constanţa este în faliment!
  • Electrocentrale Constanța SA (în calitate de creditor majoritar) solicită atragerea răspunderii fostelor organe de conducere ale RADET Constanța, pentru situația în care a ajuns regia.
  • RADET Constanta, organizată ca regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Constanța, avea ca principală activitate prestarea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică la nivelul municipiului Constanța.

Tribunalul Constanța a stabilit un nou termen (cu numărul 20) în dosarul privind falimentul companiei Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice (RADET) Constanţa!


Cauza a fost amânată pentru data de 10 ianuarie 2024, ora 11.00.


Judecător sindic este Adrian Oprea de la Tribunalul Constanța.

Lichidator provizoriu pe Eurosmart SPRL.

Electrocentrale Constanța SA are calitatea de creditor majoritar în procedura insolvenței/falimentului.

Într-un alt dosar - cu indicativul 3265/118/2019/a15 și cu obiect „angajarea raspunderii conform art.138 din Legea 85/2006“ - Electrocentrale Constanța SA (creditor majoritar în procedura insolvenței/falimentului RADET) solicită atragerea răspunderii fostelor organe de conducere ale RADET Constanța, pentru situația în care a ajuns regia.


Și acest dosar a fost amânat pentru data de 10 ianuarie 2024.


Conform portalului instanțelor de judecată, în dosarul cu indicativul 3265/118/2019/a15 și cu obiect „angajarea raspunderii conform art.138 din Legea 85/2006“, părțile sunt:

Electrocentrale Constanța S.A. prin administrator judiciar CITR Filiala Bucuresti cu sediu ales - reclamant
Electrocentrale Constanta S.A. prin administrator judiciar CITR Filiala Bucuresti - reclamant
Electrocentrale Constanta S.A. prin administrator special Iacob Lorena- reclamant

De partea cealaltă, pe lista pârâților se află:

Municipiul Constanța prin Primarul Municipiului Constanța
Consiliul Local al Municipiului Constanta
Popa Liviu Dorel
Mamut Eden
Popescu Raducu
Cacioianu Vasile
Stan Valentin
Tanase Ioana
Orozan Bogdan Dumitru
Ionescu Silviu Eugen
Mitea Carmen-Cornelia
Rachieru Ilie
Ciobanu Ion
Pintilie Teodora
Scriosteanu Gheorghe
Tulica Tanase
Radu Madalina Laura
Stefan Nela
Gavari Madalina-Mariana
RADET Constanta prin lichidator judiciar Eurosmart SPRL


Amintim că la data înregistrării dosarului, Liviu-Dorel Popa, director general al Termoficare Constanța SRL, fost șef al RADET Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, următoarele:

„Este uzual ca la intrarea în faliment a unui operator economic, creditorii acestuia să facă uz de toate căile avute la dispoziție pentru a își diminua pierderile financiare. Oricare creditor are obligația de a întreprinde orice acțiune în acest scop. La intrarea în insolvență a RADET s-a făcut de către CITR Cluj - administrator judiciar, raportul cauzelor care au generat intrarea în insolvență a regiei. Niciuna dintre cauzele identificate atunci nu a fost imputabilă conducerii regiei. Situația aceea nu are cum să se schimbe acum“.

„Concluzia raportului: nu a fost identificată nicio vină a conducerii care să conducă la intrarea în insolvență a RADET Constanța“, a mai precizat atunci Liviu-Dorel Popa.

Amintim că RADET Constanta, organizată ca regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Constanța, avea ca principală activitate prestarea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică la nivelul municipiului Constanța.

Prin Hotărârea nr. 182/09.06.2021 Consiliul Local al Municipiului Constanța a decis revocarea dreptului de administrare al RADET Constanța asupra bunurilor mobile și imobile aferente serviciului de alimentare cu energie termică ce aparțin domeniului public și privat al unității administrativ teritoriale Municipiul Constanța și constituirea dreptului de administrare a acestora către societatea Termoficare Constanța SRL începând cu data de 01.09.2021.

Prin Decizia nr. 1662 din data de 18.08.2021, începând cu data de 01.09.2021, ANRE a retras operatorului RADET Constanța Licența nr. 2028 pentru prestarea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică, sens în care, începând cu această dată a încetat dreptului operatorului RADET Constanța de a presta serviciul de alimentare centralizată cu energie termică prin exploatarea comercială a componentelor sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Constanța.

Începând cu data de 01.09.2021 activitatea RADET Constanța de prestare a serviciului de alimentare cu energie termică la nivelul municipiului Constanța a încetat.

Prin Hotărârea intermediară nr. 991 din data de 23.09.2021 pronunțată de Tribunalul Constanța, instanța a dispus deschiderea procedurii de faliment împotriva RADET Constanța.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Familia Darie a băgat în insolvență Holland Development Group SA, beneficiară a unor terenuri din Dosarul Retrocedărilor! (MINUTĂ)

CJC a cerut insolvența unei cunoscute asociații din Constanța! Solicitarea, respinsă

Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului, în faliment! Se cere tragerea la răspundere. Dosarul, amânat pentru la anul

Gamma Ship Supplier SRL a intrat în insolvență! Printre fondatori, Monea Gabriel, administratorul public al județului Constanța

Consiliul Județean Tulcea cere insolvența Lucia Inter Tour SRL, din Constanța, care deține hotel plutitor „Bella Marina“

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se cere tragerea la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! S-a fixat ziua pronunțării

12 Jun 2023 2284

RADET Constanța, în faliment! Noul termen al dosarului, în aprilie

14 Jan 2023 2425

Consiliul Local Constanța, dat în judecată de lichidatorul judiciar al RADET! Iată ce se cere

29 Oct 2022 1771

RADET Constanța, în faliment! Se cere tragerea la răspundere a fostelor organe de conducere! Anunțul tribunalului

15 Sep 2022 5005

Liviu Popa, declarații importante Cine ar putea fi tras la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! Listă

09 Jun 2022 3916

Decizia nu este definitivă! SPIT Constanța a pierdut în instanță! Ceruse înscrierea în tabelul definitiv al RADET cu peste 2,2 milioane de lei (DOCUMENT)

22 Apr 2022 1847

În contradictoriu cu RADET Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, proces important la Tribunalul Constanța! (DOCUMENT)

05 Apr 2022 1756

Primăria Constanta ar putea fi trasă la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET! (DOCUMENT)

31 Mar 2022 2558

RADET Constanța, în faliment! Cum arată Tabelul suplimentar rectificat al creanțelor (DOCUMENT)

30 Mar 2022 2369

Fier, inox, cupru, aluminiu și bronz Creditorii RADET Constanța, convocați în adunare! Iată ce se va discuta (DOCUMENT)

22 Feb 2022 1768

La solicitarea creditorilor, lichidatorul RADET cheamă în judecată Primăria și Consiliul Local Constanța. Ce vrea să obțină?

16 Nov 2021 2030

Cum a intrat în faliment RADET Constanţa! (document)

24 Sep 2021 4415

RADET a intrat în faliment! Directorul Termoficare Constanța SRL susține că personalul societății este pregătit să facă față avariilor în această iarnă

24 Sep 2021 5708

Oficial! RADET Constanţa a intrat în faliment!

23 Sep 2021 11082

ZIUA LIVE. Totul despre cât vor plăti constănțenii pentru gigacalorie la iarnă și cum se va obține ajutorul de încălzire a locuinței

22 Sep 2021 3872