Buletin de presă IPJ Constanţa - 07.04.2013

421.198 din 7 aprilie 2013




BULETIN DE PRESĂ


La nivelul judeţului au fost organizate 8 acţiuni, fiind aplicate 27 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.490 lei.


INFRACŢIUNI JUDICIARE


La data de 6 aprilie a.c., ora 20.30 poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi de către un minor de 17 ani, din Constanţa, cu privire la faptul că în ziua de 5 aprilie a.c., în timp ce se deplasa pe stradă, o persoană necunoscută i-a sustras din buzunarul hainei un telefon mobil.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au depistat un minor de 17 ani, din Constanţa, asupra căruia a fost găsit bunul reclamat.

Cercetările au fost preluate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, care au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cu minorul în stare de libertate, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia.




La data de 5 aprilie a.c., poliţiştii din Lumina au fost sesizaţi de către un bărbat din localitate cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras din autoturism suma de 450 lei.
Deplasaţi la faţa locului, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că suspecţi de comiterea furtului sunt doi minori de 14, respectiv 15 ani, din localitatea Lumina, care, prin spargerea geamului autoturismului, au sustras din interior suma de 450 lei, cauzând un prejudiciu total de 700 lei.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi minori.




La data de 6 aprilie a.c., ora 21.00, poliţiştii Secţiei 1 au fost sesizaţi de către un bărbat, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa vecinului.
Deplasaţi cu operativitate la faţa locului, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au depistat în scurt timp un tânăr de 18 ani, din localitatea Ciocîrlia. La controlul corporal sumar, asupra acestuia au fost găsite mai multe bijuterii şi două ceasuri, a căror provenienţă nu a putut să o justifice.
Din verificări, poliţiştii au stabilit că, tânărul depistat, prin escaladarea gardului curţii şi forţarea unei ferestre de la parterul imobilului tip casă cu etaj, a pătruns în locuinţă, în acest timp proprietarul fiind plecat de la domiciliu, de unde a sustras bunurile găsite asupra sa. Prejudiciul în valore de 60.000 lei a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.
Cercetările au fost preluate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, în cauză fiind întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Constanţa, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.




La data de 7 aprilie a.c., ora 01.00, poliţiştii din Medgidia împreună cu jandarmii din cadrul Detaşamentului 7 Medgidia, l-au surprins în flagrant pe D. Florin, de 29 de ani, din localitatea Ciocăneşti, judeţul Călăraşi, în timp ce sustrăgea dintr-un autoturism, mai multe bunuri. Prejudiciul în valoare de 180 lei a fost recuperat şi predat părţii vătămate.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, cu suspectul în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestuia.




La data de 6 aprilie a.c., poliţiştii din Independenţa au fost sesizaţi de către un bărbat de 71 de ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras din curtea locuinţei mai multe bunuri din fier.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că suspecţi de comiterea furtului sunt S. Marian, de 27 de ani şi C. Mihai, de 39 de ani, ambii din localitatea Movila Verde. Cu ocazia documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi, poliţiştii au stabilit că aceştia sunt suspectaţi de săvârşirea a încă două furturi, comise în lunile ianuarie şi februarie.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, cu suspecţii în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.


La data de 6 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 1 l-au depistat pe A. Iuliaz, de 21 de ani, din localitatea Cordăeni, judeţul Botoşani.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta este dat în urmărire naţională din luna ianuarie 2013, pe numele său, Judecătoria Dorohoi, în luna ianuarie 2013, a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
Tânărul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Constanţa.


ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR

 

Pe linie de Investigaţii Criminale



La data de 6 aprilie a.c., între orele 11.00–13.00, poliţiştii Secţiei 4, au executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor comise prin violenţă, smulgeri de obiecte. Cu acestă ocazie s-a acţionat în 2 locuri publice, au fost legitimate 5 persoane, s-au înmânat 22 de materiale preventive şi au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 120 lei.


La data de 6 aprilie a.c., între orele 18.00-20.00 poliţiştii Secţiei 2 au desfăşurat o actiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor comise cu violenţă, ocazie cu care au acţionat în 4 locuri de pe raza de competenţă, au fost legitimate 8 persoane, şi au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 500 lei.


La data de 6 aprilie a.c., între orele 22.00-00.00, poliţiştii Secţiei 5 în colaborare cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanţa, au executat o actiune pe linia prevenirii şi combaterii furturilor din garaje, dependinţe, ocazie cu care au acţionat în 6 zone de pe raza de competenţă, au fost legitimate 12 persoane şi au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 300 lei.


Pe linie de Ordine Publică



La data de 6 aprilie a.c., între orele 11.00-13.00 şi 17.00-20.00 poliţiştii Secţiei 2 au desfăşurat o actiune pe linia combaterii faptelor de parazitism social, ocazie cu care s-a actionat în 4 zone de pe raza de competenţă, au fost legitimate 16 persoane şi au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.500 lei.


La data de 6 aprilie a.c., între orele 17.00-19.00 poliţiştii Secţiei 3, în colaborare cu jandarmi din cadrul I.J.J. Constanţa, au executat o acţiune, pe linia menţinerii ordinii şi liniştii publice, ocazie cu care s-a acţionat în 4 zone de pe raza de competenţă, au fost legitimate 18 persoane şi au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.570 lei.


Pe linie de Investigarea Fraudelor



La data de 6 aprilie a.c., între orele 10.00-11.30 poliţiştii Secţiei 3, în colaborare cu jandarmi din cadrul I.J.J. Constanţa, au executat o acţiune, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerţ neautorizat.
Cu această ocazie s-a acţionat în 3 locuri publice, au fost legitimate 10 persoane, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.300 lei şi au fost ridicate în vedera confiscării 15 pachete de ţigări, în valoare totală de 144 lei.

La data de 6 aprilie a.c., între orele 09.00-13.00 şi 15.00-17.00 poliţiştii Secţiei 2, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii unor activităţi comerciale ilicite, ocazie cu care s-a acţionat în 4 zone de pe raza de competenţă, au fost legitimate 14 persoane şi au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.000 lei.



ACTIVITATEA RUTIERĂ


Accidente rutiere

La data de 6 aprilie a.c., ora 10.30, B. Ionuţ, (aflat sub influenţa băuturilor alcoolice 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat), a condus un autoturism, pe DJ 228, dinspre Nazarcea către DN 2A şi ajungând la intersecţie cu DN 2A, nu a respectat semnificaţia indicatorului STOP, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de L. Marian Aurelian, pe DN 2A, dinspre oraşul Hîrşova către oraşul Ovidiu. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto B. Ionuţ şi vătămarea corporală uşoară a pasagerilor din primul autoturism, precum şi a pasagerilor din cel de-al doilea autoturism implicat în coliziune.


La data de 6 aprilie a.c., ora 16.10, A. Marian, a condus un autoturism, pe bulevardul Tomis, dinspre strada Soveja către bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, surprinde şi accidentează uşor pe C. Cristina, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din dreapta conducatorului auto. După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuvinţarea organelor de poliţie, acesta fiind identificat şi depistat în scurt timp de către poliţişti.


La data de 6 aprilie a.c., ora 18.40, A. Paraschiv, a condus un autoturism, pe DN 39, dinspre Constanţa către Lazu pe banda 1 şi ajungând la km 6+200m, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice ( 0,77 mg/l alcool în aer expirat) şi din cauza neatenţiei în conducere surprinde şi accidentează uşor pe P. Tudorel, care se deplasa pe bicicletă în acelaşi sens de mers pe banda nr. 1. După producerea accidentului A. Paraschiv părăseşte locul producerii accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie, acesta fiind identificat şi depistat în scurt timp de către poliţişti.


La data de 6 aprilie a.c., ora 22.20, G. Vasile, a condus un moped neînregistrat, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule de DC 42 dinspre Almalău către Ostrov şi la ieşire din Almalău într-o curbă la drepta, din cauza neatenţiei în conducere acesta pierde controlul asupra direcţiei de mers şi intră în coliziune cu un copac aflat în afara părţii carosabile în partea stângă a sensului său de deplasare. În urma accidentului iniţial, a rezultat potrivit diagnosticului prezumtiv vătămarea corporală uşoară a lui G. Vasile şi a lui A. Vasile, pasager al locului din spate, însă ulterior, în timp ce era transportat cu ambulanţa către spital şi primea îngrijiri medicale, conducătorul mopedului a decedat.


Infracţiuni constatate


Poliţiştii rutieri cercetează în stare de libertate pe V. Constantin Eugen, de 20 de ani, din Adamclisi, întrucât a condus pe drumurile publice un autoturism neînmatriculat, având numere false şi fără a poseda permis de conducere.


Poliţiştii din Mangalia cercetează în stare de libertate pe M. Marinică, de 48 de ani, din localitate, întrucât a condus un autoturism pe drumurile publice, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice (0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat).


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru luni, 29 aprilie 2024. Segmentul financiar atrage atenția în mod deosebit unuia dintre nativii zodiacului

29 Apr 2024 476

Știri Constanța azi Accident mortal în Sinoe! Un tânăr de doar 21 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu mașina (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 6050

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 513

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 512

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3762

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 606

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 1027

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2655

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3649

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 438

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1120

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 980

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 664

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 5362

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1194