Buletin de presă IPJ Constanţa - 10.04.2013

421.208 din 10 aprilie 2013

BULETIN DE PRESĂ


La nivelul judeţului au fost organizate 5 acţiuni, fiind aplicate 23 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.675 lei.

INFRACŢIUNI JUDICIARE

La data de 9 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Constanţa, i-au prezentat instanţei de judecată, pe A. Gheorghe, de 29 de ani, C. Nicolae, de 29 de ani, C. Elvis, de 24 de ani, toţi din Tulcea, M. Ion, de 21 de ani şi C. Ghiţă, de 18 ani, ambii din Galaţi, magistraţii dispunând arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Reamintim că, la data de 8 aprilie a.c., ora 11.40 poliţiştii Secţiei 2 Constanţa, au fost sesizaţi de către o femeie din Constanţa, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 16 ani, a fost luată de pe o stradă, din cartierul Palazu Mare, de persoane necunoscute, cu un autoturism de culoare închisă, după care au plecat într-o direcţie necunoscută.

În urma activităţilor specifice, în scurt timp de la sesizare, poliţiştii din Mihai Viteazu au identificat şi scos din trafic un autoturism care corespundea descrierilor făcute de către mama minorei. În autoturism au fost identificaţi cinci tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, din Tulcea şi Galaţi, precum şi minora de 16 ani.

Din primele verificări poliţiştii au constatat că minora, în timp ce se deplasa către casă, a fost acostată de suspecţi, ulterior, contra voinţei sale, a fost urcată în autoturism, plecând spre o direcţie necunoscută.
Persoanele depistate au fost conduse la sediul Secţiei 2 Poliţie pentru continuarea cercetărilor, pe numele acestora fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

La data de 9 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Rurală Mihail Kogălniceanu i-au reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore pe A. Doru, de 21 de ani, A. Şapa, de 27 de ani, T. Dorule, de 36 de ani şi A. Şerban, de 30 de ani, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunere de sesizare a instanţei de judecată cu luarea măsurii arestării preventive, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi furt calificat. De asemenea, se va propune arestarea preventivă în lipsă a lui A. Iaşar, de 25 de ani, M. Asan, de 23 de ani şi R. Sali, de 32 de ani.
Reamintim că, la data de 8 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Rurală Mihail Kogălniceanu din cadrul I.P.J. Constanţa şi ai Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.M.J. şi I.J.J. Constanţa, au efectuat 11 percheziţii domiciliare în localitatea Lumina, judeţul Constanţa.
Au fost vizate 11 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 36 de ani, suspectate de săvârşirea mai multor infracţiuni de tâlhărie şi furt calificat, fapte comise în incinta unor societăţi comerciale, în perioada ianuarie – aprilie a.c.. Suspecţii acţionau pe timp de noapte, mascaţi, pentru a nu putea fi identificaţi, procedau la imobilizarea paznicilor unităţilor comerciale, după care sustrăgeau diferite bunuri (obiecte metalice sau instrumente electrice). Prejudiciul este estimat la 40.000 de lei.

Poliţiştii au reuşit probarea a patru infracţiuni de tâlhărie şi una de furt calificat. Pe parcursul acţiunii, au fost indisponibilizate mai multe bunuri susceptibile a proveni din infracţiuni. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi furt calificat.

La data de 9 aprilie a.c., poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, i-au depistat pe A. Viorel, de 25 de ani şi M. Emra, de 23 de ani, suspectaţi de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, faptă comisă în luna februarie a.c., când, prin exercitarea de acte de violenţă, au deposedat un bărbat de 31 de ani, cetăţean grec, de un telefon mobil şi de sumele de 200 lei şi 50 de euro.

Suspecţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

La data de 9 aprilie a.c., poliţiştii din Istria în colaborare cu poliţiştii Sectiei 5 Rurală Cogealac, l-au depistat pe V. Mitică, de 35 de ani, din localitate, suspect de săvârşirea furturilor din locuinţa unui localnic, fapte comise în perioada decembrie 2012 - aprilie 2013, de unde au fost sustrase mai multe bunuri (bani, bijuterii, băuturi alcoolice). La domiciliul suspectului au fost gasite bunuri obiecte şi valori, susceptibile a proveni din comiterea furtului.
Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

La data de 9 aprilie a.c., poliţiştii din Cumpăna, în urma investigaţiilor efectuate, au depistat 5 minori, suspectaţi de săvârşirea furtului unui portofel în care se afla suma de 1.040 lei, în dauna unei localnice, eveniment produs la data de 5 aprilie a.c. Prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporţie de 50 % şi restituit părţii vătămate.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, cu minorii în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.

La data de 9 aprilie a.c., ora 11.20, poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi de către o femeie, cu privire la faptul că în timp ce se afla pe o stradă din municipiu, un tânăr i-a smuls sacoşa din mână.
Deplasată cu operativitate la faţa locului, o patrulă mixtă formată dintr-un poliţist al Secţiei 4 şi un jandarm din cadrul Grupării Mobile Tomis, au depistat în scurt timp un minor de 14 ani, care avea asupra sa bunul reclamat.
Cercetările au fost preluate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a minorului.

La data de 9 aprilie a.c., ora 15.54 poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat a spart gemul unui mijloc de transport în comun.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii l-au identificat pe H. Ieftu, de 58 de ani, din localitatea Podu Iloaiei, judeţul Iaşi, care în urma unui conflict spontan izbucnit între acesta şi conducătorul autobuzului, la coborâre, a spart gemul de la uşa de acces în cabina şoferului cu un obiect contondent.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, cu persoana în cauză în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

La data de 9 aprilie a.c., ora 21.50, poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi de către M. Cristian, de 23 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că o persoană necunoscută, a sustras sticlele oglinzilor laterale de la un autoturism parcat în spatele unui bloc.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii l-au depistat şi reţinut pe M. Metin, de 42 de ani, din Medgidia, asupra căruia au fost identificate cele două sticle de oglinzi.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

La data de 9 aprilie a.c., în urma documentării întregii activităţi infracţionale a lui M.R.A., de 16 din Constanţa, poliţiştii Secţiei 2 au constatat faptul că minorul mai este suspectat de săvârşirea unui furt al unui transformator de iluminat, din dreptul unui bloc situat pe aleea Orhideelor, comis în luna aprilie a.c. Prejudiciul în valoare de 700 lei a fost recuperat şi predat preşedintelui asociaţiei de locatari, care a reclamat sustragerea bunului.
Reamintim că, la data de 8 aprilie a.c., o patrulă mixtă formată dintr-un poliţist al Secţiei 2 şi un jandarm din cadrul Grupării Mobile Tomis, l-au depistat pe M.R.A, de 16 ani, din Constanţa, care transporta un transformator de iluminat, a cărei provenienţă nu a putut să o justifice.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bunul identificat asupra minorului a fost sustras din dreptul unui bloc situat pe aleea Hortensiei, creând un prejudiciu de 700 lei.

La data de 9 aprilie a.c., poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, în urma investigaţiilor efectuate, l-au depistat pe Ş. Vijai, de 21 de ani, din Constanţa, suspectat de săvârşirea unei tâlhării, comise în luna martie a.c., asupra unei minore de 16 ani, pe care, prin ameninţare cu acte de violenţă, a deposedat-o de un telefon mobil.
Prejudiciul în valoare de 400 lei a fost recuperat şi predat părţii vătămate.
Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

La data de 9 aprilie a.c., poliţiştii din Valu lui Traian l-au surprins în flagrant pe R. Givan, de 19 ani, din localitate, în momentul în care ieşea din curtea unui localnic, având asupra sa un sac de rafie care conţinea cantitatea de 100 kg fier, in valoare de aproximativ 300 lei.
Prejudiciul cauzat a fost recuperat şi predat părţii vătămate.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, cu suspectul în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR

La data de 9 aprilie a.c., între orele 16.30-20.30, poliţiştii Secţiei 2 au organizat o acţiune pe linia combaterii faptelor de parazitism social, ocazie cu care s-a acţionat în 4 zone de pe raza de competenţă, au fost legitimate 14 persoane şi au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 600 lei.

La data de 9 aprilie a.c., între orele 19.00-20.30, poliţiştii Secţiei 3, în colaborare cu jandarmi din cadrul I.J.J. Constanţa, au organizat o acţiune, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de parazitism social şi cerşetorie, ocazie cu care au acţionat în 4 locuri publice de pe raza de competenţă, au legitimat 12 persoane şi au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 600 lei.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 290 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 82.125 lei.

Accidente rutiere

La data de 9 aprilie a.c., ora 21.39, S. Sibel, de 22 de ani, a condus un autoturism, pe bulevardul 1 Decembrie 1918 şi ajungând la intersecţia cu strada Bucureşti ( sens giratoriu) datorită neatenţiei în conducere a acroşat un autoturism, condus de P. Sebastian-Daniel, de 21 de ani. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului celui de-al doilea autoturism.

Infracţiuni constatate

Poliţiştii rutieri cercetează în stare de libertate pe M. Aristide, de 44 de ani, din localitatea Seimeni, care în ziua de 08.02.2013, orele 21:30, aflânu-se sub influenţa băuturilor alcoolice a condus un autotractor cu semiremorcă, pe DN 22C şi ajungând la km. 84 a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru luni, 29 aprilie 2024. Segmentul financiar atrage atenția în mod deosebit unuia dintre nativii zodiacului

29 Apr 2024 479

Știri Constanța azi Accident mortal în Sinoe! Un tânăr de doar 21 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu mașina (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 6070

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 513

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 512

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3765

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 607

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 1029

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2655

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3650

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 438

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1120

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 980

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 664

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 5366

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1194