“Jandarmeria pe înţelesul tuturor” Peste 70 de elevi de la Liceul Teoretic “George Călinescu” Constanţa au aflat cum pot preveni actele de violenţă

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, derulează alături de toate structurile similare din ţară, Campania naţională de informare, prevenire şi dialog social - „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”. Această campanie, care se desfăşoară pe parcursul unui an, se adresează tuturor cetăţenilor, ONG-urilor şi instituţiilor publice, are ca scop informarea acestora cu privire la rolul pe care îl are Jandarmeria Romană în societate, modul activ în care această instituţie se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor precum şi tipul de misiuni pe care le execută jandarmii.

Prima etapă care se desfăşoară sub titlul „Stop violenţei şi discriminării în şcoli”, cuprinde întâlniri ale jandarmilor cu elevii şi profesorii. În acest sens, cadre ale IJJ Constanţa au participat vineri, 29 noiembrie a.c, la o întâlnire cu peste 70 de elevi ai Liceului Teoretic “George Calinescu” din Constanţa. Elevilor din clasele a VI-a şi a XI-a le-au fost prezentate pe scurt şi pe înţelesul lor, misiunile jandarmeriei, importanţa şi locul acestei arme în cadrul forţelor de ordine publică.

De asemenea, elevii au fost informaţi cu privire la pericolele la care se pot expune şi le-au fost prezentate cauzele care pot genera astfel de situaţii, fiind aduse în discuţie totodată şi faptele de natură penală  şi contravenţională cel mai frecvent întâlnite în mediul şcolar.
La rândul lor, elevii au exemplificat formele de violenţă întâlnite în mediul familial, în cercurile de prieteni, pe drumul de/la şcoală, în incinta şcolii, pe net sau la televizor.

Jandarmii i-au învăţat pe elevi despre modul de acţiune în diverse situaţii conflictuale, i-au sfătuit pe aceştia să evite situaţiile de acest fel şi să manifeste un comportament mai tolerant faţă de colegii lor aflaţi în dificultate.
Facem precizarea că Jandarmeria constănţeană a organizat acţiuni de acest gen în şcolile din localităţile Cernavoda, Medgidia şi Mangalia
  Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Româna recomandă acestora să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică în cazul în care observă persoane cu un comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure. De asemenea, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbal CS Victoria Cumpăna Câștigătoare pe plan județean, echipele Under-19 și Under-17 susțin meciurile din primul tur eliminatoriu

21 May 2024 314

Fotbalistele de la Farul Constanța vor să facă o figură frumoasă în Liga Campionilor. „E o nouă provocare“ (GALERIE FOTO)

21 May 2024 328

Armonia Hospital Constanța revine acasă cu caravan „Da, Pot!”

20 May 2024 451

Fotbaliștii de la Farul Constanța au intrat în vacanță. Primul amical din pregătirea de vară, stabilit

20 May 2024 931

Echipa Universității Ovidius din Constanța a cucerit titlul de vicecampioană la Campionatul Național Universitar de Volei pe Plajă (FOTO)

20 May 2024 358

Handbal CSM Constanța, medalie de argint în Cupa României. „Și-a respectat blazonul și a dat totul pe teren“ (GALERIE FOTO)

19 May 2024 588

Rugby CSM Constanța a urcat pe locul doi în DNS, după victoria cu punct bonus cu CSM Galați (GALERIE FOTO)

19 May 2024 484

UPDATE. Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța a jucat pentru locul trei pe țară. „Din nou în careul de ași!“

19 May 2024 639

Handbal CSM Constanța s-a calificat în finala Cupei României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 671

Fotbal Campioanele de la Farul Constanța au dansat și au cântat la vestiare pe melodia „Made in Romania“ (VIDEO)

18 May 2024 843

LIVE TEXT. Sărbătoare pe litoral Fotbalistele de la Farul Constanța au primit trofeul de campioane (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2024 949

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

17 May 2024 2597

Cu prilejul Jocurilor Olimpice Loteria Română lansează lozul TEAM ROMANIA

16 May 2024 412

Farul Constanța Spectacol pirotehnic la festivitatea de premiere a campioanelor României. Cine participă de la FRF

16 May 2024 644

Farul Constanța Under-18 a pierdut finala Cupei de Tineret, dar vrea să-și ia revanșa în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO)

16 May 2024 676