ANOSR se pregateste de proteste!

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a anunțat vineri - 25 februarie, demararea acțiunilor de protest. ANOSR a semnalat de foarte mult timp o problemă majoră din noua lege a educației și anume lipsa celor 25% în decizia modalității de desemnare a Rectorului, precum și în procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere. De asemenea, lipsa celor 25% și în Consiliul de administrație.

Deși ANOSR a ridicat această problemă gravă pentru mișcarea studențească chiar și la Președinție, la MECTS de nenumărate ori, din păcate nu s-a primit nici un răspuns oficial. Astfel, într-un final ca urmare a răspunsului public al MECTS considerat o jignire adusă mișcării studențești din România, ANOSR a hotărât să se pregătească de PROTESTE!

Programul protestelor este structurat în felul următor:

Prima săptămână (21 - 27 februarie) - este săptămâna de informare și consultare a studenților cu privire la problemele semnalate.

A doua săptămână (28 februarie - 6 martie) -se vor face proteste locale! Astfel, Luni- 28 februarie se va începe cu o grevă japoneză cu banderole pe care vom scrie PROTESTATARI. Marti vom trece la scoaterea cearceafurilor pe geam, pe balcon în semn de protest și pentru a arăta solidaritatea dintre studenți. Miercuri - Vom pune un cearceaf pe universitate/cămin sau cantină cu mesajul "VREM 25% . Drepturile studenților NU sunt negociabile!; și cu "Esti incapabil să votezi! Semnat Ministru`"

Joi- Organizațiile vor face un colet/ pachețel pentru Minister în care vor pune: zacuscă, murături, slănină, salam și tot ce vor considera ele de cuviință, cu scopul de a arăta Ministerului condiția socială a studentului din România și cum este să primești pachet cu mâncare de la mama, de la tata, lucru neexperimentat de acesta. Pachetul va fi trimis direct la MECTS. Vineri - studenții își vor anunța venirea în București.

Mai apoi, începând de luni - 7 martie, studenții vor protesta în față la MECTS pe termen nedeterminat.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă, ANOSR a prezentat și o parte din rezultatele Forumul Organizațiilor Studențești din România și anume:

 Politica ANOSR cu privire la Dimensiunea socială a educației în contextul realizării celui mai mare studiu pe nevoile studențești, și

 Politica de reformare a taberelor studențești - o necesitate pentru a răspunde nevoilor studenților


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Curatorul de zacuscă“ se vinde ca pâinea caldă! Autorul pregătește un nou tiraj

06 Oct 2021 1998

Interviu cu autorul celei mai așteptate cărți gastronomice Cine este Cosmin Dragomir și ce înseamnă „Curatorul de zacuscă“

07 Sep 2021 2702

„Curatorul de Zacuscă“, de Cosmin Dragomir se lansează la Restaurantul Ana și Ion din Constanța. Autorul a pregătit o surpriză pentru cei prezenți

31 Aug 2021 3180

„Curatorul de zacuscă“, de Cosmin Dragomir Despre tot și toate. Gastronomia românească și conexiunile sale

20 Aug 2021 2960

„Curatorul de zacuscă“, de Cosmin Dragomir Un adevărat bucătar cunoaște toate aceste detalii. În gastronomie, nu lepădăm nimic

19 Aug 2021 2627

„Curatorul de zacuscă“, de Cosmin Dragomir Organele, noul must have în gastronomie

17 Aug 2021 2831

„Curatorul de zacuscă“ de Cosmin Dragomir Secretele zacuștei. Rețete vechi, obiceiuri noi

14 Aug 2021 2980

„Curatorul de zacuscă“, de Cosmin Dragomir. Etimologie. Tehnică. Prezent.

13 Aug 2021 2728

„Curatorul de zacuscă“, de Cosmin Dragomir Acum le găsești în orice magazin, însă pe vremuri abia auzeai de ele. Totul despre sparanghel, bob și portocale

12 Aug 2021 2971

„Curatorul de zacuscă“, de Cosmin Dragomir Ce mâncăm astăzi? Salată!

11 Aug 2021 2817

„Curatorul de zacuscă“, de Cosmin Dragomir Ciorba noastră cea de toate zilele / Dă-ne-o nouă astăzi... Și ciorba s-a fiert!

10 Aug 2021 3622

Dulceţuri, murături, mezeluri, brânzeturi şi vinuri alese Băcănia Madame Z, un loc unde găsim produse naturale, sănătoase şi gustoase (galerie foto)

23 May 2017 20243

Ecuisine.ro Zacuscă de pește pentru iarnă

09 Sep 2014 4126