„Jagten”, de Thomas Vinterberg, deschide cea de-a 9-a ediție a festivalului internațional de Film București

Prezentată în premieră mondială în competiţia de la Cannes 2012, producţia daneză JAGTEN / VÂNĂTOAREA va fi proiectată în avanpremieră în deschiderea celei de-a 9-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, pe 15 aprilie.

Eroul din JAGTEN, Lucas (Mads Mikkelsen), are o iubită nouă, un nou loc de muncă și e pe cale să-și repare relația cu fiul adolescent, Marcus. Dar lucrurile o iau razna când o minciună aparent neimportantă începe să se răspândească rapid printre cei din jurul său, întocmai unui virus. Acuzat de o teribilă crimă, Lucas trebuie să-și dovedească nevinovăția în fața unei comunități cuprinse de o isterie colectivă.

Laureat la Cannes cu Premiul Juriului Ecumenic și cu premiul pentru „Cel mai bun actor”, și câștigător al Premiului Publicului la festivalurile de la Ghent, Vancouver și Palm Springs, JAGTEN reprezintă unul dintre cele mai titrate filme europene ale anului trecut, cariera sa internațională culminând cu 5 nominalizări și premiul pentru „Cel mai bun scenariu” la Premiile Academiei Europene de Film.

Potrivit publicației americane The Hollywood Reporter, JAGTEN este „cel mai bun film al lui Thomas Vinterberg de la Festen încoace – o fascinantă dramă psihologică construită în jurul interpretării de excepție a lui Madds Mikkelsen”; „actorul impresionează aici cu portretul unui om bun, prins într-o situație pe care nu o poate controla” spune Variety.

Thomas Vinterberg este autorul primului film realizat pe baza manifestului cinematografic Dogma 95 (redactat împreună cu Lars von Trier) – Festen (1996) a fost recompensat cu Premiul Special al Juriului la Cannes și cu Premiul Fassbinder la Premiile Academiei Europene de Film. După câțiva ani, în care s-a concentrat pe cariera internațională, făcând două filme în limba engleză – It's All About Love (2003) și Dear Wendy (2005), Vinterberg a revenit în Danemarca pentru comedia When A Man Comes Home (2007) și drama Submarino (2010), aceasta din urmă fiind lansată în competiția oficială a Festivalului de la Berlin. În 2008, Vinterberg și von Trier, alături de colegii lor din mișcarea Dogma (Kristian Levring și Søren Kragh-Jacobsen) au primit premiul special al Academiei Europene de Film pentru Contribuția deosebită la cinema-ul mondial.

JAGTEN va fi distribuit pe ecranele românești de Independența Film începând cu 19 aprilie.

Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lung-metraj, va avea loc în perioada 15-21 aprilie 2013, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea și sala Elvira Popescu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Culturala CHARTA cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC)


Transportor oficial al festivalului: Air France

Clubul festivalului: Control

Parteneri oficiali: MOXA Boutique, LUKOIL Petrotel, DHL, Beautik

Parteneri tradiționali: Uniunea Cineaștilor din România, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Muzeul Țăranului Român, Asociația Culturală Macondo, Independența Film, Institut Francais de Bucarest, British Council și American Cultural Center.

Parteneri media: 24Fun, Cațavencii, BeWhere!, Cinemagia, Cinefan, Cocor Media Channel, Filmreporter, Koolhunt.ro, Liternet, Revista VIP, Ring, Ziarul Centrul Vechi, Cooperativa Urbana, Calendar Evenimente.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai multe mașini avariate în zona unor localuri din Constanța (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 1674

Știri Constanța azi UPDATE. LIVE VIDEO. Accident rutier mortal, la ieșire din 2 Mai spre Mangalia. Mașină răsturnată (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 7079

Horoscop pentru luni, 29 aprilie 2024. Segmentul financiar atrage atenția în mod deosebit unuia dintre nativii zodiacului

29 Apr 2024 512

Știri Constanța azi Accident mortal în Sinoe! Un tânăr de doar 21 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu mașina (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 6347

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 514

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 516

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3770

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 611

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 1037

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2669

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3659

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 440

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1129

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 984

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 669