Constructiile durabile - raspunsul Lafarge la provocarile viitoare

Bucureşti, 08 iulie 2010

Construcţiile durabile - răspunsul Lafarge la provocările viitoare

Soluţii şi materiale inovative pentru construcţii cu amprentă ecologică redusă
 
Eficienţa energetică a clădirilor, accesibilitatea locuirii şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră reprezintă pentru Grupul Lafarge principalele mize ale conceptului de construcţii durabile.
Am lansat în România, alături de arhitecţi, ingineri proiectanţi de structuri, autorităţi centrale şi alţi actori din domeniul construcţiilor, un demers care vizează inovaţia şi soluţiile constructive cu amprentă ecologică redusă.

“În demersul legat de construcţiile durabile, Lafarge colaborează cu alţi actori pentru a dezvolta sisteme de construcţii ale viitorului. Parteneriatele sunt fundamentale pentru progresul din domeniul construcţiilor“, declară Constant Van Aerschot, Director Construction Trends Lafarge Grup.

Conferinţa internaţională privind arhitectura şi construcţiile sustenabile având tema “Betoanele inteligente – viitorul construcţiilor eco”, organizată de Lafarge România şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism « Ion Mincu », este rezultatul parteneriatului nostru cu universităţi şi şcoli de renume din domeniul arhitecturii şi construcţiilor.

Lafarge susţine recunoaşterea calităţilor betonului ca material durabil de înaltă tehnologie şi plasarea acestuia în categoria produselor cu amprentă limitată asupra mediului pe întreg ciclul de viaţă.
În cadrul abordării complexe faţă de dezvoltarea durabilă, Lafarge şi-a definit un set de ambiţii reflectate în obiective privind performanţele sale economice, sociale şi de mediu. Obiectivul a fost reducerea emisiilor de CO2 pe tona de ciment cu 20% între 1990 şi 2010, iar Grupul a atins acest obiectiv cu un an înainte (20,7% la finele anului 2009).

Evenimentul are loc în contextul în care nevoia globală de locuinţe şi infrastructură creşte continuu, iar pentru Grupul Lafarge - angajat de ani buni să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a domeniului construcţiilor - alocarea anuală a circa 170 milioane euro pentru cercetare şi dezvoltare în materiale de construcţii este o prioritate strategică.

În acest moment, statisticile privind construcţiile arată că acestea sunt responsabile de 30% din emisiile de gaze cu efect de seră, precum şi de 38% din consumul total de energie. Implementarea conceptului Lafarge privind construcţiile durabile este răspunsul la aceste provocări; printr-o gestionare sustenabilă a funcţionării clădirii, la a cărei construcţie s-au utilizat materiale şi soluţii inovative, se poate obţine reducerea consumului de energie şi a emisiilor de CO2 cu până la 30%.

Lafarge propune un mod nou de a construi care articulează soluţiile privind îmbunătăţirea inerţiei termice a unei clădiri, cu utilizarea responsabilă a materiilor prime, a materialelor alternative şi integrarea surselor regenerabile de energie. Pentru cei interesaţi de subiectul construcţiilor durabile, mai multe informaţii puteţi găsi pe site-ul www.lafarge.ro în secţiunea «Construcţii durabile».
 
Despre Lafarge

În România, Lafarge activează cu toate liniile sale de activitate: ciment, agregate, betoane, gips; are 40 de siteuri industriale şi numără 1.300 de angajaţi. În 2009 a înregistrat o cifră de afaceri de 270 de milioane de Euro.

Lafarge este lider mondial în industria materialelor de construcţii, deţinând poziţii de vârf cu toate diviziile sale: Ciment, Agregate & Betoane şi Gips. Având peste 78.000 de angajaţi în 78 de ţări, Lafarge a înregistrat vânzări de 15,8 miliarde de euro în 2009.

În 2010 şi pentru al şaselea an consecutiv, Lafarge a fost clasificată printre „cele mai durabile 100 de corporaţii din lume”. Prin intermediul celui mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de construcţii din lume, Lafarge plasează inovaţia în centrul priorităţilor sale, într-un demers de a asigura construcţii durabile şi creativitate arhitecturală.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm vizitaţi www.lafarge.com


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1339

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 880

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1604

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 851

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 889

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 924

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2553

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1026

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3741

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 867

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1712

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 743

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2341

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2684

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3127