Voluntarii Lafarge finalizează locuinţele Habitat for Humanity destinate oamenilor nevoiaşi din localitatea Oarja

Oarja, jud. Argeş 20 mai 2011. În această săptămână, o nouă echipă de 11 angajaţi Lafarge lucrează voluntar la finalizarea unor locuinţe pentru oamenii nevoiaşi din localitatea Oarja, jud. Argeş.

Voluntarii formează cea de a 14-a echipă Lafarge care a lucrat până acum pe şantierele Habitat for Humanity din România, ei venind în acest moment în ajutorul a trei familii aflate în nevoie de o locuinţă în localitate.

"150 de voluntari Lafarge au participat în perioada 2003-2011 la acţiunile de voluntariat Habitat for Humanity. Sperăm ca până la finele parteneriatului în 2012, 230 de colegi, adică peste 15 % din colaboratori să facă muncă voluntară pe şantierele Habitat, iar numărul total de voluntari în divese cauze (mediu, comunităţi locale) să atingă 25%", a declarat Camelia Săvoiu, Director de Comunicare Lafarge România.

Lafarge - România şi Habitat for Humanity România au semnat în luna septembrie 2008 un nou parteneriat pe următorii 5 ani. Acesta reprezintă angajamentul comun de a contribui la construirea şi/sau renovarea de locuinţe în comunităţile unde există filiale Habitat, cu scopul de a asigura familiilor selectate de organizaţie, o locuinţă sigură, decentă şi accesibilă ca preţ.

"Nevoia de locuire adecvată, cu standarde minime care să garanteze respectarea demnităţii umane, este uriaşă în România. Raportul Eurostat din martie 2011 a făcut publice cifre cutremurătoare despre condiţiile de precaritate extremă în care trăiesc nu mai puţin de 20% din români. Şi totuşi - implicarea Lafarge în eliminarea locuirii inumane nu este doar o picătură în ocean. Este exemplul viu şi real că poţi genera o schimbare profundă dacă ai voinţă şi alegi să faci lucrul cel bun. ", a spus Emil Olteanu, Director Executiv Habitat for Humanity România.

Pe lângă materiale de construcţii: ciment, agregate, plăci de gips-carton şi ipsosuri, mai multe echipe de voluntari formate din angajaţii societăţilor Lafarge din România de la toate nivelele, vor contribui efectiv cu zile muncă/om la construirea locuinţelor, promovând prin exemplul lor responsabilitatea civică şi voluntariatul personal şi organizaţional.

======================================================================

Despre Lafarge

În România, Lafarge activează cu toate liniile sale de activitate: ciment, agregate, betoane, gips; are 40 de site-uri industriale şi numără 1.300 de angajaţi.

Lafarge este lider mondial în industria materialelor de construcţii, deţinând poziţii de vârf cu toate diviziile sale: Ciment, Agregate & Betoane şi Gips. Având 76.000 de angajaţi în 78 de ţări, Lafarge a înregistrat vânzări de 16,2 miliarde de euro în 2010.

În 2010 şi pentru al şaselea an consecutiv, Lafarge a fost clasificată printre „cele mai durabile 100 de corporaţii din lume". Prin intermediul celui mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de construcţii din lume, Lafarge plasează inovaţia în centrul priorităţilor sale, într-un demers de a asigura construcţii durabile şi creativitate arhitecturală.

Informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.lafarge.com.

- Continuă pe pagina următoare -

- Continuă de pe pagina anterioară -

Despre Habitat For Humanity:

Habitat for Humanity este o asociaţie creştin-ecumenică, non-profit, care a sprijinit în România mai mult de 1.750 de familii defavorizate aflate în nevoie de locuinţă, să înceapă o viaţă nouă în demnitate, oferidu-le soluţii pentru o locuire adecvată, decentă şi sănătoasă. Habitat for Humanity este o organizaţie activă în județele Bihor, Cluj, Argeş, Suceava, Bacău, Dolj, Constanţa, Prahova, Neamț şi Botoşani). Familiile beneficiare lucrează la construirea propriilor locuinţe alături de voluntari români şi străini. În cadrul programului de răspuns la dezastre, asociaţia a ajutat peste 800 de familii din Bacău, Argeş, Galaţi, Botoşani şi Dolj, să-şi refacă locuinţele distruse de inundaţii. Companiile multinaționale și românești sunt principalii parteneri Habitat în România, alături de autoritățile locale ce alocă terenurile necesare construcțiilor.La nivel internaţional, Habitat a construit peste 400.000 de locuinţe în 92 de ţări, pentru un număr de peste 2 milioane de oameninevoiaşi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 685

Recurs în dosarul dintre Arhitectura Plus SRL,firma fondată de actualul arhitect șef al municipiului vs. primarul Constanței

14 Mar 2024 730

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 1003

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 746

Programul liturgic al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 februarie 2024

31 Jan 2024 943

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 936

Tribunalul amână procesul deschis de un investitor imobiliar din Constanța pentru anularea unei hotărâri CLC pentru Tomis Nord

20 Jan 2024 648

Vergil Chițac a delegat atribuții importante Viceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1184

Cimitir nou în municipiul Mangalia. La cât este estimată investiția?

27 Dec 2023 1004

De ce sa apelezi la o agenție de web design?

08 Dec 2023 644

In memoriam Ion Mincu, arhitectul care a elaborat planurile pentru restaurarea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Constanța

05 Dec 2023 889

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 1227

UPDATE Muzeul de Artă Constanța, gazdă pentru Bienala de Arhitectură Dobrogeană! Harry Tavitian, invitat special (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 1405

Declarații de avere Averea și interesele lui Dan Petre Leu. Apartamentul din Eforie Nord, achiziționat de când a devenit arhitect șef al municipiului Constanța (DOCUMENT)

31 Oct 2023 1706

Arhitectul-șef al județului Constanța s-a transferat la primăria Năvodari. Cine exercită atribuțiile cu caracter temporar? (DOCUMENTE)

03 Oct 2023 5455