IGPR a amânat concursul pentru funcția de adjunct al șefului IPJ Constanța, până la o data ulterioară (nestabilită)!

 
  • Oficial de la IGPR: „Se amână data susținerii probei «interviu structurat pe subiecte profesionale», la concursul organizat în vederea ocupării funcției vacante de adjunct al șefului  inspectoratului de poliție județean I la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, prevăzut la poziția 3 din statul de organizare al unității, cu recrutare din sursă internă, din rândul ofițerilor de poliție din cadrul M.A.I. care îndeplinesc condițiile legale.
  • Data probei interviu urmează a fi stabilită ulterior și va fi adusă la cunoștința candidaților, în timp util, prin publicarea unui anunț, conform regulilor de publicitate în materia organizării concursurilor“.
 
Zilele trecute, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române trebuie să aibă loc concursul pentru ocuparea funcţiei de adjunct al șefului inspectoratului de poliție județean I din Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, prevăzută la poziţia 3 din statul de organizare al unităţii, cu recrutare din sursă internă (adjunct Ordine Publică).
 
Potrivit datelor noastre, la concurs s-au înscris următorii: comisar șef de poliție Marian Nucu, șef Serviciu Actiuni Speciale din IPJ Constanța, comisar șef de poliție Marin Dincă, șef al Poliției Municipale Mangalia și comisar șef de poliție Daniel Cojocaru, șef Birou în cadrul Servicului de Investigații Criminale din IPJ Ialomița.
 
Concursul nu a mai avut loc, deoarece procedura a fost amânată!
 
Oficial de la IGPR:
 

„Se amână data susținerii probei «interviu structurat pe subiecte profesionale», la concursul organizat în vederea ocupării funcției vacante de adjunct al șefului  inspectoratului de poliție județean I la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, prevăzut la poziția 3 din statul de organizare al unității, cu recrutare din sursă internă, din rândul ofițerilor de poliție din cadrul M.A.I. care îndeplinesc condițiile legale.
 
Data probei interviu urmează a fi stabilită ulterior și va fi adusă la cunoștința candidaților, în timp util, prin publicarea unui anunț, conform regulilor de publicitate în materia organizării concursurilor“.

 
În prezent, IPJ Constanța este condus de chestorul de poliţie Constantin Adrian Glugă – inspector șef.
 
Începând cu data de 01 august 2022 a fost împuternicit adjunct pe linie de Investigații Criminale din IPJ Constanța comisarul șef Simion Nicolae, fost șef al Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din IPJ Constanța. 
 
Comisarul șef Simion Nicolae i-a luat locul comisarului-șef Mircea Vizitiu, pensionat începând cu data de 01 august 2022.

 
Vizitiu fusese pus la dispoziție ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penală într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Constanța.
 

Aproape de jumătatea lunii august, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu două acorduri de recunoaștere a vinovăției!
 
Primul acord a fost încheiat de DNA cu Mircea-Relu Vizitiu.
 
Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Constanța (5573/118/2022), primul termen fiind stabilit pentru data de 27 septembrie 2022.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, părțile în dosar sunt Vizitiu Mircea Relu – inculpat, Cojocaru Ana Maria Diana, parte vătămată, Orban Stephan Dana Viorica, parte vătămată, Velescu Vlad Costin, parte vătămată și Mermeze Alexandra Beatrice, parte civilă.
 
De asemenea, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, și cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Marilena Vizitiu.
 
În acest dosar (5572/118/2022), conform portalului instanțelor de judecată, Vizitiu Marilena are calitatea de inculpat, în timp ce Orban Stephan Dana Viorica este parte vătămată iar Alexandra Beatrice Mermeze este parte civilă.
 
Primul termen al acestui dosar a fost stabilit pentru data de 27 septembrie 2022.
 
Conform procedurilor legale, dosarele de urmărire penală împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii luate în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Din 1997 până în prezent!
Galeria adjuncților șefului IPJ Constanța! Cine este prima și singura femeie care a ocupat această funcție. (FOTO)

 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Dosar penal pentru braconaj piscicol la Hârșova. Totul s-a produs în parcarea unui supermarket

06 Dec 2023 469

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii din Constanța. Iată ce au descoperit

06 Dec 2023 479

Mandat de arestare pus în aplicare de polițiștii din Constanța

06 Dec 2023 562

IPJ Constanța Reținut pentru conducerea fără permis și posesie de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive

06 Dec 2023 505

Constanța Trei tineri reținuți pentru tâlhărie calificată! Ce au furat din casa unei persoane

05 Dec 2023 898

Accident rutier pe DJ 228 A în județul Constanța! Implicată o mașină neînmatriculată! Șoferul, reținut

05 Dec 2023 657

Oficial de la IPJ Ilfov despre accidentul feroviar în care a fost implicat trenul IR 582 Constanța-București

05 Dec 2023 695

Știri Constanța Un polițist de frontieră băut a accidentat un pieton în Techirghiol (FOTO+VIDEO)

04 Dec 2023 1858

Știri Constanța Polițiștii din Cernavodă și Topraisar au aplicat amenzi! Iată ce au avut în vedere

04 Dec 2023 558

A lovit un sens giratoriu în Mamaia Nord! Șoferul băut și fără permis, reținut

04 Dec 2023 539

IPJ Constanța În minivacanța de 1 Decembrie au fost aplicate 355 de sancțiuni contravenționale (VIDEO)

04 Dec 2023 375

LIVE VIDEO Protest al polițiștilor în fața IPJ Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Dec 2023 1250

Razie a polițiștilor în municipiul Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi

02 Dec 2023 624

Percheziție într-un dosar de furt calificat la Constanța. Iată ce au găsit polițiștii (FOTO)

02 Dec 2023 570

Protest al polițiștilor din Constanța! Ce nemulțumiri au oamenii legii

02 Dec 2023 565