IGPR a amânat concursul pentru funcția de adjunct al șefului IPJ Constanța, până la o data ulterioară (nestabilită)!

 
  • Oficial de la IGPR: „Se amână data susținerii probei «interviu structurat pe subiecte profesionale», la concursul organizat în vederea ocupării funcției vacante de adjunct al șefului  inspectoratului de poliție județean I la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, prevăzut la poziția 3 din statul de organizare al unității, cu recrutare din sursă internă, din rândul ofițerilor de poliție din cadrul M.A.I. care îndeplinesc condițiile legale.
  • Data probei interviu urmează a fi stabilită ulterior și va fi adusă la cunoștința candidaților, în timp util, prin publicarea unui anunț, conform regulilor de publicitate în materia organizării concursurilor“.
 
Zilele trecute, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române trebuie să aibă loc concursul pentru ocuparea funcţiei de adjunct al șefului inspectoratului de poliție județean I din Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, prevăzută la poziţia 3 din statul de organizare al unităţii, cu recrutare din sursă internă (adjunct Ordine Publică).
 
Potrivit datelor noastre, la concurs s-au înscris următorii: comisar șef de poliție Marian Nucu, șef Serviciu Actiuni Speciale din IPJ Constanța, comisar șef de poliție Marin Dincă, șef al Poliției Municipale Mangalia și comisar șef de poliție Daniel Cojocaru, șef Birou în cadrul Servicului de Investigații Criminale din IPJ Ialomița.
 
Concursul nu a mai avut loc, deoarece procedura a fost amânată!
 
Oficial de la IGPR:
 

„Se amână data susținerii probei «interviu structurat pe subiecte profesionale», la concursul organizat în vederea ocupării funcției vacante de adjunct al șefului  inspectoratului de poliție județean I la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, prevăzut la poziția 3 din statul de organizare al unității, cu recrutare din sursă internă, din rândul ofițerilor de poliție din cadrul M.A.I. care îndeplinesc condițiile legale.
 
Data probei interviu urmează a fi stabilită ulterior și va fi adusă la cunoștința candidaților, în timp util, prin publicarea unui anunț, conform regulilor de publicitate în materia organizării concursurilor“.

 
În prezent, IPJ Constanța este condus de chestorul de poliţie Constantin Adrian Glugă – inspector șef.
 
Începând cu data de 01 august 2022 a fost împuternicit adjunct pe linie de Investigații Criminale din IPJ Constanța comisarul șef Simion Nicolae, fost șef al Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din IPJ Constanța. 
 
Comisarul șef Simion Nicolae i-a luat locul comisarului-șef Mircea Vizitiu, pensionat începând cu data de 01 august 2022.

 
Vizitiu fusese pus la dispoziție ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penală într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Constanța.
 

Aproape de jumătatea lunii august, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu două acorduri de recunoaștere a vinovăției!
 
Primul acord a fost încheiat de DNA cu Mircea-Relu Vizitiu.
 
Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Constanța (5573/118/2022), primul termen fiind stabilit pentru data de 27 septembrie 2022.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, părțile în dosar sunt Vizitiu Mircea Relu – inculpat, Cojocaru Ana Maria Diana, parte vătămată, Orban Stephan Dana Viorica, parte vătămată, Velescu Vlad Costin, parte vătămată și Mermeze Alexandra Beatrice, parte civilă.
 
De asemenea, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, și cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Marilena Vizitiu.
 
În acest dosar (5572/118/2022), conform portalului instanțelor de judecată, Vizitiu Marilena are calitatea de inculpat, în timp ce Orban Stephan Dana Viorica este parte vătămată iar Alexandra Beatrice Mermeze este parte civilă.
 
Primul termen al acestui dosar a fost stabilit pentru data de 27 septembrie 2022.
 
Conform procedurilor legale, dosarele de urmărire penală împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii luate în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Din 1997 până în prezent!
Galeria adjuncților șefului IPJ Constanța! Cine este prima și singura femeie care a ocupat această funcție. (FOTO)

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost ofițer din IPJ Constanța acuzat de abuz în serviciu! Se cere refacerea rechizitoriului! DNA se opune

02 Dec 2022 1801

Arestul de la IPJ Constanța are noi „clienți“! Suspecții din cazul bancomatului aruncat în aer la Pavilion, reținuți. Azi vor fi duși la arestare

30 Nov 2022 587

IPJ Constanța, lovitură de maestru în cazul bancomatului de la Pavilionul Expozițional! Cum au fost prinși principalii suspecți (VIDEO)

30 Nov 2022 2042

Exclusiv! Câți bani au fost furați din bancomatul de la Pavilionul Expozițional din Constanța

29 Nov 2022 1648

LIVE-VIDEO+TEXT Minivacanță de Sf Andrei și 1 Decembrie. Ce măsuri vor lua autoritățile în județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Nov 2022 646

Breaking News Judecătoria Constanța a pronunțat verdictul în procesul Chițac-IPJ Constanța! (MINUTA)

29 Nov 2022 2064

UPDATE Atac la bancomatul de la Pavilionul Expozițional din Constanța. Aparatul, distrus într-o explozie. Incredibil cine sunt principalii suspecți (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Nov 2022 3278

Constănțean, trimis la „răcoare“ după ce s-a bătut cu polițiștii! Poliția, despăgubită cu 500 de lei

29 Nov 2022 1095

Poliția Română, anunț important! Este vizat IPJ Constanța. Se reia o procedură importantă

28 Nov 2022 1653

Ți-au dispărut bani din cont? Câte plângeri la poliție s-au făcut în ultima perioadă, la Constanța, și ce să faci dacă devii victima unei fraude online

24 Nov 2022 1016

Declarații de avere Ioan Lorin Ursa, colonel în rezervă, fost membru CA al RAEDPP Constanța, fost consilier al ministrului Justiției, fost șef al Serviciului de Investigații Criminale (DOCUMENTE)

23 Nov 2022 962

Inconștiență în trafic în județul Constanța! Șoferi beți, drogați sau fără permis, depistați de polițiști

21 Nov 2022 932

Un colet cu jumătate de kg de cocaină depistat într-o mașină în trafic. Suspecții, reținuți de polițiștii BCCOC Constanța (GALERIE FOTO)

19 Nov 2022 1253

Anunț de ultim moment de la Poliție, despre suspecți și prejudiciu în cazul bancomatului aruncat în aer la Castelu (VIDEO)

18 Nov 2022 1957

LIVE UPDATE. Județul Constanța. Bancomat aruncat în aer, la Castelu. Anunțul Poliției (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Nov 2022 5971