Se caută șef pentru Serviciul de Informații din Direcția Operațiuni Speciale




Inspectoratul General al Poliţiei Române organizează concurs pentru ocuparea funcţiei vacante de șef serviciu la Serviciul Surse Umane de Informații și Investigații din cadrul Direcției Operațiuni Speciale, prevăzută la poziţia 575 din statul de organizare al unităţii, cu recrutare din sursă internă.
 
În vederea înscrierii şi participării la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ, următoarele condiţii:
 
Să fie ofițeri de poliție, cu următoarea pregătire de bază:

- studii universitare de lungă durată cu diplomă de licență sau echivalentă,
 
sau
 
- studii superioare de licență, ciclul I de studii universitare (în sistem „Bologna”);
 
să aibă pregătirea de specialitate:

-  cursuri postuniversitare sau de masterat (studii de master) în domeniul management sau în specialitatea studiilor de bază,
 
 sau

 
- studii universitare de lungă durată cu diplomă de licență sau echivalente absolvite anterior aplicării celor trei cicluri de tip Bologna în domeniul management sau în specialitatea studiilor de bază
 
sau
 
- studii de master, ciclul II de studii universitare în domeniul management sau în specialitatea studiilor de bază;
 
să fie declaraţi «apt medical» şi «apt» la evaluarea psihologică organizată în acest scop;
să deţină gradul profesional de minim inspector principal de poliţie;
să aibă vechime în muncă de minim 3 ani, din care 3 ani în structurile de ordine publică, apărare și siguranță națională;
să aibă 3 ani vechime în specialitatea structurii;
să aibă 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei;
să fi obţinut calificativul de cel puţin ,,Bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu;
să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de aceștia să nu fi fost pusă în mişcare acţiunea penală;
să dețină/să obțină autorizația de acces la informații clasificate, clasa ”Secret de Stat”, nivel ”STRICT SECRET”;
să dețină/să obțină aviz de organ de cercetare al poliției judiciare și ulterior D.I.I.C.O.T..
 
 
  Cererile de participare la concurs (conform modelului anexat) vor fi adresate inspectorului general al Poliției Române și vor fi depuse la adresa de e-mail a Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția Management Resurse Umane concursuriconducere@politiaromana.ro până la data de 10.04.2023, ora 16.00 (inclusiv în zilele nelucrătoare).
 
Dosarele de recrutare vor fi depuse, până la aceeași dată, respectiv 10.04.2023, ora 16.00 (și în zilele nelucrătoare), exclusiv în format electronic (scanat, format PDF needitabil), la adresa de e-mail a Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția Management Resurse Umane concursuriconducere@politiaromana.ro
 
Întrucât examinarea psihologică este de competența Centrului de Psihosociologie al M.A.I., data, ora, locul și celelalte detalii vor fi comunicate prin postare pe pagina de Internet a Inspectoratului General al Poliției Române www.politiaromana.ro.
 
Candidații nu vor fi anunțați personal cu privire la data, ora și locul unde se va organiza evaluarea psihologică, fiind obligați să se informeze prin verificarea permanentă a paginii de Internet a Inspectoratului General al Poliției Române www.politiaromana.ro.
 
Candidații trebuie să se prezinte în ziua, data, ora și locul în care au fost planificați pentru susținerea evaluării psihologice.
 
Lista candidaților declarați „apt/inapt” psihologic se va posta pe pagina de Internet a Inspectoratului General al Poliției Române www.politiaromana.ro.
 
Concursul va consta în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale, potrivit prevederilor art. 26 din Anexa nr. 3 la O.m.a.i. nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale MAI, cu modificările și completările ulterioare, care se înregistrează audio și/sau video și se va desfășura la sediul Inspectoratului General al Poliției Române din municipiul Bucureşti, șoseaua Ștefan cel Mare nr. 13-15, sector 2, în data de 11.05.2023, după următorul grafic:
 
instructajul candidaților: ora 14.00;
desfășurarea interviului pe subiecte profesionale: ora 14.15;
afișarea grilei de apreciere: la finalizarea interviului desfășurat cu ultimul candidat;
afișarea rezultatelor: după ora 16.00 (în raport de numărul candidaților);
perioada limită de depunere a eventualelor contestații (în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, respectiv 12.05.2023);
soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor la această activitate se va realiza în perioada 15.05.- 16.05.2023;
- afișarea tabelului cu rezultatele finale se va realiza în perioada 12.05. – 16.05.2023, în funcție de existența/inexistența unor eventuale contestații.
 
            Evaluarea probei de concurs se face cu note de la 1 la 10.
 
            Nota minimă de promovare a probei de concurs este 7,00.
 
            Candidații sunt declarați „admis” în ordinea descrescătoare a notelor obținute la interviul structurat pe subiecte profesionale. În situația în care mai mulți candidați obțin aceeași notă, este declarat „admis” la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. În situația în care mai mulți candidați au aceeași vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat „admis” candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs.
 
            Rezultatele se înscriu în tabelul cu rezultatele obținute la concurs și se aduc la cunoștință prin afișare la sediul Inspectoratului General al Poliției Române și prin postare pe pagina de Internet a Inspectoratului General al Poliției Române www.politiaromana.ro.
 
            Candidatul nemulțumit de rezultatul obținut la interviul structurat pe subiecte profesionale poate formula contestație o singură dată, în termen de 24 de ore de la afișare, ce va fi depusă în format electronic (semnată și scanată în format electronic needitabil) la adresa de e-mail a Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția Management Resurse Umane concursuriconducere@politiaromana.ro.
 
            Rezultatele la contestații se comunică candidaților prin afișare la sediul Inspectoratului General al Poliției Române și se postează pe pagina de Internet a Inspectoratului General al Poliției Române www.politiaromana.ro.
 
            Nota acordată după soluționarea contestației la interviul structurat pe subiecte profesionale este definitivă.
 
La concurs pot participa numai candidații care îndeplinesc condițiile legale, criteriile specifice de recrutare, condițiile de ocupare prevăzute în fișa postului și ale căror dosare de recrutare sunt complete, corect întocmite și depuse în termenul prevăzut în prezentul anunț de concurs.
 
Fișa postului poate fi consultată, la cerere, de către candidați, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, din strada Mihai-Vodă nr. 4-6, sector 5, municipiul București, tel. int. 26433.
 
Relații suplimentare privind condițiile de participare sau documentele necesare se pot obține de la Direcția Management Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, la tel. int. 26433, în zilele lucrătoare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția RomânăSe organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române- Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mu

24 Apr 2024 294

Polițistă din cadrul IPJ Constanța, medaliată cu aur la Campionatul național de tenis de masă al MAI

20 Apr 2024 655

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante. Detalii

27 Mar 2024 1804

Perioada pentru înscrierile la concursul pentru încadrarea în structurile IPJ Constanța, prelungită

26 Mar 2024 630

Poliția Română scoate la concurs 400 de posturi. Câte sunt la IPJ Constanța

15 Mar 2024 2557

Se caută șef pentru Serviciul de Analiză Comportamentală din cadrul Direcției de Investigații Criminale!

04 Feb 2024 1003

Poliția Română Aproape 6.000 de candidați s-au înscris la școlile de poliție

06 Nov 2023 1012

VIDEO Vrei să devii polițist? Acum ai ocazia! Precizări importante legate de tatuaje. Interviu online cu agent șef adjunct de poliție Olimpia Ceară, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța

01 Nov 2023 2481

Au rămas două săptămâni până la încheierea perioadei de înscriere la școlile de polițiști, jandarmi sau polițiști de frontieră

23 Oct 2023 867

Admitere la școlile de agenți de poliție recrutează! Iată detalii pentru sesiunea octombrie-decembrie

19 Oct 2023 1127

Peste 2800 de locuri, scoase la concurs în școlile de poliție, jandarmerie, poliție de frontieră și pompieri

17 Oct 2023 1178

Concurs important la București! Este vizată Poliția din Tulcea

15 Oct 2023 788

Șefi noi în Poliția Constanța! Inspector principal Alina Coman a luat aproape 10

04 Oct 2023 8821

Concurs la Poliţia Transporturi Constanţa

01 Oct 2023 1654

Concurs! Brigada de Operațiuni Speciale din Constanța, vizată de un anunț important al Poliției Române

16 Sep 2023 2101