UPDATE Și plouă, plouă, plouă. Avertizare Cod Galben și Cod Portocaliu pentru toată Dobrogea

  • Codul Galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică continuă și pe tot parcursul zilei de azi în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea
UPDATE 2 

Și un cod Portocaliu este în vigoare în intervalul 19 iunie, ora 12.00- 19 iunie, ora 23.00. Fenomene vizate sunt ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată. 

În județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și în zona de munte a județelor Suceava, Neamț și Argeș va ploua abundent. În județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat 60...80 l/mp, anunță Administrația Națională de Meteorologie. 

Ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova.

UPDATE 1

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod Galben valabil în intervalul 19 iunie, ora 10.00- 19 iunie, ora 23.00. În intervalul menționat, în jumătatea de est a ţării va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică.

În vestul Transilvaniei şi al Munteniei, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Banat şi zona de munte a Crişanei, după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată, averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.


Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.

De parcă nu ar fi destul specialiștii în meteo ne avertizează că vremea se va menține în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare.
 
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avertizări meteorologice de caniculă pentru toată țara. Pentru mai multe județe a fost emis cod roșu. Cum va fi vremea în Dobrogea

23 Jun 2021 972

ANM Dobrogea, sub atenționare de cod galben

22 Feb 2020 1654

Alertă meteo. Cod Galben pentru toată Dobrogea. Ce spun specialiştii

08 Feb 2020 5243

UPDATE Alertă meteo. Cod Galben în toată Dobrogea şi în mare parte a sudului şi estului României

24 Oct 2019 2631

UPDATE Alertă. Cod Galben pentru toată Dobrogea și zonele limitrofe. Ce spun meteorologii. Avertismentul Poliției Rutiere

15 Apr 2018 2789

Meteo. Județele Constanța și Tulcea, concomitent, sub avertizare Coduri Galbene și Portocalii. Cum rar poți vedea. Ce spune fiecare și cât durează

28 Feb 2018 4392

Vizibilitate redusă, burnițe izolate Avertizarea de cod galben emisă pentru aproape toată țara este valabilă și-n județul Constanța

10 Jan 2014 1447

UPDATE Avertizare Cod Galben pentru Constanţa prelungită

01 Jul 2013 1234