Inaugurarea Consulatului Onorific al României la Daejeon

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a participat astăzi, 11 iulie 2013, la ceremonia de inaugurare a Consulatului Onorific al României la Daejeon, Republica Coreea. Ceremonia de inaugurare s-a desfăşurat în prezenţa primarului Daejeon Metropolitan City, Yun Hong-chul, primarul adjunct al oraşului Sejong, Kim Shin-ho, CEO al Sun Medical Centre, Sun Doo-hoon, dar şi a decanului Corpului Consulilor Onorifici în Coreea, Yu Seung-pil. Evenimentul a fost urmat de o recepţie organizată de noul consul onorific al României, dr. Sun Kyung-hoon.

În alocuţiunea rostită în cadrul ceremoniei de inaugurare, ministrul afacerilor externe român a evidenţiat importanţa zonei Daejeon Metropolitan City, Sejong Special Self-Governing City şi Chungcheongnam-buk-do, zona acoperită de noul consulat onorific cu sediul la Daejeon, care cuprinde un areal geografic de peste 8000 km pătraţi, cu o importanţă administrativă şi economică deosebită pentru Republica Coreea, înglobând o populaţie de peste 3 milioane de locuitori.
Administrativ, pe lângă statutul în sine de centre metropolitane (Daejeon Metropolitan City, respectiv, Sejong Special Self-Governing City), cu un aparat guvernamental local corespunzător “primului nivel de diviziune regională”, cele două locaţii se evidenţiază prin concentrări de instituţii ale executivului central (“Complexe guvernamentale”).

Dimensiunea economică, în cazul Daejeon-ului, este în primul rând regăsită în Zona Specială de Cercetare şi Dezvoltare (“Daedeok Innopolis”, care curpinde 28 de institute de stat şi 79 private, grupând cca 880 de corporaţii şi 20.000 angajaţi), susţinută şi de activitatea celor 18 universităţi locale, între care se evidenţiază Korea Advanced Institute of Sciencew and Technology (KAIST). Daedeok Innopolis excelează în domenii de interes strategic global: telecomunicaţii, nanotehnologie, biotehnologie, hidraulică, fuziunea nucleară, aeronautică, robotică, tehnologii de mediu.

Identitatea şi reputaţia Daejeon-ului este dată de cadrul climatic şi uman confortabil, dezvoltat într-un mediu ecologic echilibrat şi confirmat prin dimensiunea multiculturală, de punte între comunitatea ştiinţifică autohtonă şi cea internaţională.
Locul privilegiat în ierarhia administrativă coreeană şi centralizarea de proiecte economice de anvergură strategică şi cu o largă aplicabilitate în industria integrată dau consistenţă regiunii Daejeon Metropolitan City, Sejong Special Self-Governing City şi Chungcheongnam-buk-do şi se constituie prin ele însele în argumente care pledează convingător pentru beneficiile situării Consulatului Onorific al României în Daejeong.

În condiţiile în care valorificarea în viitor a Parteneriatului Strategic dintre România şi Republica Coreea se poate face eficient prin dezvoltarea de programe de cooperare legate de domenii de interes strategic, în măsură să confere relaţiei bilaterale identitate consistenţă şi soliditate, oferta de oportunităţi a regiunii Daejeon-Sejong este un câştig pentru România.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai multe mașini avariate în zona unor localuri din Constanța (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 1771

Știri Constanța azi UPDATE. LIVE VIDEO. Accident rutier mortal, la ieșire din 2 Mai spre Mangalia. Mașină răsturnată (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 7894

Horoscop pentru luni, 29 aprilie 2024. Segmentul financiar atrage atenția în mod deosebit unuia dintre nativii zodiacului

29 Apr 2024 517

Știri Constanța azi Accident mortal în Sinoe! Un tânăr de doar 21 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu mașina (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 6403

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 514

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 523

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3771

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 611

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 1038

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2671

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3659

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 441

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1138

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 985

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 669