Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu cu o delegaţie a Congresului European Evreiesc

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a avut astăzi, 9 iulie 2013, o întrevedere cu o delegaţie a Congresului European Evreiesc condusă de Serge Cwajenbaum, Secretar General al Congresului European Evreiesc.
Au fost abordate, în cadrul discuţiei, teme legate de relaţia foarte bună a României cu statul Israel, evaluarea situaţiei din Orientul Mijlociu, inclusiv perspectivele dosarelor iranian, sirian şi evoluţiile recente din Egipt, combaterea dezvoltării antisemitismului în Europa, angajamentul României faţă de combaterea antisemitismului şi promovarea educaţiei în materie de Holocaust, aderarea României la spaţiul Schengen, alegerile pentru Parlamentul European din anul 2014.

În convorbirile cu reprezentanţii Congresului European Evreiesc, oficialul român a reafirmat angajamentul constant al României în ceea ce priveşte condamnarea şi combaterea antisemitismului şi condamnarea negării Holocaustului. Au fost evidenţiate progresele semnificative pe care România le-a realizat în ultima perioadă de timp inclusiv în plan academic, concretizate în dezvoltarea a numeroase programe de studii asupra Holocaustului. În context, secretarul de stat Bogdan Aurescu a salutat contribuţia majoră a comunităţilor israelienilor originari din România la realizarea acestor proiecte.
Ambele părţi au evocat cu îngrijorare evoluţiile la nivel european de creştere a manifestărilor antisemite, populiste, extremiste şi xenofobe, convenindu-se cooperarea pentru combaterea acestora.
Informaţii suplimentare
 
Congresul European Evreiesc (EJC) este o organizaţie fondată în 1986, cu sediul la Paris şi filiale în Bruxelles, Strasbourg, Berlin şi Budapesta. Este singurul organism reprezentativ al comunităţilor evreieşti alese prin procese electorale democratice din Europa. EJC funcţionează ca o organizaţie-umbrelă ce reuneşte alte 42 de comunităţi evreieşti naţionale din state europene. Organizaţia este afiliată Congresului Mondial Evreiesc şi cooperează în activitatea sa cu instituţiile Uniunii Europene, Consiliul Europei, ONU, OSCE.
Principalele obiective ale activităţii EJC sunt combaterea antisemitismului prin educaţie şi justiţie, în cooperare cu guvernele naţionale şi instituţiile europene, promovarea unei politici echilibrate în relaţie cu Israelul şi Orientul Mijlociu, promovarea dialogului interconfesional şi a educaţiei în materie de Holocaust.
EJC a fost implicat în proiecte internaţionale precum forumurile Let My People Live!, proiect sprijinit de Consiliul Europei sau organizarea Conferinţei Internaţionale pentru Prevenirea Catastrofelor Nucleare - eveniment organizat la Luxemburg în luna mai 2013, sub egida Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autoturism electric, implicat într-un accident, pe strada Cibinului (FOTO+VIDEO)

03 May 2024 856

Constanța Accident pe Autostrada Soarelui, lângă Ciocârlia

03 May 2024 644

Știri Constanța Un autoturism cu numere de Ialomița a intrat în mai multe mașini, în zona Hotelului Nevada

02 May 2024 961

Horoscop pentru joi, 02 mai 2024. Află cum va fi ziua de azi pentru zodia ta

02 May 2024 496

Alertă lângă o stație GPL O camionetă, cuprinsă de flăcări, pe Șoseaua Mangaliei! (FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1641

Mai multe mașini avariate în zona unor localuri din Constanța (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 2090

Știri Constanța azi UPDATE. LIVE VIDEO. Accident rutier mortal, la ieșire din 2 Mai spre Mangalia. Mașină răsturnată (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 9355

Horoscop pentru luni, 29 aprilie 2024. Segmentul financiar atrage atenția în mod deosebit unuia dintre nativii zodiacului

29 Apr 2024 564

Știri Constanța azi Accident mortal în Sinoe! Un tânăr de doar 21 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu mașina (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 6679

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 533

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 534

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3784

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 620

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 1059

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2689