MAEConsultările secretarului de stat Traian Hristea cu omologul spaniol Diego Martínez Belío

Comunicat de presă
Consultările secretarului de stat Traian Hristea cu omologul spaniol Diego Martínez Belío
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a avut marți, 21 mai, consultări diplomatice dedicate tematicilor subscrise spațiului african cu secretarul de stat pentru afaceri globale spaniol Diego Martínez Belío.
Discuțiile au prilejuit un schimb de opinii privind evoluțiile din Sahel și din vestul Africii. Cei doi demnitari au subliniat importanța stabilității în Sahel și impactul evoluțiilor din acest spațiu asupra echilibrului la nivel regional.
Secretarul de stat Traian Hristea a prezentat noua Strategie România-Africa, evidențiind relevanța crescută a acestui continent, asumată la cel mai înalt nivel, pentru politica externă a României. Au fost amintite demersurile recente ale statului român în plan diplomatic, securitar și în cel al asistenței oficiale pentru dezvoltare, în raport cu statele africane. De asemenea, a fost exprimată deschiderea României pentru cooperarea cu partenerii africani în scopul creării de locuri de muncă și cooperarea cu state partenere din cadrul UE în acest sens.   
Schimbul de opinii a prilejuit, totodată, discutarea modalităților de cooperare între România și Spania în cadrul unor proiecte comune dezvoltate pe continentul african. În acest context, a fost evidențiată similitudinea abordărilor părții spaniole și a celei române în relație cu partenerii africani, pornind de la principiile unei colaborări între parteneri egali.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAEConsultările secretarului de stat Traian Hristea cu reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Externe belgian

16 May 2024 323

MAEDin Agenda de lucru a MAE 09 aprilie 2024, vă semnalăm

09 Apr 2024 374

MAEConsultările secretarului de stat Traian Hristea cu vice-ministrul pentru afaceri externe din Regatul Arabiei Saudite, Waleed bin Abdulkarim Al Khuraiji

16 Feb 2024 460

MAEConsultările secretarului de stat Traian Hristea cu secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe al Republicii India, Sanjay Verma

13 Jun 2023 537