MAEÎntrevederea secretarului de stat Iulian Fota cu omologul norvegian Eivind Vad Petersson

29 noiembrie 2023
 
Comunicat de presă
Întrevederea secretarului de stat Iulian Fota cu omologul norvegian Eivind Vad Petersson
 
Secretarul de stat din pentru afaceri strategice Iulian Fota a avut miercuri, 29 noiembrie 2023, o întrevedere cu omologul său din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Eivind Vad Petersson. Vizita secretarului de stat norvegian a avut loc în contextul sosirii în România a avioanelor F-16, achiziționate de la partea norvegiană.
Cei doi secretari de stat au trecut în revistă evoluțiile situației de securitate din Vecinătatea Estică și Marea Neagră, în contextul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, cu accent asupra sprijinului multidimensional acordat Kievului.
Totodată, au fost analizate provocările cu care se confruntă partenerii vulnerabili din regiune, fiind subliniată importanța consolidării sprijinului aliat și bilateral pentru aceștia, în mod special pentru Republica Moldova.
Au fost evidențiate importanța menținerii unității și solidarității aliate, precum și consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAE Agenda MAE

27 Sep 2023 441

MAEÎntrevederea secretarului de stat Iulian Fota cu Bonnie Jenkins, subsecretar de stat al SUA

17 Aug 2023 514

MAEÎntrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota cu delegația Comisiei de politică externă și de apărare a Senatului Republicii Italiene

16 Jun 2023 708