Viceprim-ministrul Dragnea şi comisarul Hahn au discutat despre regionalizare, în contextul pregătirii programării 2014-2020

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a discutat marţi, 19 martie a.c., la Bruxelles, cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politica regională, despre modul în care regionalizarea ar putea îmbunătăţi utilizarea fondurilor europene în România.

Johannes Hahn a salutat iniţiativa de a demara un astfel de proces şi s-a arătat interesat de viitoarea sa evoluţie. Comisarul a subliniat că, în proiectarea şi implementarea acestui proces, trebuie avută în vedere, ca principal obiectiv, atragerea efectivă a fondurilor europene, astfel încât cetăţenii români să beneficieze de investiţiile finanţate de Uniunea Europeană.

„I-am prezentat comisarului Hahn care sunt principiile regionalizării. Domnul comisar are acelaşi punct de vedere: că regionalizarea trebuie făcută în România şi trebuie făcută anul acesta. Îi vom trimite în detaliu care sunt proiectele noastre. I-am răspuns la o serie de întrebări legate de faptul că reorganizarea guvernului nu a afectat sub nicio formă capacitatea, funcţionalitatea autorităţilor implicate în gestionarea fondurilor europene”, a declarat Liviu Dragnea la finalul întâlnirii.

Referitor la procesul de negociere a Acordului de Parteneriat cu Comisia Europeană pentru perioada de programare 2014-2020, Liviu Dragnea a afirmat: „În linii mari, ne-am pus de acord, urmând ca, în perioada următoare, să comunicăm foarte strâns şi orice raport de progres pe care îl vom face în domeniu să-l trimitem comisarului, pentru a fi informat în permanenţă, pentru că trebuie să lucrăm foarte atent, în paralel cu negocierea pentru viitoarea arhitectură a programelor operaţionale”.

Totodată, cei doi oficiali au discutat despre modalitatea de eliminare a riscului dezangajării automate a unor fonduri europene alocate României şi Slovaciei, conform celor stabilite la  Consiliul European din luna februarie a.c.

„Am discutat despre n+3, domnul comisar este unul dintre susţinătorii acestei promisiuni făcute României şi Slovaciei. Ne-a informat că specialiştii din direcţiile pe care le coordonează lucrează la a identifica toate măsurile posibile care pot fi adoptate pentru a atinge acest obiectiv şi anume eliminarea riscului dezangajării automate a unor fonduri din România şi Slovacia, fără a modifica regulamentul. Aşa cum am spus şi în Comisia REGI, România solicită în continuare ca această promisiune care a fost făcută în Consiliul European, la un asemenea nivel, celor două ţări, să fie respectată. Pentru noi este important, pentru că discutăm de sume foarte mari de bani”, a precizat Liviu Dragnea.

* * *
Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei de lucru desfăşurate la Bruxelles, în perioada 18-19 martie a.c., de delegaţia MDRAP, condusă de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, în contextul reuniunii Comisiei REGI a Parlamentului European. Reuniunea are ca scop intensificarea dezbaterilor la nivelul statelor membre şi al instituţiilor europene cu privire la viitorul politicilor regionale şi de coeziune.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autoturism electric, implicat într-un accident, pe strada Cibinului (FOTO+VIDEO)

03 May 2024 944

Constanța Accident pe Autostrada Soarelui, lângă Ciocârlia

03 May 2024 689

Știri Constanța Un autoturism cu numere de Ialomița a intrat în mai multe mașini, în zona Hotelului Nevada

02 May 2024 990

Horoscop pentru joi, 02 mai 2024. Află cum va fi ziua de azi pentru zodia ta

02 May 2024 519

Alertă lângă o stație GPL O camionetă, cuprinsă de flăcări, pe Șoseaua Mangaliei! (FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1697

Mai multe mașini avariate în zona unor localuri din Constanța (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 2139

Știri Constanța azi UPDATE. LIVE VIDEO. Accident rutier mortal, la ieșire din 2 Mai spre Mangalia. Mașină răsturnată (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 9524

Horoscop pentru luni, 29 aprilie 2024. Segmentul financiar atrage atenția în mod deosebit unuia dintre nativii zodiacului

29 Apr 2024 568

Știri Constanța azi Accident mortal în Sinoe! Un tânăr de doar 21 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu mașina (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 6743

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 535

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 543

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3792

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 623

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 1062

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2697