IGSURO-ALERT pentru prezența animalelor periculoase, în județele Argeș, Buzău, Dâmbovița, Gorj și Mureș

BULETIN DE PRESĂ
din 11 decembrie 2023
 
Pompierii au intervenit la peste 4.000 de situații de urgență în ultimele 72 de ore
 
În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pompierii militari din întreaga țară au gestionat cu promptitudine peste 4.000 de situații de urgență.
 
Cele mai multe misiuni desfășurate de către colegii noștri au fost cele ale echipajelor SMURD, care au intervenit la aproximativ 3.500 de solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor calificat, în urma cărora 3.523 de persoane au fost asistate medical. În perioada de referință 31 de persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
De asemenea, eforturile echipajelor operative au fost concentrate și pe acțiunile destinate protecției comunităților, unde, salvatorii au acționat pentru gestionarea optimă a celor 494 de situații pentru căutarea, deblocarea, salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții, accidente din domeniul CBRN, precum și alte situații de urgență.
 
Totodată, o atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 18 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme, în timp ce, echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 197 de incendii izbucnite la nivel național.
 
În perioada analizată, au fost transmise 8 de mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase, în județele Argeș, Buzău, Dâmbovița, Gorj și Mureș.
 
Pe lângă toate aceste situații, pompierii au continuat acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor străini veniți în România.
 

Siguranța fiecăruia dintre noi depinde de cunoștințele și acțiunile noastre. Accesați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, care este disponibilă gratuit din App Store și Google Play.
 
Respectați recomandările noastre, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSU Peste 1000 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, în ultimele 24 de ore. Constanța, în topul solicitărilor

24 Jun 2022 936