IPJ AlbaAcțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe raza județului Alba

Nr. 101.041 din 12 decembrie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Ieri, 11 decembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 290 de persoane și au fost verificate 199 de autovehicule.
 
Au fost constatate 73 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 16.630 lei. Au fost reținute 3 permise de conducere, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și au fost constatate 7 infracțiuni.
 
 
  •  
 
Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe raza județului Alba
 
În perioada 4 - 10 decembrie 2023, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului județ, o acțiune ce a avut ca scop creșterea gradului de disciplină rutieră și depistarea și sancționarea participanților la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulația pe drumurile publice.
 

În această perioadă, au fost aplicate 472 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei, din care 250 pentru depășirea limitei legale de viteză, 45 pietonilor care nu au respectat regulile privind traversarea sau circulația pe drumurile publice, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.
 
Totodată, au fost reținute 40 de permise de conducere, au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 7 infracțiuni.

 
  •  
Infracțiuni rutiere
 
La data de 12 decembrie 2023, în jurul orei 03.30, polițiștii de ordine publică din Alba Iulia, în timp ce acționau pe strada Francisca din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism care era condus de un tânăr de 22 de ani, din Alba Iulia.
 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 
 
  •  
 
La data de 11 decembrie 2023, în jurul orei 20.00, polițiștii din Sebeș au depistat un bărbat de 73 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Dorin Pavel din Sebeș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
  •  
 
Mandat European de Arestare
 
La data de 11 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Blaj au depistat, pe raza municipiului, un bărbat de 30 de ani, din Blaj, județul Alba, posesor al unui mandat european de arestare, emis de către autoritățile judiciare din Germania, pentru săvârșirea unor infracțiuni contra persoanei.
 
Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - Inspectoratul General al Poliției Române.
 
În cursul zilei de azi, 12 decembrie, bărbatul va fi prezentat autorității competente, respectiv Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.
 
  •  
 
Amplasarea radarelor în perioada 13 decembrie 2023
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 - Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Alba Amplasarea radarelor în data de 1 septembrie 2023

31 Aug 2023 545