IPJ Arad Reținut pentru furt calificat

BULETIN DE PRESĂ

Reținut pentru furt calificat

            Polițiștii Secției 2 Micălaca au identificat un tânăr de 23 de ani, din Arad, care, în perioada 2-7 martie a.c., prin dislocarea geamului, ar fi pătruns într-o locuință de pe strada Tarafului, de unde ar fi sustras mai multe scule. Același tânăr este bănuit de un furt dintr-un imobil nelocuit de pe strada Diogene, din municipiu, de unde ar fi sustras cabluri eclectrice.
            În ziua de 27 aprilie a.c., a fost efectuată o percheziție la domiciliul celui în cauză, de unde au fost ridicate bunuri cu valoare probatorie.
            În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Arad cu propunerea luării unei măsuri preventive, sub aspectul săvârșirii a două infracțini de furt calificat.
            Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celui în cauză, acesta fiind bănuit de comiterea altor fapte similare, în municipiu.
 
 
Bărbat din Lipova, reținut pentru tulburarea ordinii și liniștii publice
 
            Polițiștii Secției 7 Rurală Lipova au fost sesizați despre faptul că un bărbat ar fi fost lovit și amenințat, pe o stradă din localitatea Barațca, în seara zilei de 26 aprilie a.c..
            În urma cercetărilor, a fost identificat un bărbat din Lipova, de 29 de ani, bănuit de săvârșirea faptei. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tuburarea ordinii și liniștii publice, urmând a fi prezentat magistraților judecătoriei Lipova cu propunerea luării de măsuri preventive.
 
 
Reținut pentru infracțiuni rutiere
 
            Polițiștii din Vladimirescu au depistat, în seara zilei de 27 aprilie a.c., un autoturism ieșit de pe partea carosabilă, pe D.N. 79, la ieșirea din localitatea Zimandu Nou.

            La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 30 de ani, din Arad, aflat sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,95 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiind dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
            Totodată, în urma verificărilor, a reieșit că cel în cauză are dreptul de a conduce anulat.
            În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. 

 
 
Fără permis, la volan
 
            Polițiștii Secției 5 Rurală Ineu, aflați în patrulă cu un jandarm al I.J.J. Arad, au depistat, în seara zilei de 27 aprilie a.c., un tânăr de 23 de ani, din Bcsig, în timp ce conducea un autoturism în localitate, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
            Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal, pentru conducere fără permis.
 
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 28.000 de lei, din care 27 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora.
Au fost reținute 4 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.
Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
 
Întocmit,
Agent șef principal de poliție

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ AradReținut pentru furt calificat

16 Nov 2023 500

IPJ Arad Buletin de presă

22 Sep 2023 481

IPJ Arad Buletin de presă

05 Sep 2023 635

IPJ AradEvenimente rutiere, cu biciliști

21 Aug 2023 690

IPJ Arad Buletin de presă 07.06.2023

07 Jun 2023 610