IPJ ArgeșActivități preventive în școli

Nr. 100 din 13 februarie 2024
 
 
Activități preventive în școli
 
 
Peste 100 de elevi s-au întâlnit cu polițiști în ultimele 24 de ore.
Activitățile preventive desfășurate de polițiști în școli au devenit o sarcină curentă, desfășurată în același context cu verificarea modului de asigurare a controlului accesului și a securității spațiilor din unitățile de învățământ, precum și al activităților desfășurate în sistem integrat, împreună cu jandarmi argeșeni și cu polițiști locali, în zonele adiacente școlilor. Activitatea asumată de polițiștii argeșeni are scopul creșterii gradului de siguranță în unitățile de învățământ.
Activitățile din ultimele 24 de ore au fost desfășurate după cum urmează:
- polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială Vrănești – Structura Râncăciov, din comuna Călinești, beneficiari fiind 32 de elevi și un cadru didactic.
- polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială Broșteni Aninoasa – structura Slănic, din comuna Aninoasa, unde au desfășurat 4 activități, astfel:
  1. o activitate de prevenire a victimizării minorilor, în cadrul Programului ,,Școala siguranței – Tedi”, cu 12 de elevi și un cadru didactic;
  2. o activitate de prevenire a violenței, în cadrul Programului de prevenire a victimizării minorilor, cu 30 de elevi și 2 cadre didactice;
  3. o activitate privind prevenirea criminalității informatice și siguranța online, în cadrul Proiectului siguranța online, cu 16 minori și 2 cadre didactice;
  4. o activitate în cadrul Campaniei împotriva traficului de persoane, cu 14 elevi și 2 cadre didactice.
Polițiștii au acționat pentru conștientizarea consecințelor asociate riscului de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar. Totodată, au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, aspecte referitoare la răspunderea contravențională și penală a minorilor. De asemenea, au fost prezentate consecințe ale consumului și implicații legale ale traficului de substanțe cu efect psihoactiv.
Activitățile s-au desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate problemele specifice temelor prezentate, precum şi alte probleme cu care se confruntă elevii.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști în școli în ultimele 24 de ore

10 Apr 2024 267

IPJ ArgeșSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

18 Oct 2023 457

IPJ Argeș Buletin de presă

22 Sep 2023 520