IPJ Argeș Buletin de presă 18 septembrie

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în ultima zi a săptămânii trecute, au fost aplicate aproximativ200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 35.000 de lei. Totodată polițiștii structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retras 7 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Acțiuni pentru siguranța rutieră desfășurate de polițiștii rutieri piteșteni

În ziua 17 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă, sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului, acționând și pentru depistarea și sancționarea în situații de conducere agresivă.
Activitățile au fost desfășurate atât pe raza municipiului Pitești, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri piteștieni au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.075 de lei, au reținut 2 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.
Cea mai mare viteză înregistrată de aparatul RADAR pe parcursul activităților desfășurate de polițiștii Biroului Rutier Pitești în ultimele 24 de ore a fost de 142 km/h.
De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate în ziua de duminică, au fost întocmite două dosare penale, ca urmare a depisătării unui conducător auto care conducea sub influența alcoolului, având o valoare a alcoolemiei de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, precum și a unui altc conducător auto care conducea un autoturism cu valabilitatea numerelor provizorii expirată.

Acțiuni pentru siguranța rutieră desfășurate de polițiștii rutieri câmpulungeni

În ziua 17 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă, sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului, acționând și pentru depistarea și sancționarea în situații de conducere agresivă.
Activitățile au fost desfășurate atât pe raza municipiului Câmpulung, cât și în localitățile rurale de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri piteștieni au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.050 de lei, au reținut 5 permise de conducereși au retras un certificat de înmatriculare.

Permisele de conducere au fost reținute pentru depășirea vitezei legale de pe tronsonul unde au fost realizate constatările, iar dintre vitezele cu care au fost înregistrați conducătorii auto în cauză, în două dintre cele cinci situații, (130 și 122 de km/h) acestea au depășit și pragul de 70 de km/h peste limita de viteză admisă pe tronsoanele drumurilor pe care au fost realizate depistările cu aparatul RADAR, situații în care măsura complementară prevăzută de legislație este reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 120 de zile și eliberarea unei dovezi înlocuitoare fără drept de circulație.

Acțiuni pentru siguranța rutieră desfășurate de polițiști în mediul rural

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au desfășurat activități de asigurare și menținere a ordinii publice, creștere a gradului de siguranță rutieră și prevenire a abaterilor de la normele de conviețuire socială și a faptelor contra patrimoniului.
În urma abaterilor constatate în ultimele 48 de ore, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.990 de lei, (pentru abateri de la normele rutiere și de la cele de conviețuire socială), cu măsurile complementare de reținere a trei permise de conducere și retragere a două certificate de înmatriculareși a unui set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.
Dintre sancțiunile rutiere prevăzute cu măsuri complementare, trei au fost aplicate ca urmare a depisării sub influența alcoolului ( valori ale alcoolemiei cuprinse între 0,12 ți 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat), una ca urmare a depistării cu valabilitatea I.T.P. expirată, și una ca urmare a depistării fără asigurare obligatorie auto.

Conduceau cu viteză excesivă

Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 39 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN 65B, cu viteza de 142 km/h (+52 km/h față de limita de pe tronsonul unde a fost realizată constatarea).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 45 de ani, din Pitești, care conducea un motociclu pe DN 73, pe raza localității Schitu Golești, cu viteza de 130 km/h (+80 km/h față de limita de pe tronsonul unde a fost realizată constatarea).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 39 de ani, din localitatea Cornetu, județul Ilfov, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, cu viteza de 122 km/h (+72  km/h față de limita de pe tronsonul unde a fost realizată constatarea).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Conduceau sub influența alcoolului

Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 51 de ani, care conducea un autoturism pe str. Maternității de pe raza municipiului Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336, alin. 1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
Polițiștii Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 45 de ani, din Pietroșani, care conducea un autoturism pe str. Livezilor de pe raza orașului Mioveni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336, alin. 1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Conducea un autovehicul cu înmatricularea provizorie expirată

Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 36 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Masternității din Pitești, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că valabilitatea autorizației de circulație provizorie era expirată.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Conducea un autovehicul cu numere de înmatriculare false

În ziua de 17 septembrie a.c,, polițiștii Secției de Poliție Rurală Buzoești au depistat un bărbat de 25 de ani, din Recea, care conducea un autoturism pe DJ 504, pe raza comunei Recea, având aplicate plăcuțe cu un număr de înmatriculare emis de autoritățile din Bulgaria, iar persoana aflată la volan nu a respectat semnalul regulamentar de oprire.
În aceste condiții, polițiștii au pornit în urmărirea celui în cauză, iar conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu gardul unui imobil.
Din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că autovehiculul în cauză era înmatriculat în țară, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare ce se găseau montate pe vehicul, erau aferente unui alt autoturism.
Totodată, din verificări a rezultat că cel în cauză nu figura ca deținător de permis de conducere.
 Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 și 335 din Codul Penal, totodată fiind dispusă și indisponibilizarea autovehiculului în cauză. Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În județul Argeș Profesor, arestat pentru agresiune sexuală. O agresase pe minoră chiar în incinta liceului

19 Mar 2024 573

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevii

08 Feb 2024 483

Bărbat decedat într-un incendiu în județul Argeș! Victima, găsită carbonizată

15 Jan 2024 859

UPDATE Directorul aeroportului din Sibiu, implicat într-un accident rutier mortal în județul Argeș! Un bărbat a murit și alte trei persoane au fost rănite (GALERIE FOTO)

10 Jan 2024 850

Femeie acroșată de un tren de călători! Victima, transportată la spital

10 Jan 2024 802

Bărbat găsit decedat într-un canal din municipiul Curtea de Argeș. A fost deschisă o anchetă

08 Jan 2024 571

UPDATE. Eveniment rutier în Argeș. Un autoturism a fost proiectat într-o țeavă de gaze!

07 Jan 2024 724

Femeie de 44 de ani din București, violată de mai mulți tineri într-un bar din județul Argeș! Suspecții au filmat totul

06 Jan 2024 6882

Șoferul unui tractor a ignorat legile rutiere! Iată cum s-a aventurat în trafic

04 Jan 2024 711

Bărbat de 73 de ani, găsit decedat într-un lac din județul Argeș

03 Jan 2024 809

Sute de kilograme de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiștii din Argeș

30 Dec 2023 753

O femeie și fiul său de 8 ani, răniți în incendiul ce le-a cuprins apartamentul. Polițiștii au întocmit dosar penal

27 Dec 2023 965

În Argeș Bărbat reținut de polițiști după agresarea fostei soții

26 Dec 2023 863

Femeie, din Argeș, reținută pentru furt calificat. Aceasta a sustras 63.000 euro din cutia de valori a tatălui ei

24 Dec 2023 922

Tânără de 19 ani, decedată într-un accident rutier în Argeș! Alți doi tineri, răniți (GALERIE FOTO)

16 Dec 2023 1401