IPJ Argeș Buletin de presă

Reținut de polițiști
 
În ziua de 27 septembrie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au fost sesizați, de către o femeie din Pitești, cu privire la faptul că, un bărbat i-ar fi sustras telefonul mobil din geantă, în timp ce aștepta să cumpere produse de la un chioșc.
Polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 3 Poliție Piteștis-au deplasat la fața locului și, în urma verificărilor, pe baza semnalmentelor oferite de persoana vătămată, au identificat persoana bănuită de săvârșirea fapte, un bărbat de 66 de ani din județul Olt.
În apropierea bărbatului, polițiștii au găsit abandonat și telefonul mobil în cauză.
În cauză, a fost întocmitdosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt, iar bărbatul a fost condus la sediul poliției, pentru audieri.
După administrarea probatoriului, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 61 de filtre.
Au fost legitimate 838 de persoane, au fost verificate 612 autoturisme și au fost efectuate 274 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 335de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei, dintre care 288 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 35 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 19 permise de conducere și au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare.
 

Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
În ziua de 27 septembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.

Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și unități de învățământ.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.310 lei, fiind reținutepatru permise de conducere și retrase opt certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind desfășurate și activități de informare şi prevenire la mai multe societăți comerciale. Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările privind modificările legislative cu privire la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
Exemple:
 
Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un tânăr de 20 de ani, din Bascov, care conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Bălcescu, și nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public printr-un loc semnalizat corespunzator.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționată contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 60 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un tânăr de 20 de ani, din Bascov, care conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Bălcescu, și nu a acordat prioritate de trecere autoturismelor din sensul giratoriu.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 870 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 60 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat, pe b-dul Nicolae Bălcescu,o tânără de 20 de ani, din Budeasa, care avea aplicate folii de culoare închisă pe gemurile laterale față ale autoturismului, folii ce estompează vizibilitatea atât din exterior, cât și din interior, fără a deține omologare în acest sens.
În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, precum și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
 
În ziua 27 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă sau sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului.
Activitățile au fost desfășurate atât pe raza municipiului Pitești, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.105 lei, au retras două certificate de înmatriculare și au reținut 5 permise de conducere.
 
Exemple:
 
Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 19 ani, din Hârtiești, care conducea un autoturism pe bulevardul Republicii, cu viteza de 116 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
Acțiuni ale polițiștilor și specialiștilor RAR
 
În ziua de 27 septembrie a.c, politiștii Secției 2 Poliție Pitești, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român - Argeș, au acționat în trafic, pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere ce au loc pe fondul nerespectării reglementărilor privind starea tehnică a autoturismelor, respectiv pentru depistarea utilizatorilor de vehicule cu modificări neomologate aduse asupra acestora.
Neregulile specifice stării tehnice au fost următoarele:
- nereguli privind sistemele de evacuare și noxele: 1;
- folii neomologate: 4;
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.380 de lei, și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
 
Depistat de polițiști în timp ce conduceau sub influența alcoolului
 
În ziua de 27 septembrie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat unbărbat de 39 de ani, din județul Bacău, care conducea un autocamion, pe DN 7, în localitatea Drăganu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
Depistat de polițiști conducând fără a deține permis
 
În ziua de 27 septembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 48 de ani, din Poiana Lacului, care conducea un autoturism, pe DN 7, în localitatea Bascov, iar în urma verificării în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că aceasta nu figurează cu permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea parcehtului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.
Din cercetări s-a stabilit că,în ziua de 12 septembrie a.c., un bărbat de 45 de ani, din Pitești,în urma unui conflict în trafic, ar fi blocat calea unui autoturism condus de o femeie, ar fi coborât din mașină și ar fi lovit-o pe conducătoarea auto în zona feței, după care a plecat.
În urma activităților desfășurate de polițiști, bărbatul a fost identificat și audiat în cauză.
După administrarea probatoriului, la data de 21 septembrie a.c., acesta a fostreținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, ulterior fiind cercetat sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevii

08 Feb 2024 346

Bărbat decedat într-un incendiu în județul Argeș! Victima, găsită carbonizată

15 Jan 2024 661

UPDATE Directorul aeroportului din Sibiu, implicat într-un accident rutier mortal în județul Argeș! Un bărbat a murit și alte trei persoane au fost rănite (GALERIE FOTO)

10 Jan 2024 705

Femeie acroșată de un tren de călători! Victima, transportată la spital

10 Jan 2024 669

Bărbat găsit decedat într-un canal din municipiul Curtea de Argeș. A fost deschisă o anchetă

08 Jan 2024 458

UPDATE. Eveniment rutier în Argeș. Un autoturism a fost proiectat într-o țeavă de gaze!

07 Jan 2024 613

Femeie de 44 de ani din București, violată de mai mulți tineri într-un bar din județul Argeș! Suspecții au filmat totul

06 Jan 2024 6526

Șoferul unui tractor a ignorat legile rutiere! Iată cum s-a aventurat în trafic

04 Jan 2024 574

Bărbat de 73 de ani, găsit decedat într-un lac din județul Argeș

03 Jan 2024 691

Sute de kilograme de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiștii din Argeș

30 Dec 2023 603

O femeie și fiul său de 8 ani, răniți în incendiul ce le-a cuprins apartamentul. Polițiștii au întocmit dosar penal

27 Dec 2023 846

În Argeș Bărbat reținut de polițiști după agresarea fostei soții

26 Dec 2023 751

Femeie, din Argeș, reținută pentru furt calificat. Aceasta a sustras 63.000 euro din cutia de valori a tatălui ei

24 Dec 2023 785

Tânără de 19 ani, decedată într-un accident rutier în Argeș! Alți doi tineri, răniți (GALERIE FOTO)

16 Dec 2023 1197

În Argeș Societate cu activitate în domeniul silvic, sancționată de polițiști. Ce au constatat oamenii legii

10 Dec 2023 702