IPJ Argeș Buletin de presă

Reținut de polițiști
 
În ziua de 29 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș au continuat cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, și au reținut un bărbat de 21 de ani, din Rătești.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 10 spre 11 septembrie 2022, bărbatul, împreună cu un bărbat de 37 de ani, din Crângurile, Dâmbovița, ar fi sustras o semiremorcă, încărcată cu anvelope, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, parcată pe marginea DN 65 B.
Pentru săvârșirea faptei, bărbații ar fi folosit un autocamion, căruia i-au atașat plăcuțe cu număr de înmatriculare fals, autocamion identificat, ulterior, de către polițiști, pe raza județului Suceava, fără semiremorcă.
Reamintim faptul că, la data de 03 ianuarie  a.c., bărbatul de 37 de ani a fost identificat, pe raza localității Rătești, și a fost condus la audieri, în baza unui mandat de aducere, ulterior fiind reținutpentru 24 de ore, pe bază de ordonanță și arestat preventiv.
Bărbatul de 21 de ani a fost cercetat în lipsă, aflându-se în străinătate, arestat pentru fapte similare.
La data de 29 septembrie a.c., acesta a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, întrucât față de acesta era emis un mandat de aducere. Astfel, cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din județele Arad, Hunedoara, Sibiu, Vâlcea și Argeș, acesta a fost adus la audieri.
După administrarea probatoriului, bărbatul, de 21 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
În ultimele 48 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 72 de filtre.
Au fost legitimate 1.635 de persoane, au fost verificate 1.246 de autoturisme și au fost efectuate 616 testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 48 de ore, au fost aplicate 664de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 150.000 de lei, dintre care 562 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 82 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 33 de permise de conducere și au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare.
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

 
În zilele de 29 și 30 septembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și unități de învățământ.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 173 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.845 de lei, fiind reținutepatru permise de conducere și retrase opt certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind desfășurate și activități de informare şi prevenire la mai multe societăți comerciale. Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative în ceea ce privește modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
 
În ziua 30 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă sau sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului.
Activitățile au fost desfășurate atât pe raza municipiului Pitești, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.960 de lei, au retras patru certificate de înmatriculare și au reținut 3 permise de conducere.
 
Acțiuni ale polițiștilor și specialiștilor RAR
 
În ziua de 30 septembrie a.c, politiștii Biroului Rutier Pitești, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român - Argeș, au acționat în trafic, pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere ce au loc pe fondul nerespectării reglementărilor privind starea tehnică a autoturismelor și motocicletelor, respectiv pentru depistarea utilizatorilor de vehicule cu modificări neomologate aduse asupra acestora.
Au fost verificate 23 de autovehicule și au fost aplicate 18 sancțiuni contraventionale, în valoare de 9.830 de lei, toate pentru defecțiuni tehnice.
De asemenea, au fost retrase nouă certificate de înmatriculare.
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
În ziua de 30 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 26 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe DN 73 – Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de114 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
În ziua de 30 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 34 de ani, din Mihăești, care conducea un autoturism pe DN 73 – Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de117 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
În ziua de 30 septembrie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveniau depistat un bărbat de 39 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DC 105 – Cireșu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de118 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
Depistat de polițiști în timp ce conduceau sub influența alcoolului
 
În ziua de 30 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat unbărbat de 35 de ani, din Priboieni, care conducea un autoturism, pe DN 7, în localitatea Călinești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
Depistați de polițiști conducând fără drept
 
În ziua de 30 septembrie a.c., polițiști din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 30 de ani, din Rătești, care conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificării în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că acesta figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
În ziua de 30 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 51 de ani, din Micești, care conducea un autoturism, pe strada Depozitelor din Pitești, iar în urma verificării în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că acesta figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
A ieșit pozitiv la testare
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au depistat un tânăr de 20 de ani, din Mihăești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unor substanțe psihoactive, iar cercetările continuă.

Activităţi de combatere a delictelor silvice
 
În perioada 29-30 septembrie a.c., polițiștii argeșeni au desfășurat acțiuni individuale sau împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice și au depistat șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 61 de ani, care dețineau sau transportau material lemnos, fără documente care să ateste proveniența legală și fără documente specifice de însoțire a transportului de material lemnos.
Ca urmare a celor constatate, au fost aplicateșapte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice și au fost aplicate măsuri complementare de confiscare pentru cantitatea de aproximativ 9 metri cubi de material lemnos, pentru care nu a putut fi justificată proveniența legală.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În județul Argeș Profesor, arestat pentru agresiune sexuală. O agresase pe minoră chiar în incinta liceului

19 Mar 2024 523

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevii

08 Feb 2024 456

Bărbat decedat într-un incendiu în județul Argeș! Victima, găsită carbonizată

15 Jan 2024 793

UPDATE Directorul aeroportului din Sibiu, implicat într-un accident rutier mortal în județul Argeș! Un bărbat a murit și alte trei persoane au fost rănite (GALERIE FOTO)

10 Jan 2024 805

Femeie acroșată de un tren de călători! Victima, transportată la spital

10 Jan 2024 763

Bărbat găsit decedat într-un canal din municipiul Curtea de Argeș. A fost deschisă o anchetă

08 Jan 2024 547

UPDATE. Eveniment rutier în Argeș. Un autoturism a fost proiectat într-o țeavă de gaze!

07 Jan 2024 695

Femeie de 44 de ani din București, violată de mai mulți tineri într-un bar din județul Argeș! Suspecții au filmat totul

06 Jan 2024 6792

Șoferul unui tractor a ignorat legile rutiere! Iată cum s-a aventurat în trafic

04 Jan 2024 674

Bărbat de 73 de ani, găsit decedat într-un lac din județul Argeș

03 Jan 2024 767

Sute de kilograme de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiștii din Argeș

30 Dec 2023 698

O femeie și fiul său de 8 ani, răniți în incendiul ce le-a cuprins apartamentul. Polițiștii au întocmit dosar penal

27 Dec 2023 916

În Argeș Bărbat reținut de polițiști după agresarea fostei soții

26 Dec 2023 830

Femeie, din Argeș, reținută pentru furt calificat. Aceasta a sustras 63.000 euro din cutia de valori a tatălui ei

24 Dec 2023 872

Tânără de 19 ani, decedată într-un accident rutier în Argeș! Alți doi tineri, răniți (GALERIE FOTO)

16 Dec 2023 1311