IPJ ArgeșMandat pus în executare de polițiști

Nr. 37 din 16 ianuarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
În ziua de 12 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Din cercetări s-a stabilit că, în cursul anilor 2018 și 2019, un bărbat de 40 de ani, din Budeasa, administrator în fapt la două societăți cu sediul în municipiul Pitești, ambele cu obiect de activitate ,,comerț cu autovehicule și autoturisme ușoare”, ar fi omis înregistrarea în tot sau în parte, în actele contabile sau în alte documente legale, a veniturilor obținute din comercializarea de autoturisme second-hand provenite din achiziții intracomunitare (39 acte materiale).
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 717.787 de lei, reprezentând TVA suplimentar de plată și impozit pe profit.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Mandat pus în executare de polițiști
 
 
În ziua de 15 ianuarie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale Argeș, au pus în executare un Mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Pitești, privind pe un bărbat de 39 de ani, din Ștefănești, condamnat la un an și 411 zile de închisoare, ca urmare a săvârșirii, în stare de recidivă, a infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Bărbatul a fost încarcerat.
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști

 
 
În ziua de 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități preventive la Liceului Tehnologic „Regele Mihai I” din municipiul Curtea de Argeș.
Polițiștii au acționat pentru prevenirea și depistarea faptelor de consum și trafic de droguri, respectiv prevenirea și depistarea faptelor de natură contravențională prevăzute de Legea nr. 61/1991, precum și în cadrul Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ.
În acest context au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, precum și răspunderea contravențională și penală a minorilor.
Totodată, au fost prezentate efectele și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv.
La activitate au participat 48 elevi și 2 cadre didactice.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ziua de 15 ianuarie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 900 de persoane, au fost verificate 679 de autoturisme și au fost efectuate 356 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 320 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 69.000 de lei, dintre care 283 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 35 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 35 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 11 de permise de conducere și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.
Din totalul abaterilor rutiere constatate de polițiștii care au acționat în filtre, 59 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, iar 6 dintre aceste situații au avut măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, viteza cu care au fost înregistrați conducătorii auto fiind cu mai mult de 50 de km/h peste limita legală, și unul ca urmare a depistării sub influența băuturilor alcoolice.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 15 ianuarie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.765 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat prevenirea faptelor contra patrimoniului, prin depistarea și sancționarea persoanelor cu risc ridicat de săvârșire, precum și de victimizare, ce recurg la acte de cerșetorie sau care practică prostituția stradală, cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a subvstanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 189 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 42.100 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 7 de permise de conducere și retragere a 9 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Depistați de polițiști conducând cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 15 ianuarie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat un bărbat de 49 de ani, din Mioveni, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73D, pe raza orașului Mioveni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 118 km/h, pe un sector de drum unde viteza legală este de 50 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
În ziua de 15 ianuarie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un tânăr de 20 de ani, din Bogați, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DJ 702, pe raza orașului Topoloveni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 152 de km/h, pe un sector de drum unde viteza legală este de 50 de km/h.
De asemenea, cel în cauză nu avea aplicate semnele distinctive pentru începători, și transporta în habitaclul mașinii o persoană în plus față de numărul de locuri cu care este prevăzut autovehiculul.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.805 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă fără drept de circulație.
 
  •  
 
Depistat conducând sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 15 ianuarie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 58 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe str. Izvorani, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Transporta lemne fără proveniență legală
 
 
În ziua de 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat un bărbat de 34 de ani, din Berevoești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului de material lemnos.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 1,2 metri cubi lemn foc de esență fag.
Ca urmare a abaterilor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind aplicată și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos, care a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșMandat pus în executare de polițiști

11 Jan 2024 460

IPJ ArgeșMandat de executare a pedepsei închrădenisorii, pus în aplicare de polițiștii ai

15 Jun 2023 522

IPJ AradMandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiștii arădeni

24 May 2023 630

Polițist cercetat pentru favorizarea făptuitorului și divulgarea informațiilor secrete de serviciu

19 Apr 2017 2842