IPJ Argeș Reținut de polițiști și arestat preventiv pentru distrugere prin incendiere

Reținut de polițiști și arestat preventiv pentru distrugere prin incendiere

În ziua de 01 septembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului, cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Costești, au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și distrugere prin incendiere.
Din cercetări, s-a stabilit că, în ziua de 31 august a.c., un bărbat de 46 de ani, din Stolnici, cu antecedente penale, ar fi pătruns fără drept în curtea locuinței unei persoane din aceeași localitate, și ar fi incendiat ușa de la intrarea în locuință.
Bărbatul în cauză a fost depistat de polițiști, iar după administrarea probatoriului, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
În ziua de 02 septembrie a.c., acesta a fost prezentat de către procurorii din cadrul Parchetuli de pe lângă Judecătoria Costești în fața instanței competente, iar Judecătoria Costești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
Bărbatul a fost încarcerat.

Activități de asigurare și menținere a ordinii și liniștii publice, în Pitești

În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au continuat acțiunile pentru asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice, prin prevenirea consumului de alcool în spații publice, a comportamentelor cu risc ridicat de săvârșire sau victimizare a unor fapte antisociale, verificarea modului de organizare și efectuare a serviciului de pază, precum și creșterea gradului de disciplină rutieră.
Polițiștii de ordine publică au acționat împreună cu polițiștii Biroului Rutier Pitești, pentru verificarea participanților la trafic pe două roți – bicicliști și trotinetiști.
În cadrul activităților din ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică au legitimat peste aproximativ 150 de persoane și au fost verificate aproape 100 de mijloace de transport, dintre care aproape jumătate biciclete și trotinete. De asemenea, au fost verificați 10 agenți de pază și 6 obiective, din care 4 săli de jocuri de noroc.
Ca urmare a abaterilor constatate de polițiștii de ordine publică piteșteni, au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 12.000 de lei, fiind reținute 2 permise de conducere și retrase 4 certificat de înmatriculare. Dintrre sancțiunile aplicate, 24, în valoare totală de 7.000 de lei, au fost aplicate conform Legii 61/1991 și 76, în valoare totală de 4620 de lei, au fost aplicate conform OUG 195/2002.

Exemplu:

În ziua de 03 septembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au desfășurat, în intervalul orar 08:00 – 12:00, au asigurat măsuri de ordine și acționat în zona lăcașelor de cult de pe raza de competență, pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase, identificarea persoanelor care apelează la mila publicului şi prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.
În cadrul activităților, au fost depistate 3 femei care apelau la mila publicului, respectiv de 26 de ani, din Ștefănești, de 33 de ani, din comuna Crângurile, județul Dâmbovita, și de 29 de ani, din Bascov, cele în cauză fiind persoane apte de muncă. Ca urmare a verificărilor și a împrejurărilor în care au fost depistate, cele în cauză au fost sancționate cu amendă în valoare de 200 de lei fiecare, conform Legii 61/1991R.

Activități de asigurare și menținere a ordinii publice la un eveniment public 

În perioada 01-03 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș, cu polițiști de combatere a criminalității organizate, cu luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, precum și cu jandarmi argeșeni, au desfăsurat activități pe raza comunei Nucsoara, cu ocazia desfășurării unui eveniment public, cu participarea unui număr însemnat de persoane, fără a fi înregistrate incidente.
În cadrul activităților, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au legitimat 73 de persoane, au verificat 41 de autovehicule, au efectuat 35 de testări cu aparatul etilotest, iar ca urmare a abaterilor constatate, au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.315 lei, toate fiind abateri de la normele rutiere. De asemenea, au fost aplicate măsurile complementare de reținere a unui permis de conducere, retragere a 4 certificate de înmatriculare și a 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 247 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Totodată polițiștii structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 14 permise de conducere și au fost retras 7 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Conduceau cu viteză excesivă

În ziua de 03 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 22 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Dumbravei din Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 109 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, fiind aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovcadă înlocuitoare.

În ziua de 03 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 63 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 122 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, fiind aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 120 de zile, fiind eliberată dovcadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Depistat de polițiști conducând fără drept și sub influența alcoolului

În ziua de 03 septembrie a.c., în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un bărbat de 51 de ani, din Uda, care conduce ape raza localități de domiciliu, pe DJ 703B, un autoturism, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Totodată, din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că cel în cauză figura cu permisul de conducere anulat.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unite medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 alin.2 și 336 alin.1 din Codul Penal.

Depistat conducând sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv

În ziua de 03 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistrat un bărbat de 27 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe Str. Ion Mihalache din Câmpulung, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru două substanțe cu efect psihoactiv. 
Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge și urină, pentru confirmarea prin analize de specialitate a substanțelor detectate.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Conduceau sub influența alcoolului

În ziua de 03 septembrie a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 45 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe strada Ion C. Brătianu din Mioveni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unite medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

În noaptea de 03 spre 04 septembrie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat de 41 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe raza comunei Stolnici, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unite medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În județul Argeș Profesor, arestat pentru agresiune sexuală. O agresase pe minoră chiar în incinta liceului

19 Mar 2024 537

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevii

08 Feb 2024 458

Bărbat decedat într-un incendiu în județul Argeș! Victima, găsită carbonizată

15 Jan 2024 800

UPDATE Directorul aeroportului din Sibiu, implicat într-un accident rutier mortal în județul Argeș! Un bărbat a murit și alte trei persoane au fost rănite (GALERIE FOTO)

10 Jan 2024 811

Femeie acroșată de un tren de călători! Victima, transportată la spital

10 Jan 2024 766

Bărbat găsit decedat într-un canal din municipiul Curtea de Argeș. A fost deschisă o anchetă

08 Jan 2024 550

UPDATE. Eveniment rutier în Argeș. Un autoturism a fost proiectat într-o țeavă de gaze!

07 Jan 2024 697

Femeie de 44 de ani din București, violată de mai mulți tineri într-un bar din județul Argeș! Suspecții au filmat totul

06 Jan 2024 6802

Șoferul unui tractor a ignorat legile rutiere! Iată cum s-a aventurat în trafic

04 Jan 2024 680

Bărbat de 73 de ani, găsit decedat într-un lac din județul Argeș

03 Jan 2024 772

Sute de kilograme de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiștii din Argeș

30 Dec 2023 715

O femeie și fiul său de 8 ani, răniți în incendiul ce le-a cuprins apartamentul. Polițiștii au întocmit dosar penal

27 Dec 2023 920

În Argeș Bărbat reținut de polițiști după agresarea fostei soții

26 Dec 2023 837

Femeie, din Argeș, reținută pentru furt calificat. Aceasta a sustras 63.000 euro din cutia de valori a tatălui ei

24 Dec 2023 877

Tânără de 19 ani, decedată într-un accident rutier în Argeș! Alți doi tineri, răniți (GALERIE FOTO)

16 Dec 2023 1317