IPJ Bistrița-Năsăud Bărbat bănuit de comiterea a trei infracțiuni, reținut de polițiști

Nr. 11 din 12 ianuarie 2024

 
BULETIN DE PRESĂ
 
          Bărbat bănuit de comiterea a trei infracțiuni, reținut de polițiști
 
La data de 11 ianuarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au luat măsura reținerii pe o durată de 24 de ore a unui bărbat de 41 de ani, din Bistrița Bârgăului. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și violență în familie.
 
Astfel, la data de 10 ianuarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au fost sesizați cu privire la existența unui scandal într-o familie din Bistrița Bârgăului. Un bărbat de 41 de ani din localitate s-ar fi deplasat cu un autoturism până la adresa unde locuiește soția acestuia, aici manifestându-se agresiv asupra unui unuia dintre copiii familiei.
 
În urma intervenției polițiștilor, bărbatul a fost surprins în flagrant delict în trafic în timp ce conducea autoturismul, la scurt timp acesta intrând în coliziune cu gardul unui imobil.
 
Șoferul a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la spital, bărbatului i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Totodată, în urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că șoferul depistat nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Cu privire la cele constatate, a fost analizată oportunitatea emiterii unui ordin de protecție provizoriu, reprezentantul legal refuzând emiterea acestuia.
 

În urma probatoriului administrat de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului în cadrul dosarului penal întocmit cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și violență în familie, a fost dispusă măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore a bărbatului de 41 de ani, din Bistrița Bârgăului. Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunerea de luare a măsurii preventive.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii pentru documentarea întregii activități infracționale.

 
          Bărbat introdus în penitenciar de către polițiști
 
La data de 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
 
Un bărbat de 37 de ani din Bistrița a fost condamnat de Tribunalul Sălaj la pedeapsa de 2 ani și 11 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat.
 
Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.
 
          Șoferi depistați în flagrant delict de către polițiștii Biroului Rutier Bistrița
 
La data de 11 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Mihai Eminescu din municipiu.
 
La volan a fost identificat un bărbat de 50 de ani din Dorolea.
În cadrul controlului, șoferul a prezentat polițiștilor un permis de conducere provizoriu emis de autoritățile din Marea Britanie, document care nu este valabil pentru conducerea autovehiculelor pe teritoriul României.
 
În urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
***
 
La data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit pentru control, pe raza municipiului, un autoturism.
 
La volan a fost identificat un tânăr de 26 ani din Bistrița.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Bistrița în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe interzise.
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bistrița-NăsăudBărbat reținut de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale

21 Feb 2024 374

Bicicletă furată dintr-un bloc! Hoțul ar fi vândut-o unei alte persoane. Ce spune Poliția

26 Oct 2023 838

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă

12 Sep 2023 617

IPJ Bistrița-NăsăudBărbat reținut pentru 24 de ore

01 Aug 2023 701

IPJ Bistrița-NăsăudDepistat la volanul unui autovehicul, deși consumase alcool

25 May 2023 606

IPJ Bistrița-Năsăud Comunicat de presă - 09.07.2021

09 Jul 2021 835