IPJ BuzăuBănuit de furt calificat depistat de polițiști


Nr.131 din 24 aprilie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din perioada 21-23 aprilie 2023
 
Un comportament preventiv te menține în siguranță!
 
          În zilele de 21 și 23 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au organizat activități informativ-preventive.
          Acțiunile au fost desfășurate în zone aglomerate din municipiul Buzău, piețe și unități de cult, având ca scop reducerea riscului victimal și infracțional în rândul cetăţenilor.
          Persoanelor identificate în zonele de acțiune le-a fost explicată necesitatea adoptării unui comportament preventiv, care sunt măsurile de autoprotecţie pentru a nu dobândi calitatea de victimă, de a nu deveni vulnerabili, oferindu-se exemple de  atitudini şi comportamente care favorizează furturile din buzunare/cărucioare/genți, furturile din locuință, de/din autoturisme, tâlhăriile și înșelăciunile, inclusiv cele online.
          Cu tinerii, polițiştii au discutat aspecte referitoare la riscurile asociate vârstei adolescenței – anturaj nepotrivit, locuri și moduri de petrecere a timpului liber, repercusiunile consumului de substanțe cu efect psihoactiv. S-a promovat un comportament responsabil și în mediul online, în vederea prevenirii infracțiunilor contra persoanei, precum și a furturilor din locuință, urmărind conștientizarea riscurilor la care utilizatorii de internet se expun atunci când postează pe rețelele de socializare informații și imagini care pot oferi ponturi infractorilor.
          Împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier și reprezentanți ai Serviciului de Probaţiune Buzău, au organizat şi desfăşurat o sesiune informativ-preventivă destinată persoanelor ce au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cu scopul reintegrării persoanelor care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi faţă de care instanţa a dispus, fie măsura amânării aplicării pedepsei, fie suspendarea executării pedepsei.
          Au fost prezentate şi dezbătute aspecte ce ţin de comportamentul neadecvat la volan – cauze şi consecinţe, obiectivele sesiunii constând în conştientizarea cauzelor şi a riscurilor asociate comportamentului neadecvat la volan, dezvoltarea responsabilităţii faţă de propria viaţă şi sănătate, precum şi pentru viaţa/sănătatea celor din jur şi siguranţa rutieră a comunităţii.
 

Acţiuni proactive pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică

 

          În weekendul 21 - 23 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, împreună cu jandarmi, au desfăşurat acţiuni pentru menţinerea climatului de siguranţă publică, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale, prevenirea ilegalităţilor ce se pot comite în perimetrul stradal, dar şi prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie.
          În cadrul acțiunilor au fost legitimate și verificate în bazele de date peste 200 de persoane, 35 dintre ele fiind avertizate verbal cu privire la respectarea regulilor de respectarea ordinii și liniștii publice.
          Polițiștii au oprit în trafic pentru control peste 100 de autovehicule şi au făcut verificări la 38 de societăți comerciale. De asemenea, în cazul a 18 agenți de pază poliţiştii au verificat modul în care aceştia execută sarcinile de serviciu.

          Au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale, dintre care 39 pentru nerespectarea regulilor de circulație conform OUG 195/2002 și 21 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
          Valoarea totală a sancțiunilor  este de peste 15.300 de lei.
          Polițiștii au depistat un conducător auto care manifesta un comportament neadecvat în trafic, procedând la oprirea acestuia. În urma verificărilor, s-a stabilit că la volanul autoturimsmului se află un buzoian în vârstă de 20 de ani. Față de tânăr a fost luată măsura sancționării contravenționale și s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 zile pentru comportament agresiv în trafic.
 
Bănuit de furt calificat depistat de polițiști        
 
În ziua de 23 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliție rurală Glodeanu Siliștea au depistat principalul bănuit în cazul mai multor furturi, un minor în vârstă de 13 ani, din localitate.
Faptele au fost sesizate în zilele de 2, respectiv 30 martie a.c., de către persoanele vătămate, doi localnici de 37 şi 52 de ani.
În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în noaptea de 1/2  martie a.c., bănuitul ar fi pătruns într-o anexă a unui imobil din Glodeanu Siliștea, de unde ar fi sustras mai multe scule electrice, păsări de curte și animale.
Prejudiciul, în valoare de aproximativ 1800 de lei, a fost recuperat și predat persoanei vătămate.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuitului.
 

Accident de circulaţie
 

În data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident pe DN2E85, la ieșire din județul Buzău spre Vrancea.
Din primele cercetări la faţa locului a reieșit că este vorba de o coliziune între autoturismul condus pe direcția Râmnicu Sărat către Focșani de către un șofer în vârstă de 35 de ani, din Constanța și alte două mașini care circulau din sens opus, la volanul cărora se aflau doi bucureșteni, în vârstă de 54, respectiv 60 de ani.
Accidentul s-a soldat cu rănirea a doi pasageri din mașina constănțeanului, o femeie de 29 de ani, respectiv un minor de 3 ani, aceștia fiind preluați de ambulanță pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
Șoferi scoși din trafic pentru infracțiuni la regimul rutier
 

La acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri au acționat pentru depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care s-au urcat la volanul mașinilor după ce au consumat alcool sau alte substanţe psihoactive.
Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 5 situații. În cazul a 3 șoferi, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii     s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
În cazul altor 3 șoferi depistați băuți la volan s-a impus întocmirea de dosare penale. Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 37 de ani, din Ţinteşti, care a refuzat sa meargă la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice. Bărbatul a fost depistat în seara de 22 aprilie a.c., în timp ce conducea un moped neînmatriculat, pe DJ 203 K, în comuna Săpoca. Totodată, în urma verificării conducătorului auto în bazele de date ale Poliției Române, a reieşit că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penale pentru săvârșirea infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere, dar și penru conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Polițiștii au întocmit alte 5 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și pentru tractarea unei remorci neînmatriculate. 
 
Peste 470 de sancţiuni contravenţionale constatate de poliţişti şi 80 de permise de conducere reţinute în weekend
 

În perioada 21–23 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 474 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 80 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Începând de vineri, 21 aprilie a.c., poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 377 de şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie. Dintre aceştia, 74 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv pentru 120 de zile.
Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, dar și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (58), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (13), dar şi 50 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 230.000 de lei.
 
ATENŢIE ÎN TRAFIC!
RESPECTAŢI REGULILE RUTIERE!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bărbat bănuit de comiterea unui furt din locuință, reținut la Constanța! Suspectul, depistat în timpul unei razii

11 Feb 2024 1047

Prins la furat! Polițiștii din Buzău dau de urma unui hoț de plăcuțe de înmatriculare

19 Dec 2023 915

IPJ BuzăuBănuit de furt calificat reținut de polițiști

23 Nov 2023 472

IPJ BuzăuBănuită de furt identificată de polițiști

14 Jul 2023 688

IPJ BuzăuAlcoolul dăunează grav siguranţei rutiere

04 May 2023 679

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru furt dintr-un complex comercial din Constanța

06 Mar 2022 1402

Mangalia Tânăr cercetat pentru furt și tentativă la furt calificat. Ce au depistat polițiștii în urma extinderii cercetărilor

24 Feb 2022 1959

IPJ Bacău Buletin de presă - 10.12.2021

10 Dec 2021 790

Bătrân din județul Constanța, jefuit în propria casă. Suspectul a fost identificat

10 Sep 2021 2234

IPJ Ialomița Comunicat de presă -Tânăr bănuit de furt și tentativă la furt calificat, reținut de polițiști

08 Jun 2021 740

Dosar penal pentru un adolescent din Eforie. A furat două televizoare dintr-o locuință

13 Apr 2021 962

Tânăr de 20 de ani, din Rasova, bănuit de furt calificat

20 Jul 2020 3826

Bărbat din Mangalia, cu mandat european de arestare, depistat de polițiști. Suspect de furt calificat în Spania

12 Dec 2019 1870

Mandat european de arestare, emis pe numele unui constănțean bănuit de comiterea infracțiunilor de tăinuire, furt calificat și constituirea unui grup infracțional organizat

12 Sep 2019 13836

Constanța Bărbat, arestat preventiv pentru furt calificat

23 Aug 2019 1218